גיור קונסבטיבי

zvva6473

New member
גיור קונסבטיבי

שלום לכולם זוגתי הבודהיסטית החליטה לעבור גיור קונסבטיבי. איך מתחילים? האם יש איש קשר באיזור חיפה שמסייע בתהליך?האם יש אתרי אינטרנט מתאימים? נשמח לכל סיוע. תודה טני

מדוע דווקא קונסרבטיבי?

סתם מתעניין...זה לא גיור נפוץ או מקובל ביוחד

zvva6473

New member
גיור

גיור יותר פשוט פחות זמן. כשהמטרה הסופית היא רק רישום בתעודת זהות ולא באמת לחיות חיים דתיים מלאים

גיור קונסרבטיבי לא מוכר במדינת ישראל

הרבנות (ומוסדות המדינה הדתיים) היא אורתודוקסית... אם זה בשביל נישואין ורישום וכאלה אני כמעט בטוח שתצטרכו גיור אורתודוקסי

tkhri

New member
אז למה להתגייר?

ואגב, נדמה לי שגיור רפורמי הוא הגיור המקל ולא הקונסרבטיבי. בכלל, הקונסרבטיבים קרובים יותר לדתיים הלאומיים מאשר לרפורמים, בהרבה תחומים. אם המטרה היא לרישום בתעודות אז גיור לא אורתודוכסי בארץ לא תקף. אני לא מתכוון לשפוט אבל אם אדם משנה את דתו לדת אחרת, אדם משנה את האמונה שלו לאמונה אחרת, לא כדאי שהוא יעשה את זה כי הוא באמת מאמין שהדרך לאלוהים עוברת דרך האמונה שהוא בחר ולא רק כדי שיהיה כתוב משהו באיזו תעודה אזרחית?

../images/Emo45.gif

בחורה שלכתחילה אינה מונותאיסטית וגם מכריזה על עצמה שמה שהיא רוצה זה רק רישום בתעודת זהות לא תוכל להתגייר גיור קונסרבטיבי.

tkhri

New member
את קונסרבטיבית במקרה?

כי אני מחפש איזשהו קשר לקהילה הזאת.

../images/Emo6.gif

חשבתי שאתה רוצה להצטרף לקהילה. באתר של התנועה המסורתית בישראל יש רשימה של רוב הקהילות. רבות מהן במרכז.

tkhri

New member
מתעניין, לא בטוח שזאת הקהילה המתאימה לי

אני יותר יודע מה לא - לא רפורמים ולא חרדים. לגבי מה כן, יש הרבה - יש קראים, יש דתיים לאומים מודרנים, יש קונסרבטיבים.... רוצה מקום שבו אפשר ללמוד יהדות, פילוסופיה יהודית, תנ"ך וכו' שלא מתוך פרצית כל הגבולות (רפורמים) ומנגד לא להיות מקובע במערכת כללים וחוקים שכל קשר בינם לבין היהדות מקרי בהחלט (חרדים - בהכללה גסה מאוד).

נשמע באמת שמה שאתה מחפש

הוא בין קונסרבטיבים לדתיים מודרנים. האמת היא שההבדלים דקים מאד. בקהילות המסורתיות בארץ יש שויון מלא בין נשים לגברים. בדתיים המודרנים- כמעט. הלימוד המסורתי משתמש בביקורת המקרא, הדתי מודרני- פחות. הבדל גדול- בחלק לא קטן מהקהילות המסורתיות חברי הקהילה לא חיים חיים דתיים. הם נוסעים לבית הכנסת בשבת וכו'. בדתי מודרני רובם ככולם דתיים גם בבית ולא רק בבית הכנסת. אתה רוצה להגיד לי היכן בארץ אתה מחפש? אפשר גם במסר.

tkhri

New member
איך הקונסרבטיבים מתירים את הנסיעה בשבת

לבית הכנסת? ראשון - בת ים - חולון.

הם לא מתירים.

אבל העובדות בשטח הן שרבים מפוקדי בתי הכנסת שלנו הם אנשים שכן נוסעים בשבת. ההבדל בין האורתודוקסים אלינו הוא שאנחנו מקבלים אנשים "כאלה" במאור פנים, לא עושים להם פרצופים ולא מבקשים מהם להעמיד פנים שהם לא נוסעים בשבת. בראשון יש לדעתי שתי קהילות קטנות. גם בחולון יש. אני אבדוק לך מספרי טלפון וכתובות אחרי שבת.

לאונידס

Active member
בתעודת הזהות לא רשומה הדת של אותו אדם

אם אתם רוצים שהיא תהיה אזרחית פשוט תתחתנו ובסופו של איזשהו תהליך היא תתאזרח ותקבל תעודות מתאימות. כמובן שאתם צריכים להתחתן בחו"ל, בישראל אתה אזרח סוג ב' ולא יכול להתחתן עם מי שאתה רוצה. יש אופציה לרישום נישואים של מדינה אחרת בלי לנסוע בפועל לחו"ל. אתם יכולים לעשות רישום אזרחי בלי לעשות שקר בנפשכם.

למעלה