גיור כהלכה

זה כבר שטות

מדינת ישראל אינה מדענת רווחה. אבל מכאן ועד הקשר של זה לפער הדרך רחוקה. קים פער ואף אחד [שחי היום] לא אשם בו

דוגמא מצויינת

הדת הקתולית מתנגדת לגירושין אבל באיטליה יש אחוז גבוה של גירושין הדת הקתולית מתנגדת לפיקוח על הילודה. באיטליה עד לפני 50 שנה היו הרבה משפחות מרובות ילדים (אפשר לראות זאת בסרטים הנהדרים של הניאו ריאליזם האיטלקי משנות ה - 40 כמו גונבי האופנים), אבל היום באיטליה מס´ הילדים הממוצע הוא 1.5 בלבד. בקיצור, האיטלקים אולי מגדירים עצמם קתולים וחלקם אפילו הולכים לכנסיה אבל אומרים לכמרים:mind your own busness

יהודיות אינה יהדות

הייתה תקופה שבה העפ היהודי היה מזוהה עם הדת היהודית. face it, היופ זה לא ככה. חלק ניכר של העם היהודי אינו מזדהה עם ה"יהדות". מצד שני, את לא תכחישי שהם יהודים, נכון ? לכן צריך להפריד (כפי שעשה ליבוביץ´ זצוקלל"ה) בין יהדות לבין יהודיות. הראשון - הדת. השני - היותו של האדם יהודי. ישראל היא מדינת היהודים (כשאני אומר "מדינת היהודים" זה דבר שמתבטא רק בכך שהיהודים הם הרוב. לכן אין כאן סתירה להיותה "מדינת כל אזרחיה", אבל זה נושא אחר...), ואין שום סיבה שתהיה מדינה יהודית. כמו יהודי טוב, אני אענה על השאלה שלך בשאלה: למה שמדינת היהודים תהיה מדינה בעלת צביון יהודי ?

מיכל25אב

New member
אני מאמינה....

החלטתי לרדת מעובדות כי עובדות תמיד יש לכאן ולכאן.... אז אני מאמינה שיש מקום לדת היהודית במדינה היהודית... לא בהקצנה-אני לא חושבת שמשטרת ישראל צריכה לאחד בתוכה את משמרת צניעות לדוגמא... אבל לימודי קודש בסיסיים בבי"ס ממלכתיים,סגירת מקומות בילוי בצומות,נישואין וקבורה(להבדיל) יהודיים... לדעתי הלא מלומדת-אלה דברים בסיסיים שאם אתה רוצה להקרא יהודי-זה אלמנטרי... קצת סולידריות... אולי השאלה היא איך אתה מגדיר צביון-בסך הכל לא מדובר בהפיכת התורה לחוקה של מדינת ישראל.... לדעתי להוולד לאם יהודיה זה ממש לא מספיק...

לא שייך פה לדבר על עובדות/אמונה

עדיין את מערבבת את המושגים של יהדות ויהודיות. בשביל לחוקק חוקים ולהפר את זכויות הפרט צריך לפחות איזושהי סיבה. לא הבנתי מה שייך פה לדבר על אמונה. או שזו משמעות חדשה של המילה ? אני מוכן ללימודי קודש בסיסיים: ביקורת המקרא בכל בתי הספר. שיהיה להם בסיס כפירתי מוצק, שלא ילכו אח"כ וישמעו איזה אידיוט שישטוף להם את המוח וח"ו יחזרו בתשובה. למה רק שלדתיים יהיו שיעורי אמונה/השקפה/מחשבת ישראל ? למה שלחילונים לא יעניקו כלים לגבש את חילוניותם ???? אני מוכן לנישואין וקבורה דתיים, רק למי שרוצה. אגב, המשפט האחרון חושף כמה את אפיקורסית! להיוולד לאם יהודיה זה לא מספיק ? חז"ל שלך קבעו שכן, ואת עכשיו באה ומערערת עליהם ?????? <קוצץ חושב שמיכל הייתה צריכה לכתוב: "קבורה ונישואין (להבדיל)">

