גיור כהלכה???

ענבל*

New member
גיור כהלכה???

שיתוף קטן שבטח יעניין את כולכם. אתמול דיברתי עם הרב אביאור, ובין השאר הוא ציין שיכול מאד להיות שכשהילדים המגויירים יגיעו לגיל 22 וירצו להתחתן, הרבנות תבדוק לא רק אם התגיירו, אלא אם גם עמדו בהתחייבות של הגיור. במילים אחרות, צוחק מי שצוחק אחרון. נראה לי שכדאי להכין את הילדים לאופציה של נישואין אחרים, או לחילופין להכין להם מבעוד מועד תמונות מחזור עם חותמת של ישיבה אורתודוכסית. מה שבטוח.

מיכל@ל

New member
כשהילדים שלנו יהיו בגיל 22 ...

חבורת העלוקות שמכתיבה לכולנו איך לחיות פה ,כבר לא תחזיק בכח ובעוצמה שנפלו לידיה...

לימור111

New member
אני מקווה שאת צודקת, מיכל

אבל לא לגמרי בטוחה בכך. אם כבר, נראה לי ההפך. קצב הילודה אומר שדווקא חבורת העלוקות הזאת תתחזק, ואנחנו נהפוך למיעוט...

מיכל@ל

New member
אני מקווה...

שהדור החדש של הילדים החכמים והיפים שלנו ישנה את המציאות הבלתי נסבלת של אמא [שמיצגת את כל היופי בבארץ הזאת] שגיירה את ילדתה הראשונה ולא מאפשרים לה לגייר בשנית בגלל תרוצים מטופשים ועוד מתאכזרים אליה ומזלזלים בה.

נעמי*

New member
אני לא רוצה לפגוע באף אחד, אבל

אני חוזרת ושואלת, למה הורים שלא חיים לפי הנורמות המקובלות על הרבנות ולא מעונינים שילדיהם יגדלו ויתחנכו לפי נורמות אלו, מקבלים את תכתיבי הרבנות. למה לא לגייר את הילדים באחד הזרמים האחרים (רפורמים או קונסרבטיבים) או באופן יותר רדיקלי - לתת לילדים את מטען הערכים התרבותי והדתי שמתאים למשפחה בה הם גדלים ולעזוב את הממסד לנפשו. כשילדים אלו יגדלו, גם אם גויירו בגיל צעיר על ידי בית דין אורתודוכסי, יש סיכוי גדול שידרשו מהם גיור לחומרה, אם לא ינהלו עד אז אורח חיים דתי, אז במילא כנראה ולא חסכתם להם את זה. אנחנו, שנכנעים לתכתיבים של הממסד הרבני מחזקים ומנציחים את כוחם. התחלת השינוי מוטלת עלינו, אם נשאיר זאת לילדינו, אחרי שבעים שנה של שלטון הרבנות, יהיה קשה הרבה יותר לשנות מאשר אחרי חמישים שנה.

מיכל@ל

New member
נעמי,מסיבה אחת פשוטה

מההתעקשות לרשום את הילד כיהודי בתעודת הזהות ותו לא ! אם הגיור הרפורמי היה מאפשר לי ולהורים אחרים לרשום את הילדים במשרד הפנים,תאמיני לי שלא הייתי טורחת ולו לרגע,להציב את רגלי בפני האנשים האלה. אני רואה בהם בושה למדינה שבה חיים ניצולי שואה שקרובי משפחתם נרצחו ע"י הנאצים וילדיהם ונכדיהם צריכים להתחנן ולשחד תמורת גיור ילדיהם.

ענבל*

New member
האמת נעמי, שאת ממש צודקת

אולי בזכות ההתנשאות והזלזול שהרב אביאור טורח להפגין בכל מי שחושב אחרת, בזכות חוסר המוכנות שלו ללכת לקראתנו, ההורים החילוניים, האיום החדש הזה, שאם לא נקיים את ההתחיבות, ילדינו לא יהיו בעיני הממסד הדתי יהודים כשרים מספיק, אולי באמת בזכותם יקרה כאן השינוי. חבל שהיינו צריכים לתת שידחקו אותנו עד הפינה, אבל כמו בהרבה דברים אחרים, מהקצה של הפינה, כשצפוף וכואב, משם מתחיל השינוי. אני בקשר עם עוד משפחות שאימצו, ומסיבות שונות לא גיירו: או שלא רצו לשקר, או שחיכו יותר מדי זמן והילד כבר מדבר, ז"א שכבר אי אפשר לשקר בשמו. יש יותר ויותר אנשים שחייבים לבחור באופציה אחרת, וכשזו תהיה הנורמה, עוד רבים יצטרפו.

מי

New member
תגובה

לענבל ולכולנו גם אנחנו היינו בספור הזה וזה היה ממש מגעיל אבל יש מה לעשות ומי שמעוניי/ת יכול/ה לפנות אלי באי מייל

מיכל@ל

New member
מי

עכשיו גם אני סקרנית
תוכלי לשתף ?

ענבל*

New member
למי

מאד מאד מעוניינת לשמוע, כמו שכבר גילו לפני, האי- מייל שלך חסום. האי-מייל שלי הוא [email protected] אשמח לדעת מה ואיך.

למעלה