גם עם הקביעה הזו אין לי בעיה ...
אבל ברשותך, ובשבילך ושכמותך, אחזור על משפט שכתבתי בהודעה הראשונה שלי באשכול זה: "נראה שבינתם של אותם פנאטים שאת מדברת עליהם אינה מפותחת דיה בכדי להבחין בין שליטה על שטח ושליטה על עם אחר. מכיוון שכך, לא נותר אלא ליישם את פתרון הנסיגה, כצעד ראשון בדרך לחיסול הגזענות." זה היה המשפט הראשון שלי, ומשום מה נראה לי שתוכל למצוא בו כמה סממנים מוכרים. ולעצם העניין: אתה אומר "עצם זה שהיקמנו שם ישובים יש בזה החלת חוק ישראלי במקום", ואתה כמובן צודק. כמו שצדקו קודמיך, שאמרו אותו דבר על ימית, עליה השלום. עובדות, ידידי - עובדות. ואיזה מזל שאתה "גילית" לפלשתינאים שהם עם 3 שנים קודם לכן ... באמת מזל גדול. כמובן שתוכנית החלוקה לא היתה ולא נבראה. הזכרון שלך כ"כ סלקטיבי, שאתה לא זוכר שמי שנתן למדינת ישראל את השטח הראשוני, נתן (באותה נשימה) שטח מקביל לעם/ישות הפלשתינאים. מצד שני - למה שתזכור ? הרי בסה"כ מדובר בעובדות. בעניין הגלובוס - גם כאן אין לי בעיה שתחשוב שאתה צודק, ובתנאי שהמשקיפים (אמריקאים/טרבלסים/מוסקבאים/אחר) יבואו לכאן, לפקח ולכפות הפסקת אש, מו"מ - ונסיגה. כמו שאמרתי - יש דברים שחייבים יהיו להיעשות, בכדי שהמגלומניה של חלקנו תרד למינימום האפשרי. לפי מה שהבנתי, המשקיפים (אמריקאים בשלב ראשון) כבר מתארגנים. בעניין הגדרת הפלשתינאים כעם - כמובן שכחלק מהמגלומניה, אתה ורק אתה תקבע לכל העולם מי הם ומה הם ("אין להם שום מכנה משותף ייחודי חוץ מהיותם מוסלמים"). אפשר לחשוב איזה מכנה משותף יש לך ולאהוד ברק, לדוגמא ... בכל מקרה, אם זה מסדר לך את התיאוריה, אז לאו"מ אין שום בעיה שתחזיר את השטחים לירדן, בכדי שתמסור אותם לערפאת. וכמובן (איך לא ?) - אתה משתייך לזן הפרנואידי, שחושב שהספרים שתומכים בתזות שלו - לעולם יצונזרו. כמובן שלא תעלה במוחך ההשערה הפרועה, שהספרים הללו, שבין רובם ובין הסטוריה אין ולא כלום - מעניינים את צרכני ההסטוריה כפי שמעניין אותם רומן זול מסדרת פטריק קים ... בכל מקרה, אני מודה לך על ההצעה הנדיבה, אבל ההסטוריה שאנחנו מדברים עליה איננה רחוקה דיה בכדי שאפשר יהיה לצנזר או ליפות אותה. אני סבור שכפי שאנחנו יודעים בבירור את השתלשלות העניינים שהביאה להחלטת האו"מ על הקמת מדינה עברית, אנחנו יודעים באותה רמה של בהירות מה היתה החלטת אותו מוסד לגבי הקמת מדינה פלשתינאית. אבל אני חוזר שוב למקור - את שלהבת פס הויכוח הזה לא ממש מעניין. גם לא את המתנחלים שחשים כברווזים במטווח. ככה זה כשצדקת הדרך היא סלקטיבית, ואינה מעוגנת בעובדות.