גיטרות cutaway

abunabil

New member
גיטרות cutaway

שאלה לי אליכם רבותיי האם לגיטרות cutaway יש צליל משמעותית פחות טוב/חזק מלגיטרות רגילות? והאם בונים מפורסמים ורציניים עושים גם גיטרות כאלה? ראיתי שיש גיטרה של camps (שזה מפעל בספרד, לפי הבנתי) עם סאונדבורד מ-spruce, ב-3500 ש"ח בבית הפסנתר... מעניין

jazzistco

New member
כן.

הבונה שהכי מתחה בבניית גיטרות-פלמנקו עם קטוואי הוא pedro maldonado! הנה אחת לדוגמא

Shinkan

New member
ואו...

עד שלא שומעים, לא שמים לב כמה הCUTAWAY נשמעת על הפנים...

נו באמת...

הרי זה לא מוכיח שום כלום. יכול להיות שהגיטרה הספציפית הזו יצאה פחות איכותית מהגיטרה השלמה ואם היו לוקחים גיטרה קאט-ווי אחרת אז היה לה צליל מדהים... לדעתי יש גם הבדל באיכות ההקלטות. היית יכול לקחת ליד כמה גיטרות שלמות של אותו בונה מאותו הדגם ואני מבטיח לך שלא מכולן היית מרוצה באותה מידה. הקאט-ווי לא משפיע עד כדי כך.

Shinkan

New member
אני בספק...

הנפח והצורה שהגיטרה בנוייה משנה ה-מ-ו-ן. לא סתם כל גיטרה נשמעת אחרת, אפילו ההבדלים הקטנים ביותר עושים הבדל רציני בצליל של הגיטרה. CUTAWAY זה שינוי ממש, אבל ממש דראסטי אם אתה מתחשב בעובדה שההבדל הכי קטן בצורה של הגוף עושה הבדל בצליל... אני בטוח מצד שני, שיהיו אנשים שיעדיפו את הצליל של הCUTAWAY משום מה. לא יודע למה, אבל יהיו. בסופו של דבר, איך שאני רואה את זה, אני שומע הבדל רציני בדוגמא הזאת, ואם אני לוקח בחשבון את העובדה שאף פעם לא ראיתי אף נגן שאני מכבד מנגן עם CUTAWAY, כנראה שבאמת הCUTAWAY הורס.

jazzistco

New member
הבהרה קטנה...

אנשים עם גיטרות של קטוואי הם אנשים שמשתמשים בהן בד"כ להקלטות ולא להופעות. בהקלטות הם משתמשים מן הסתם בהפקטים מיוחדים ולא מסתפקים בסאונד הסטנדרטי שניתן להפיק באמצעותן. סביר להניח שלכן כמעט ובכלל לא רואים נגנים עם גיטרות של קטוואי.

Shinkan

New member
סלח לי על הספקנות...

אבל עד שאני לא אראה את פאקו, ויסנטה, סנלוקר, נונייז וכמה אחרים מנגנים באולפן עם גיטרת CUTAWAY בעיניים שלי, אני לא מאמין לזה.

jazzistco

New member
לא הם.

בפלמנקו לא משתמשים בגיטרות של קטוואי, וגם אף אחד לא היה רוצה. אבל יש אמנים שונים, לא בפלמנקו, כמו: strunz and farah, armik ועוד.. שכן משתמשים.

Shinkan

New member
זה כבר...

כנראה כי הם לא יודעים לנגן בטונים גבוהים על קלאסית רגילה ^_^

למעלה