גיטרה בעיה 2

גיטרה בעיה 2

היי מי שזוכר אותי מההודעה הקודמת בה כתבתי שיש לי כאבים ביד, אן בכלל מהודעות קודמות שלי בפורום..
אממ אז ככה, תמיד רציתי לדעת לנגן על גיטרה וזה נראה לי ממש כייף לשבת עם החבר׳ה ולנגן להם, קניתי גיטרה בעבר ולא היה לי חוג איפה ללמוד בו, לקחתי מורים פרטיים ואחרי כמה שיעורים בהם הרגשתי לא בנוח כי אני גרה עם ההורים ואחים שלי, החלטתי להפסיק ומכרתי את הגיטרה, עבר מאז כמה שנים והחלום לנגן נשאר,בינתיים בנו ופתחו מרכז מוזיקה די נחמד בעיר שלי, חשבתי לעצמי למה לא, ונרשמתי לגיטרה, עכשיו, כעבור 5 שיעורי גיטרה לא הכללתי את השיעורים עם המורים הפרטיים ואני מרגישה שזה פשוט סינית בשבילי, אני חוזרת ומסתכלת אין סוף פעמים בדפים של האקורדים, אני לא מסוגלת להעביר אפילו 2 אקורדים, אני כל רגע מגלה שהאצבעות שלי לא במקום הנכון, שאני לא לוחצת מספיק חזק, וזה פשוט נשמע גרוע וגורם לי לחשוב אולי זה לא בשבילי, אני הבנתי שיש המון אמנים שבכל מה שקשור לגיטרה הם גרועים, ובלי קשר, יכול להיות שאני פשוט צריכה לפרוש? חשבתי גם ללכת על קלידים במקום שבעבר למדתי את זה והלך לי יותר טוב.....לפחות בזה יכולתי לנגן יונתן הקטן אחרי 2 שיעורים, ובגיטרה אפילו אקורד לא מצליחה ....דעתכם? מוזמנים לצחוק עליי, כי אגב אני בת 20+ ....

TheNightcrawler

New member
אל תדאגי, זה יבוא

לוקח זמן עד שיש קורדינציה בין האקורדים.

הדבר הכי טוב שאת יכולה לעשות זה ללמוד אקורדים בזוגות הגיוניים

AM-C (רק אצבע שלישית זזה)
G-D (רק אצבע שלישית נשארת)
EM-AM (רוב הצורה זזה ומוסיפים אצבע אחת)

חשוב להמשיך ולהתאמן, משהו כמו חצי שעה-שעה ביום.

כלי מוזיקלי את צריכה להבין, זה משהו שלוקח זמן עד שרואים תוצאותץ

בפסנתר היית יכול לנגן כמה מנגינות אחרי שיעורים, צודקת, אבל יום אחד היית מגיע לאותה רמת קושי שיש לך עכשיו בגיטרה, הקושי תמיד מגיע, אם בכלי מוזיקלי או אם בחיים, הקטע זה לעקוף אותו בלי לוותר :)

אני לא רוצה לבאס אותך, אבל לוקח בערך שלושה חודשים - חצי שנה עד שאת מעבירה אקורדים כמו שצריך

היי

אני משתדלת להתאמן....לפני שכתבתי את ההודעה ישבתי חצי שעה ללמוד. בקשר למה שכתבת, אני לא חושבת שיש לי רצון/ כסף/ זמן ללמוד במשך שלושה חודשים עד חצי שנה בתקווה שאולי אדע לנגן, כן האמת זה מאוד מבאס מה שכתבת! אתה לא אשם, פשוט לי באופן אישי לא מסתדר. אממממ.....אתה חושב שאם מה שכתבתי כדאי בכלל לחשוב על אורגן או פשוט לוותר גם על זה מאותן סיבות?

Quitty

New member
אני חושב שהכל עניין של כימיה.

בינך לבין הגיטרה ובינך לבין המורה.

