גיזום...

קוסטיקה

New member
גיזום...

יש לי (אולי היה לי...) שיח (מתנצל אבל אין לי מושג באשר לשם, לדעתי העלים שלו דומים מעט בצורתם לכנף של פרפר, ומה שבולט הוא שכל זוג עלים בלילה נסגרים/נצמדים וביום נפתחים וחוץ מזה הפריחה היא בפרחים צהובים קטנים). בכל אופן השיח גדל למימדים מפלצתיים ובקיצור גזמתי אותו ממש מהענפים העבים, בערך כ-10 ענפים בקוטר 3 ס"מ ויותר. כעת השיח ערום, רק גזע וענפים - האם תתפתח עלווה? ראיתי אצל שכן שגזם "בדומה" עץ זית ובהמשך העץ הוציא ענפים ועלים ומשגשג - יש סיכוי...? נדרש ליזום משהו? תודה מראש לכל אינפורמציה.

טלגל

New member
פה אנו לא ממליצות על גיזום אלא על

דישון, השקייה מרובה(ביוחוד בימות הקיץ...), וסבלנות לחכות לפריחה........בסוף זה מגיע...

קוסטיקה

New member
אם כבר זכיתי לתגובה...

אז מיותר לציין שנכנסתי בטעות, אבל בהמשך הצצתי להודעות ואהבתי מה שראיתי...!!!. והאמת זה רק "מכאיב" לי עוד יותר כי הבת שלי בת 5 סיימה השנה גן עירייה בו הגננת לדעתנו היתה גרועה. (האמת אין לי כוח ורצון לפרט). בקיצור התרשמתי שיש כאן משקיעניות אמיתיות.

טלגל

New member
לפחות יש לה עוד שנה בגן, שבו היא

תהיה הבוגרת, ואולי תהיה לכם שנה טובה יותר. יכול להיות שלילדה "לפרח" היה טוב יותר מלכם, כי היא קיבלה דישון שונה מהיחס אליכם? בכל אופן מה שהתכונתי לומר שלפעמים לילדים יש בסיס כל-כך טוב ושורשים חזקים שגם גננת גרועה לא תקלקל אותה אלא תעשיר אותה במה שאפשר ללמוד ממנה. שיהיה בהצלחה שנה הבאה.....

קוסטיקה

New member
אז זהו שלא...

כי היא הולכת לחטיבה צעירה (גן חובה + כיתה א' - ראשל"צ). אודה כי לילדה היה טוב במובן זה שהיא אהבה את הגננת והלכה לגן בכיף, וזה כמובן חשוב. להורים לא היה כיף כי לא היתה תחושה של התקדמות בעבודות, של משוב (שלא היה קיים בכלל - בין חיובי ובין שלילי, ודווקא השלילי חשוב יותר מבחינתנו שנדע מה נדרש לחזק). לא אמרתי שלא אפרט... בכל מצב אני מקווה שמצע הגידול שלה אכן טוב (אין הנחתם מעיד על עיסתו) ושה
ימשיך ללבלב

למעלה