אהה, אז ברוכים הבאים לחו"ל ../images/Emo13.gif
גם אנחנו חשבנו פעם לעבור לקנדה, עד שהגיעה ההצעה בקליפורניה. מצפה לכם קור גדול... קשה להסביר מה זה חורף קנדי לישראלי שלא חווה קור אמיתי. קור של מינוס עשרים מעלות ומטה זה משהו אחר לחלוטין מקור ישראלי של 5 או 0 מעלות. לא שיש לי נסיון עצום ורב בקור הזוועתי הזה, אבל אני יודע שתצטרכו בהחלט להתכונן. החורף באונטריו הוא לא צחוק, מהקור הזה אפשר בקלות למות אם לא מוכנים אליו. נדמה לי שיש קורסים כאלה להיכרות עם הסביבה החדשה, שהממשלה מארגנת למהגרים חדשים, לא יודע, אבל אולי מלמדים שם קצת גם על התמודדות עם האקלים. בגדול אתם צריכים הרבה בגדים שאין לכם - כובעים עם פרווה שמכסים את הראש מכל הכיוונים, צעיפים חמים, כפפות חמות, כיסויי צוואר, נעליים, גם המכנסיים הם אחרים... כשהייתי בקנדה הבגדים שלי מישראל התגלו כלגמרי לא מספקים - הרוח חודרת את המכנסיים והחולצות ואתם הופכים לשלגון כל כך מהר, שאחרי רבע שעה בחוץ חייבים לברוח פנימה לאזור מחומם - מסעדה, חנות, חדר מדרגות... לא יודע אם כבר בחרתם דירה, אבל נושא החימום הוא חשוב. זה שבכל הדירות יש הסקה מרכזית זה טריוויאלי, אבל אתם צריכים לברר מי משלם את ההסקה (לפעמים זה כלול בשכר הדירה), האם יש לכם אפשרות לכוון את הטמפרטורה בדירה באופן עצמאי משאר הדירות, וכדומה. יש גם אנשים שאוהבים שיטות חימום מסוימות ולא אוהבים אחרות (למשל, רדיאטורים ולא מפוחי אוויר). ומאחר שרוב השנה ההסקה תפעל אצלכם בבית, חשוב שיהיה לכם נח איתה. אם אתם מתכוונים לנהוג, אתם צריכים להכיר את כל הטריקים שקשורים בזה, כמו למשל להקפיד על מיכל דלק כמה שיותר מלא (אם נוהגים עם מיכל כמעט ריק, כמו שעושים בארץ בלי בעיה, אדי המים שיש באוויר קופאים ונוצרים גבישי קר בדלק, מה שמזיק למנוע). אתם גם צריכים ללמוד נהיגת חורף - לנהוג על כביש מצופה קרח זו חוויה שצריך להתכונן אליה. אני חושב שכדאי לכם להוציא רשיון מקומי כמה שיותר מהר, אפילו אם אין בכוונתכם לנהוג בקרוב, כי בתור "נהגים חדשים" (הותק שלכם בארץ בכלל לא נחשב) ביטוח רכב יעלה לכם הון עתק (אלפי דולרים) בשנה הראשונה. אם תעשו רשיון כעת תוכלו לקבל תעריף נורמלי אם תחליטו לקנות רכב עוד שנה, למשל. בהצלחה, ותעדכנו על חבלי הקליטה