גיזום שורשים מסיבי

zauder

New member
גיזום שורשים מסיבי

כאשר רוצים להעביר מכלי עמוק לכלי שטוח מה הגבול או יותר נכון מה היחס המקסימלי שאפשר לגזום באותו גיזום ושתילה. לדוגמה בונסאי בכלי של 10 ס"מ עומק לרדת ל 3 ס"מ תודה לתשובה מעמיקה

אולמוס

New member
גיזום שורשים

שלום רב, תשובתי כללית מבלי שקיבלתי פרטים על העץ המדובר ולכן יש להתייחס אליה בכפוף לכללי זהירות שציינתי להלן.. בדרך כלל מקובל לגזום כשליש מנפח השורשים ובמקביל לעצב ולגזום כשליש מהנוף. עפ"י נסיוני ניתן גם להגיע לעיתים עד כ- 40 אחוז לערך תלוי במין ועמידות העץ שבו מדובר. למידות שתיארת לא הייתי ממליץ להגיע למצב המבוקש ב"מכה אחת" אלא לבצע זאת ב- 2 עונות לפחות. לדוגמא לצמח במידות הללו הייתי בעונת האביב המוקדם הקרוב גוזם כ- שליש מהשורשים והנוף (בהנחה שהוא אכן מעוצב כראוי ומוכן לכך) מקפיד בעונת הצימוח הבאה להקטין כרבע עד שליש נוסף מהנוף ובחורף של 2008 מבצע את גיזום השורשים למידה של 3-4 ס"מ מתחת לנבארי עם הסרה נוספת של חלק קטן מהנוף בהתאמה לעיצוב הנדרש. עם זאת אני זהיר בדברי - יש לתת את הדעת על מין העץ (באורנים למשל יש להמתין כשנה בין עיצוב נוף לקיטום שורשים ובמינים בעלי שורש שיפודי או עם שורשים עבים ומפותלים יש לשים לב לא לגרום נזקים בלתי הפיכים לשורש שישלחו את העץ לעולם שכולו טוב... בהצלחה

אולמוס

New member
גיזום שורשים - תוספת

מומלץ בהחלט בגיזום השורשים הראשון - כבר להעביר את העץ לכלי שתילה שטוח יותר או להניח בכלי העמוק מתחת למסת השורשים שנגזמה - משטח כגון אריח כלשהו ע"מ לפתח מסת שורשים שטוחה .

למעלה