דידית

New member
מיכל, תחשבי שניה על מצב

של הפרדת דת מהמדינה, הפרדה מוחלטת. אני כמעט בטוחה שאנשים הרבה יותר יאהבו את הדת וירצו לשמר אותה. קיים פה מצב של כפיה, זה לא משנה בכלל מה הסיבות שאנו הגענו למדינה (המחורבנת במצב הזה) הזאת, יהודים לא יהודים. אנחנו עם ישראלי כי אנחנו פה. העולם השתנה במאה האחרונה ואי אפשר לצפות מאנשים אינטלגנטים ונורמלים לחיות לפי דת שהם כבר לא מאמינים בה. כבוד לדת- אין לי בעיה עם זה. קבורה יהודית-בבקשה לכל המעונין, סגירת בתי "תענוגות" קבלי ביום כיפור בלבד! אבל בלי כפיה ובלי לחוקק חוקים מטופשים. שאני רואה את אמהות החילים שהם לא יהודים ורוצים לגרש אותם ברגע שהבן סיים את השרות אני מתפלצת. הם שותפים למצב ולישראליות שלנו ואין לי שום בעיה שיהיו פה ויקחו חלק מהמדינה הזאת גם אם הם לא יהודיים וגם אם האמ אמא שלהם לא יהודיה. כיבוד כל אדם יעשה את מדינת ישראל יפה וטובה יותר מאשר קטלוג כל אדם לבית קברות אחר. דידית.

כמעט ../images/Emo45.gif לגמרי

רק תסבירי לי למה יום כיפור? הדוגמא הנכונה להפרדת הדת מהמדינה היא בארה"ב, שם לא יעלה על הדעת לדרוש סגירת בתי עינוגים ביום כיפור! מה שלא מונע מאלפי גויים הגרים ועובדים בסמיכות לשכונה יהודית, לכבד את חגי היהודים בהתנדבות. מה שמזכיר לי מה שקרה באחת מערי הלווין החרדיות בניו יורק (מונסי או מונרו), התושבים החרדיים דרשו מבשלטונות שלא יתירו לנהגות אוטובוס להסיע את האוטובוס שלהם, שכן זה נוגד את עיקרי אמונתם, ובארה"ב יש חופש דת!. תשובת המושל הייתה לקונית: החוק אוסר על אפליה על רקע מין, אבל אינו מחייב אותם להשתמש בתחבורה הציבורית כלל וכלל >תופרט הדת!!! ויפה שעה אחת קודם!<

דידית

New member
למה יום כיפור

כי לדעתי יום כיפור מקביל ליום העצמאות, זה נעשה לסמל לאומי ולאו דוקא דתי. ולכן יום אחד בשנה נראה לי הוגן להקדיש אותו ללאומיות שלנו. גם אם זה עולה לנו בתחבורה ציבורית. אני אישית בעד הפרדת דת ממדינה לחלוטין בכל מצב אבל עדין רואה מקום לויתור על משהו שעקרוני כל כך לחלק גדול מהעם הזה. אגב לפי מה שאני רואה יש חרדים ודתיים רבים שחושבים שהפרדת דת מהמדינה תיטיב לכל הצדדים. דידית.

מיכל25אב

New member
חושבת,והרבה יותר משניה...

אנחנו עם ישראל כי הגענו לפה???? חשבתי שצריך יותר מזה כדי להיות יהודי.... מאוד משנה למה הגענו לפה...למה ברחנו מפה... לפחות במדינה יהודית צריך להרגיש בנוח כששומרים את הדת היהודית.. האמת היא שאין לי כל כך ויכוח איתך:את מסכימה על יום כיפור-כי אנחנו יהודים-אז אני פשוט חושבת שיש עוד דברים אלמנטרים שצריכים להיות במדינה יהודית-כמו נישואין וקבורה.. אני לא חושבת שיש פה כזו כפיה דתית-להפך... ובאשר לאמהות החיילים הגויים-אני מסכימה איתך בכל מילה!!

אני יהודי לפי הגדרתך ?

להזכירך (למקרה ששכחת): אני אתאיסט מוחלט, לא מקיים שום מצווה בגלל שזו מצווה, אין לי כבוד לדת (יש לי כבוד לדתיים כמו לכל שאר בני-האדם) והסיבות היחידות שאני לא בועל נידות ואוכל טריפות הן שאין לי נידה לבעול ושאני צמחוני. אבל אני מחלל שבת בפרהסיא (לפחות זה ...) לפי הגדרתך, אני יהודי ? מישהו מפריע לך לשמור את מצוות הדת ? מישהו מפריע לך לא לנסוע בשבת, ללכת לביהכ"נ, להתפלל, לשמור על טהרת הבית וכו´ ? אפילו אף אחד לא יפריע לך במדינה לחתוך בלי הרדמה ובלי אפשרות לתיקון איבר של בנך. איפה בדיוק ה"להיפך" פה ? מצד שני - תחבורה ציבורית אסורה בשבת וחג (להזכירך: אף אחד לא מפריע לך לא לנסוע בה!) כופים עליי להתחתן ולהיקבר אצל איש דת בלבד. זו לא כפייה דתית ? מה זה כן ? אף אחד לא מתנגד לנישואין וקבורה דתיים. מי שרוצה - בבקשה.