יש לי תלמידה שהתחילה אצלי בגיל 10 והייתה ועודנה קטנה לגילה. מהותית.
ההתחלה היתה קשה - הידיים קטנות ואין מספיק כח באצבעות אז דברים נשמעים רע, הכל מזמזם, דברים שהיא יודעת פתאום לא עובדים והיבלות באצבעות מחרפנות אותה -
וכן, מציאת דרך לגרום לה לאהוב את הכלי עד שנעבור את המשוכות הראשוניות האלו היתה עבודה קשה.
זה עניין של כימיה ותשומת לב שאני לא יודע אם את מקבלת במרכז מוסיקה עירוני.

התלמידה, אגב, כבר בת 13 ועדיין לומדת אצלי. היא מוסיקלית בטירוף, אשפית תיאוריה ונגנית מצויינת - זה היה רק עניין של התמדה.

בנוגע לתיאוריה, קשה לי להאמין שמישהו לא יוכל להתקדם בנושא. תיאוריה מוסיקלית היא תחום פשוט יחסית ומאד אינטואיטיבי - הוא חייב להיות כזה כי הוא אמור להשפיע על אנשים דרך האינטואיציה ואם הוא לא אינטואיטיבי, הוא לא מוסבר נכון.

בהחלט יתכן ואין כימיה טובה בינך לבין המורים במרכז, אבל לדעתי לא כדאי לוותר כל כך מהר. עצם העובדה שהעניין מטריד אותך גורמת לי לחשוב שדווקא מוצא חן בעיניך כל עניין המיתרים הזה ואני הייתי מתעקש עוד קצת, רק כדאי להיות בטוח :)

היי לך

אמממ,, כימיה עם המורה? המורה דווקא בסדר גמור, הוא ממש עונה על הדרישות של מה שקיוותי, הוא בעל רוח צעירה, הוא מכיר שירים שאני אוהבת, והוא מצחיק, מלמד גם טוב גיטרה. בוא נגיד שאם הבעיה היא במישהו זה בי, כי המורה הקודם שלימד אותי קלידים היה איש מבוגר, לימד אותי לחנים שלא הכרתי בכלל, ושיעממו אותי, ולכן לא המשכתי, לעומת זאת את הדברים שלמדתי על קלידים אני זוכרצ טוב יותר. אז אני חושבת שלכימיה אין קשר אצלי לפחות לא. יכול להיות שאני סתם מתייאשת מהר או שפשוט נלהבת ללמוד כבר משהו מהיר יותר ואולי גם קלידים לא יתפס אצלי.

nadav779

New member
הי

הרושם שלי הוא שאת עסוקה מאד בכל מיני דיאגנוזות ומחשבות, כמו מה יהיה, וכמה זמן יקח לי, ואולי בכלל קלידים, ואולי אני לא מוכשרת... נסי לשים את כל זה בצד ופשוט להנות מהנגינה של שירים שאת אוהבת. כרגע האקורדים מזמזמים ולא נשמעים טוב - קבלי את זה כעובדה, כולנו עברנו את זה ולא מגיע לך להיות הראשונה בעולם שמוציאה אקורדים חלקים בלי מאמץ:) האמת - עצם זה שאת בכלל מבחינה שכרגע את לא נשמעת טוב כבר אומר עלייך משהו - החו לי תלמידים שגם אחרי שנה הייתי צריך להעיר להם שמזמזם, כי הם פשוט לא היו שומעים.

ללוות שירים פשוטים זה לא דוקטורט במכניקת קוונטים, אל תעשי מזה פיל. זה דורש השקעה יומיומית, של בערך 4 חודשים עד חצי שנה, ומידה מאד מועטה של כשרון שסביר מאד להניח שיש לך. אל תהיי ביקורתית מדיי כלפי עצמך, אל תחכי עד שהכל יהיה מושלם אלא נסי להנות מהתהליך, מלנגן אקורד אחד, מלפרוט, מהצלילים, ככה השלמות תגיע הרבה יותר מהר. בהצלחה

Drill Bit

New member
צ'מעי.....

