גיוס עתודאים בקיץ

Johnny the Doe

New member
גיוס עתודאים בקיץ

שלום לכולם, לאחרונה שמעתי מחבר למגמה שהוא מכיר כמה עתודאים שקיבלו זימונים מהצבא לשירות בקיץ, אני חושב באבט"ש, יכול להיות בשטחים (אני לא בטוח לגבי זה). יש למישהו מושג לגבי זה? ועוד שאלה - חבר שלי אמר לי שמקור בצבא אמר לו שיכול להיות שיפסיקו לעתודאים את המענק בשנה הבאה. יש שחר לשמועה?

zzzzrubavek

New member
תראה...

אני רק יכול להגיד ששמעתי כבר את שתי השמועות שהזכרת. את הראשונה שמעתי מ-3 מקורות שונים, ולדעתי אתה כבר יכול להתכונן... לגבי השמועה השנייה (שכר לימוד) גם את זה שמעתי, אני מאוד מקווה שזה לא נכון.

תראה. לגבי המענק

א. ב"עיתון" ינשוף שקיבלנו לא מזמן מספרים בדיוק (ממרץ השנה) שאישרו את המענק שכל המקצועות. לא נראה לי שיבטלו אותו כל כך מוקדם. ב. אם הם מבטלים את המענק, הם יודעים שהם מאבדים את רוב העתודאים. זה משהו אחד להתגייס תוך ידיעה שאתה לא מקבל כסף מהצבא, אבל כשלוקחים לך את זה באמצע, זה ממש מעצבן. אם כבר יעשו את זה, זה לא יהיה רטרואקטיבי, כלומר זה יחול על מתגייסים חדשים בלבד.

Johnny the Doe

New member
זה נשמע הגיוני

כולי תקווה שלא יפסיקו לנו את המענק. אני פשוט לא יכול לראות את עצמי מצליח לעבוד מספיק כדי שאוכל לשלם כל שנה את שכה"ל.

amir_aikido

New member
לא מכיר פרטים - אבל מההיסטוריה

זו לא תהיה הפעם הראשונה בה הצבא משנה את התנאים של השירות בעתודה או את התנאים של אנשי הקבע בכלל. זה לא יבוצע באופן רטרואקטיבי, אבל בהחלט יכולים להפסיק לתת מענק בשנה הבאה לכולם ולכל המקצועות ... ובהחלט יתכן שבעת של מחסור בחיילים וכמעט מלחמה צה"ל יחליט לקרוא לעתודאים לשירות בחודשי הקיץ. אם אתם מתחילים לחוש מרמור ושעבדו עליכם, אז אתם מתחילים להבין למה יש כ"כ הרבה עתודאים לשעבר ממורמרים שמגיעים לכאן לפורום. צה"ל עשה ויעשה דברים כאלה. זה טיבעו. זה אחד הסיכונים שנטלתם כשהתגיסתם לעתודה. הדבר היחיד שכמעט קבוע הוא החוזה שחתמתם עם צה"ל רק שלמרבה הצער החוזה הזה כמעט ולא נותן לכם אף זכות ... וצה"ל תמיד יוכל "להפר" אותו ולטעון לתנאי חירום, אני אופתע אם "הפרה" כזו לא תאושר אח"כ ע"י בג"ץ. מצטער אבל זה החלק הבעייתי של העתודה ושל קריירה צבאית בכלל, צה"ל הוא ארגון ענק וכשאתה נכנס אתה לא יכול לדעת מה יקרה בעוד כמה זמן, איך ישתנו התנאים. וכשהם משתנים אין לך שום יכולת לעזוב ... אמיר

Johnny the Doe

New member
אז לדעתך השמועה על הגיוס רצינית?

מהו היקף הגיוס המדובר? כמה אחוזים מהעתודאים יקבלו זימון? בכל מקרה זה רע מאוד בשבילי, אני צריך לעשות קורס קיץ. אתה חושב שיש אפשרות שאוכל לשכנע את הצבא לא לגייס אותי בקיץ בגלל שאני צריך לעשות את הקורס? ולמה בכלל מגייסים את העתודאים, שהניסיון הצבאי שלהם מסתכם בטירונות של חודש ובמקרה הטוב הם עשו שני מטווחים (זה לא אני, אני יריתי רק 5 כדורים בטירונות)? מה ההיגיון בזה?

פלטרון

New member
חבר אמר .. חבר שמע .

בקשר למילואים בקיץ- 2 שאלות : 1) העתודאים האלו -עתודה טכנולוגית או אקדמית ? 2) עשו טירונות 02 או 04 ? בקשר למענק - האמת - לא נראה לי . ומצד שני - שמעת שרוצים לקצץ בתקציב משרד הביטחון . מישהו כבר העלה את התיאוריה שהיחס לעתודאים הוא לפי הכמות ... כשחסר נתנו מילגה , כשיש עודף ... מה שמעלה את השאלה הבאה - מה טוב לנו , העתודאים שאוטוטו נכנסים לשירות.. הצפה - כי אז יהיה לנו קל יותר להשתחרר מקבע . חוסר - כי אז נקבל הטבות שמובטחות לאלו שמתקבלים באותו הרגע . ואני מעדיף שלא להביע דיעה בנושא ...

שמש27

New member
רב סרן שמועתי שוב משתולל....

ממה שאני יודע - אין אמת, ולו קצת, באף אחת מהשמועות. כבר ציינתי כאן מה צריך לקרות כדי שיגייסו עתודאים למילואים של ממש. יש סיכוי קלוש, שאם הרבה יחידות עורפיות בצבא יתרוקנו כתוצאה מעימות מתמשך (הקורסים הולכים ללחימה, העורפיים הולכים לשמירה בשטחים, ומי ישמור במקום העורפיים?) אז יגיעו בסוף לעתודאים. אבל הצבא גם מודע לזה שרמת החיילות של העתודאים היא נמוכה מאד (כמו שאמרו כאן - 5 כדורים לפני שנה/שנתיים) - וראית באירוע שהיה לפני כמה שבועות בשטחים, שגם חיילי סדיר לא הצליחו למנוע חדירה והרג - אז אין על מה לדבר על אבט"ש במקומות רגישים. לגבי המענק, כמו שציינו כאן, רק השנה החליטו לתת את זה לכולם - אז עכשיו יבטלו ? לא הגיוני. יש משהו בזה שהצבא עושה כי צריך - ולו מטוב ליבו - חחח - אבל עוד הרבה זמן יעבור עד שישלימו את כל השורות בצורה משביעת רצון - לפחות כמה שנים. גם אם יבטלו מתי שהוא - זה לא יהיה בבום - ולא לכולם. אני דוקא שמעתי לשצבא "חבל" על הפלוס הקטן שהוא נותן (10K במקום 8K-9K) אז יכול להיות שיורידו את זה בקצת, ואח"כ יורידו בחצי למקצועות שיש בהם עודף משמעותי...וכך הלאה. אבל הכל ספקולציות ושטויות. תהנו ממה שיש.
שמש

שמש27

New member
עוד אזעקת הרגעה אחת ודי...

יש גם את השירשור הזה למי שרוצה להירגע סופית... (וגכך גם פתרתי את בעית ההודעות שלא קופצות אחרי 72 שעות... כל יום לומדים משהו חדש...)
שמש

למעלה