מיכל25אב

New member
אתה רוצה להיות?

בלי להכעיס-לא נראה לי שאתה רוצה להיות. אתה יהודי כי נולדת לאם יהודיה,ובאת בבריתו של אברהם אבינו... אני אענה בזהירות....(יש לי דשוו עצבני מימי אולפנת.....) לגבי תחבורה ומקומות ציבוריים-אני לא בטוחה אבל נראה לי שאגד ודן מתקיימים ממיסי האזרחים,גם הדתיים שבהם... מעבר לכך-לא רק תחבורה ציבורית אין בשבת וחג-גם עיריה,בנקים,שרותי רווחה,וכל מוסד ציבורי סגור או עובד במתכונת שבת-ולמה לא בעצם? למה שלא יהיה יום שבת כללי לכל המוסדות הציבוריים-זה נראה לי מקובל והגיוני-איזה מוסד ציבורי יפעל 7 ימים בשבוע??? אז מה-עקרוני לך אם זה יהיה שישי/שבת/ראשון/חמישי??? לגבי חתונה וקבורה- אם אתה יהודי-כהגדרתך-לא כהגדרתי,האם זה באמת מוגזם לצפות שתנשא ותיקבר כיהודי??? כפייה דתית? אם לקבל על עצמך את צביונה של המדינה שבה אתה חי מבחירה היא כפיה דתית-הרי שזו כפיה שאתה בוחר לקבל על עצמך..

לא ענית לי.

כתבת שבשבי ללהיות יהודי צריך כמה תנאים. לא עניתי הרבה מהם. תעני לי ב-כן/לא. אני יהודי ? היותי יהודי זו עובדה. לא אכפת לי מזה, הייתי יכול להיוולד גם אנגלי. אני לא מייחס לזה חשיבות, אבל ככה פשוט נולדתי. זה מחייב אותי למשהו ? זה מחייב אותי להתחתן אצל איש דת מטופשת ? או להיקבר אצל איש דת מטופשת אחר ? אני לא מקבל את צביונה של המדינה, אני רוצה לשנות אותו. זה שאני מקיים חוק (בד"כ) זה לא אומר שהחוק מוצדק. מיכל, הרבה חילולי שבת מתקיימים מהכסף שלך. נו, אז גם אגד ודן יסובסדו מזה. אגב, דן מתחיל לעבוד לפני צאת שבת, על חשבונך! לא ענית לי, למה שאוטובוסים לא יעבדו בשבת ? את דואגת לרווחת עובדי האוטובוסים ?

דידית

New member
נו באמת,

לקבל על עצמך את הצביון הדתי מבחירה ואז הכפיה הדתית היא לא כפיה? אני יעבוד על עצמי לקבל את הנוהל הדתי ואז לא תפריע לי הכפיה? יש פה כמה נקודות. דבר ראשון אני לא מסכימה בשום פנים ואופן שאנשים ישתלטו על החיים הפרטיים שלי שזה אומר כפיה דתית. תגידי לי את- החוק נגד הערוצים הפורנוגרפיים זה לא השתלטות דתית? מה זה מענין אותם מה אני עושה בבית? (בואי לא נכנס לנושא של הצרכים הפורנוגרפיים של הדתיים) לפי מה שנראה לי את העצמך לא חושבת שצריך לכפות את כל הדת על האזרחים רק כמה דברים בסיסיים כמו קבורה ונישואין אבל מי מבטיח שבזה זה יגמר? טבע הדתיים שהם רוצים כל הזמן יותר ויותר "להגדיל את אור ומלכות שדי בעולם" (לא כך אמרת?) וככל שניתן יותר הם ירצו יותר יגיע מצב שאיראן תהיה קטנה על מה שקורה פה. אין לי התנגדות לדת מצידי תקיימי ותשמרי על מה שאת רוצה אבל אל תשכחי שלאגד ודן יש גם ציבור חילוני ולמרות שהם מקבלים גם את כספי הדתיים הרוב פה הוא חילוני!!! והצרכים החילוניים אומרים תחבורה בכל יום מימות השנה. (בדיוק כמו בכל העולם) יש לי עוד הרבה מה להגיב לך ספציפית על מה שכתבת בואי נשמור את זה לאחר כך. דידית.