דבר ראשון.....טעות לחשוב שהעברה חלקה ונקייה של אקורדים היא פשוטה וקלה בשלב הראשון.
זה קשה לא נוח והאצבעות צריכות להתרגל למצב החדש....זה לוקח זמן ו..."גם לצ'יפס על האש אי אפשר להגיד.....נו"

דבר שני (אני לא מלטף כאן אז סליחה מראש זה לא אישי)אין קיצורי דרך בעניין הזה. אם את אוהבת מוסיקה בכלל וגיטרה בפרט אז...
חבל לך על הזמן שאת מקדישה לכתוב פה במקום.....להתאמן בהעברת אקורדים.
שאלות מסוג זה כל מורה יכול לענות לך. אני יכול להגיד לך מניסיון אישי.....
אני התחלתי לנגן גיטרה בגיל 13...ובאופן מעשי תכל'ס הגעתי למצב שירד לי דם מהאצבעות....אני חושב בכמה חודשים
הראשונים....ממש ככה... אממה.....ככככללללל ככככךךךך אהבתי (עד היום אגב) לנגן שממש לא נתתי לזה לעצור אותי
מה שכן...שאלתי את המורה שלי פעם אחת " האם זה נורמאלי וקורה גם לאחרים...?" והוא אמר לי שברמות כאב שונות אבל כן זה קורה
אני אגב הייתי מתאמן שעות.

דבר נוסף....לדעתי......היום שיש את "מר" יוטיוב נראה לי שהרבה יותר קל לילמוד ולהשתפר. בתקופה שלי היום תקליטים, קלטות,רדיו ו....
הכי חשוב האוזניים...מה שהצלחת לקלוט זה מה שתנגני .

שורה תחתונה.....אין לי כוונה להוציא לך את הרוח מהמפרשים....נהפוך הוא.....זה תחום ממממדדדדהההייים, כפי,מהנה ומה לא.
פירות ההשקעה מתוקים וטעימים....אבל.....זה דורש השקעה, זמן,רצון וגם כשרון.

בהצלחה מרובה לך וחג שמייאח.

תודה לכולם!

זה באמת הצטברות של דברים נוספים ומחשבות נוספות מלבד הרצון לנגן, אשתדל להתמיד ולהמשיך, כי זה בסופו של דבר משהו שמאוד מעניין אותי, תודה!

IMDOA

New member
למה לצחוק עליך

זה היה די מזמן, אבל אני חושב שכשאני התחלתי לנגן לקח לי בערך שנה כדי להגי למצב שבו ניגנתי שיר שלם, אז אחרי 5 שיעורים את מתייאשת? אם תתמידי, ותתאמני לא צריכה להיות לך בעיה בטח ובטח ברמה של לנגן עם חברים בשביל הכיף.
לגבי הלחיצות, אני חושב שכבר כתבתי לך את זה. רוב הגיטרות הקלאסיות והאקוסטיות (שאני משער שזה מה שקנית) מגיעות עם גובה מיתרים די גבוה שמקשה על הנגינה בייחוד בהתחלה, שווה לקפוץ לבעל מקצוע שיעיף מבט ויגיד לך אם כדאי להוריד מעט את האקשן (גובה מיתרים) כדי שיהיה יותר נוח.
אם את מאיזור השרון את מוזמנת לפנות אלי, יש טלפון ולינק לעמוד האינטרנט (בוא יש את שאר הפרטים) בחתימה.
צחי

salo22

New member
גם לי לקח הרבה זמן

לדעתי, בכלל תחושה אמיתית של קלות בנגינת גיטרה ורמה סבירה מגיעה אחרי לפחות 5 שנים של נגינה אחידה. גם אחרי 20 פלוס שנים - תמיד לומדים ותמיד יהיו קטעים שיהיה קשה לנגן באופן שיתאים למקור. הכל כמובן יחסי ויש שיתגאו שאחרי שנתיים שלוש הם אומנים דגולים - לדעתי זה ממש לא עובד ככה. רמה גבוהה בנגינה מגיעה אחרי שנים רבות מאוד של עבודה, ומי שלא מוכן ומאמין בדרך הזו, יתקשה מאוד על הגיטרה.

למעלה