גיורא זייד נוקם...

רואה 43

New member
גיורא זייד נוקם...

לפני כמה שנים הופיעה באחד העתונים כתבת ראיון איתו ושם הוא סיפר איך ירה ברוצח אביו. האים יש למישהו גישה לזה?

נשמע מופרך. הוא התארח באותו לילה.

גיורא ויפתח נשלחו מהבית להתארח אצל בדואים מהסביבה כדי שיהיה להם אליבי.

גיורא זייד לא ירה ברוצחו של אביו!

את קאסם טבאש הורג יצחק חנקין מארבעה כדורים מאקדח תופי. ווידוא הריגה בגופה מבצע חים גרוס עם צרור מתת מקלע פיני. חוליית הנקמה מנתה את החברים יצחק חנקין, חים גרוס, גדעון יעקבי, פנחס אברמסון, זלמן מרט. את עניין הנקמה חקר לעומק אורי ברנר, לשעבר סגן מפקד הפלמ"ח, בנו של הסופר יוסף חיים ברנר אשר נרצח 17 לפני רצח זייד. עיקרי המחקר פורסמו בכתבה נרחבת בעיתון מחנה מה 24 לאוגוסט 1988. הייתי מעלה קובץ של המאמר סרוק אבל הקובץ גדול מדי. תנסה להשיג את המאמר מספריה המחזיקה עותקים של העיתון. אגב, הנקמה בוצעה רק בנסיון השני. בנסיון הראשון בוטלה הפעולה מאחר וטבאש היה מוקף באורחים ולא רצו לפגוע מחפים לפשע. הפרט הפיקנטי בנסיון הראשון הוא שאת הטנדר שהוביל את חוליית הנקם נהג יגאל אלון בכבודו ובעצמו.

מדויק מה שכתב מוישל'ה. כמדומני שגם

יגאל אלון היה בין חברי חולית הנקם.

גם אני שמעתי את סיפור הנקם מיצחק חנ

יצחק חנקין יחד עם קרול ניהלו את המוזיאון בכפר גלעדי שם נמצא האקדח המפורסם, והוא סיפר לי בשיחה ביניינו את הסיפור והתרברב שאי אפשר לעשות לו שום דבר כי יש על האירוע התיישנות. איזה איש תמים. כאילו למישהו היה ענין להאשים אותו במשהו. אבל אספר משהו אחר. באחד הימים אני מגיע למוזיאון ורואה את קרול ושואל אותו איפה יצחק, והוא ענה לי בבית הקברות. הלכתי לבית הקברות לחפש את יצחק חנקין ולא מוצא אותו. חזרתי לקרול ואמרתי לו שלא הצלחתי לפגוש את יצחק, ואז ענה לי קרול שיצחק לא הולך לשום מקום, כי הוא בקבר. כך נודע לי שיצחק חנקין נפטר.

למעלה