חוזר לדוגמא הטובה

בארה"ב, יש יום מנוחה שבועי, אבל: 1) יכול אדם לבחור לו יום מנוחה אחר. 2) שרותים חיוניים כמו טלפוניה, תקשוקרת ותחבורה ציבורית, עובדים כל השבוע.

מיכל25אב

New member
קוצץ,דידית ,ואתאיסט..

תגובה מרוכזת. אני אתחיל בהבהרה-בהמשך למה שדידית אמרה,כמו בהרבה דברים אחרים בחיי´ם גם בזה אני לא פנאטית-לא אכפת לי מה אדם עושה בביתו ולא היה מפריע לי שהיו ערוצים פורנוגרפיים חוקיים! אני חושבת שיש דברים בסיסיים ביהדות שאנחנו מקבלים על עצמינו כחברה יהודית-קבורה,ונישואין! מעבר לזה-זה כבר ענין של מעין לאומיות-דידית,אמרת שאת מסכימה עם נושא יו"כ-כך שעל העקרון אנחנו מסכימות-הבעיה היא עם הפרטים-וזה-את/ם יודעת/ים מה אני לא בטוחה שזה לא נתון למשא ומתן... לגבי יום שבתון-אני שמחה לראות הרעיון יום שבתון נראה לכם הגיוני-אנחנו מתווכחים אם חובה שזה יהיה שבת?למה לא בעצם?? תחבורה ציבורית ,לדעתי,זה לא חיוני.... לא כמו טלפונים ובתי חולים וחשמל, זה לא מצדיק שהם יעבדו ביום שבת-האוניברסלי-בשכר של 150% על חשבוננו. מעבר לבעיה האישית/דתית שיש לי עם זה-זה פשוט לא נראה לי עדיפות-ואם יש לי אפשרות לבחור על מה אני רוצה שהמיסים ששלמתי ילכו-אז לא על זה! אני מזמינה את מר" להקים קו תחבורה פרטי(כמו שיש בנצרת) שיעבוד בשבת... היום אם המדינה לא נותנת אפשר פשוט להקים שרות משלים/מתחרה פרטי... קוצץ-אני חושבת שאתה יהודי-בדיוק כמו שאתה אומר-כי ככה נולדת!

מיכל25אב

New member
אופס..

*התכוונתי להביא את הקבורה והנישואין כדוגמא-לא עם סימן קריאה.. *מר"=מר"ץ ואני מניחה שעוד יהיה לי מה להגיד...

מיכל25אב

New member
אופס..

*התכוונתי להביא את הקבורה והנישואין כדוגמא-לא עם סימן קריאה.. *מר"=מר"ץ ואני מניחה שעוד יהיה לי מה להגיד...

מיכל25אב

New member
קוצץ,דידית ,ואתאיסט..

תגובה מרוכזת. אני אתחיל בהבהרה-בהמשך למה שדידית אמרה,כמו בהרבה דברים אחרים בחיי´ם גם בזה אני לא פנאטית-לא אכפת לי מה אדם עושה בביתו ולא היה מפריע לי שהיו ערוצים פורנוגרפיים חוקיים! אני חושבת שיש דברים בסיסיים ביהדות שאנחנו מקבלים על עצמינו כחברה יהודית-קבורה,ונישואין! מעבר לזה-זה כבר ענין של מעין לאומיות-דידית,אמרת שאת מסכימה עם נושא יו"כ-כך שעל העקרון אנחנו מסכימות-הבעיה היא עם הפרטים-וזה-את/ם יודעת/ים מה אני לא בטוחה שזה לא נתון למשא ומתן... לגבי יום שבתון-אני שמחה לראות הרעיון יום שבתון נראה לכם הגיוני-אנחנו מתווכחים אם חובה שזה יהיה שבת?למה לא בעצם?? תחבורה ציבורית ,לדעתי,זה לא חיוני.... לא כמו טלפונים ובתי חולים וחשמל, זה לא מצדיק שהם יעבדו ביום שבת-האוניברסלי-בשכר של 150% על חשבוננו. מעבר לבעיה האישית/דתית שיש לי עם זה-זה פשוט לא נראה לי עדיפות-ואם יש לי אפשרות לבחור על מה אני רוצה שהמיסים ששלמתי ילכו-אז לא על זה! אני מזמינה את מר" להקים קו תחבורה פרטי(כמו שיש בנצרת) שיעבוד בשבת... היום אם המדינה לא נותנת אפשר פשוט להקים שרות משלים/מתחרה פרטי... קוצץ-אני חושבת שאתה יהודי-בדיוק כמו שאתה אומר-כי ככה נולדת!

למעלה