גייל

Aranel Nenharma

Well-known member
גייל

הבנתי שיש פה בפורום ובכלל בקרב מערצי הספרים ריב קטן בין גייל לפיטה
אז לפני שאני אתחיל אני מתנצלת מראש בפני מערצי גייל, זה לא משהו אישי זה רק מבט הראייה שלי
ואני גם אציין שהודעה זו מכילה פרטים על שלושת הספרים אז
אם אתם צופים רק בסרטים.

הבעיה שלי עם גייל שאני לא מבינה למה עושים ממנו סיפור כזה גדול, למה בכלל הוא נחשב בין שלושת הדמויות הראשיות
קטניס דמות ראשית זה מובן, פיטה גם כן מובן, אך גייל לדעתי הוא דמות משנית לא חשובה בכלל
בספר הראשון הוא סתם נמצא שם ועוזר לנו להכיר את הדמות של קטניס, אך מהרגע שהמשחקים מתחילים הוא בכלל לא נמצא, נכון שיש רמיזות שקטניס אולי מאוהבת בו אך לדעתי זה סתם פרט שולי בעלילה.
בספר השני גם איו לו כל כך עלילה ושוב הוא נמצא רק כדי לקדם את הדמות של קניס הוא נמצא שם רק כדי לגרום לקטניס להרגיש רע עם כל הסיפור שיש לה עם פיטה
עכשיו נכון שבספר השלישי יש לו יותר עלילה משל עצמו, אך עלילה זו לא עושה אותו דמות חשובה יותר מאשר דמויות משנה אחרות

תשומת הלב שגייל מקבל התחילה להציק לי כאשר התחילו לפרסם את הסרטים
כל הראיונות והפוסטרים כוללים את קטניס, פיטה וגייל
עכשיו בסרט הראשון כמו בספר לגייל אין יותר משמעות מאשר דמויות אחרות ויש לו פחות עלילה מהמתמודדים האחרים במשחק
בסרט השני שהשבוע ראיתי אותו זה ממש בלט, לשחקן היה זמן מסך של משהו כמו 10 דקות כל הסרט, לקחו את העלילה הדלה שהיתה לו בספר ועשו אותה יותר דלה, באמת שאם היו מוותרים על הסצנות עם השחקן שום דבר לא היה חסר לי
אני גם לא מבינה למה מבאים אותו לראיונות גדולים, השחקנית של קטניס ופיטה יכולים לדבר על האקשן, הדרמה והזמן הרב שלקח להם לצלם את הסרט, ולעומת זו מה יש לשחקן של גייל להציע לדבר, בסצנות שלו אין כל כך אקשן וגם לא הרבה זמן לוקח לצלם אותם, כאילו אין לא באמת מה לתרום.
אני חושבת שהדמיות הראשיות שהיו צריכים לפרסם בסרט הראשון הם קטניס, פיטה היימיטץ
ואילו בסרט השני היו צריכים לפרסם כדמויות ראשיות את קטניס, פיטה, פיניק וג'והאנה

זהו חפרתי הרבה אך זה משהו שבאמת מציק לי, מה עושה את גייל דמות כל כך חשובה, אני פשוט מרגישה שפספסתי משהו

תודה:)

E l S i

New member
מה עושה את גייל דמות חשובה

קודם כל- בספרים, בניגוד לסרטים, אנחנו חיים בראש של קטניס. ובראש של קטניס גייל הוא המון. הוא שם כל הזמן.

אני לא זוכרת כרגע מה בסרטים ומה בספרים, אז זה מן הסתם יצא מעורבב:

קטניס פגשה את גייל בנקודה מכריעה בחייים שלה, בנקודה ששינתה אותה, עיצבה אותה, חיזקה אותה. הוא זה שעזר לה בתהליך, לימד אותה את כל מה שהיא יודעת שלא אבא שלה לימד אותה, אך במקום להפוך לדמות אב או דמות אח, הוא היה בשבילה חבר,
הוא מייצג בשבילה את הבית, החום שהיא רוצה לחזור אליו, יותר מאמה שיש בה מן קרירות, ואחותה שהיא מאוד אוהבת באמת, אבל היא אחות קטנה ולא חברה בשבילה.

אם אנחנו הולכים לפי הדעות של קטניס, גייל חייב להיות אחת הדמויות הראשיות, אסור לשכוח את התפקיד שהיה לו בחיים שלה, כמה קרוב הוא היה, לפני שהוא התרחק.

אם הוא יהיה כמו דמויות משניות אחרות זה לא יכבד אותו, זה לא יראה לנו את הקשר שהיה ביניהם.

ולצורך הסרט, בו הוסיפו גם כמה נשיקות להנאתנו, נראה לי שלא נפוץ שיש יחסים רומנטיים עם דמות משנית בעלילה.

Black Stain

New member
אני זוכרת שבהתחלה גם אני חשבתי ככה

קראתי שמלא אנשים אוהבים את גייל וגייל פה וגייל שם והייתי בטוחה שהוא יהיה חלק מהמשחקים ולא.. ואז חשבתי שאוקי כנראה הוא חלק ממש רציני מCF אבל גם שם הוא נעדר חצי מאסיבי מהזמן.. במוקינג'יי זה הזמן היחיד שהוא היה שם כל הזמן והיה לו תפקיד משמעותי ורציני.. אבל גם לא כמו ההתלהבות ששמעתי מסביב..
אבל עם הזמן הבנתי מה התפקיד שלו בעצם בכל הסיפור לעומת פיטה,שאומנם מקבל ה-מ-ו-ן זמן מסך אבל בעצם לא עושה איתו כלום, אין לו שום קונפליקט שום רצונות משלו.. וגייל בעצם מביא לו קונטרה ומביא לקטניס קונפליקטים, והדמות שלו בנויה ככה שבמוקינג'יי מבינים את כל האפקט, וכל הפאזל של גייל מגיע לשלמות.

אבל אני בכלל בקטע של פיניק ואנני אז אני לא נחשבת

אני אפילו לא יודעת איך לענות לזה
MJCF

להגיד שגייל לא חשוב זה כמו להגיד שהייטמיץ לא חשוב.
מאוד לא מסכימה איתך על זה שהוא נמצא שם רק כדי שנכיר את קטניס.
הוא נמצא שם כי הוא חייב להיות שם. כי אם תוציאי אותו מהעלילה משהו יהיה חסר ,מאוד. ואני לא מתכוונת לפן הרומנטי ,עזבי את המשולש הזה בצד.
הוא לא מעניין.
גייל הוא אחת הדמויות הכי מענינות בסיפור . יש לו אופי ברור ועולם ומקום והוא אפילו יותר מעניין מקטניס!!
וברור שהוא שם כדי לגרום לקטניס להרגיש רע על כל הסיפור שלה עם פיטה,הסיפור שלהם כל כך מגוחך שמישהו צריך לעשות את העבודה

ושבי,תקראי את הדוקטורט של הילי,חוץ מזה שהוא מעניין ,אולי תביני מי זה גייל וכמה הוא ממש אבל ממש לא מיותר

למעלה