גיוס מוקדם לצהל

rodika1966

New member
גיוס מוקדם לצהל

שלום
אני פונה לאנשי הפורום עם בקשה לעזרה: הבת שלי היית אמורה להתגייס ביולי ובהפתעה מוחלטת קיבלה השבוע צו גיוס נוסף ל15 ביולי.
היא מסיימת בגרויות ב12 ליולי, היא מאוד עייפה גם פיזית וגם נפשית לאחר שנתים לא פשוטות.. אין לנו משהוא מוצק בידים אבל קיווינו שנהיה יחד בחופש. מה אפשר להגיד להם נוסף והאם יש סיכויים?
וגם למי לפנות?.
בתודה רודיקה

פולי44

New member
הי רודיקה

הכתובת שלכם היא אך ורק מיטב ז"א לשכת הגיוס. צריך להגיש בקשה בפקס ואפשר גם לנסות לדבר איתם בטלפון. רק תקחו בחשבון שאם היא אמורה להתחיל קורס כלשהוא יכול להיות שזו הסיבה שהקדימו לה את הגיוס, ואם תבקשו לדחות זה יכול גם להידחות ב4 חודשים, עד שיפתח הקורס הבא. תבררו את זה, כי לא בטוח שכדאי לדחות ב4 חודשים רק כדי שיהיו כמה ימים ביחד.
כתובת האינטרנט של האתר של מיטב

https://www.aka.idf.il/main/giyus/
בהצלחה!

גם הבת שלי מתגייסת ב-15 ליולי

האם הבת יודעת למה היא מיועדת? הבת שלי מיועדת לקצונה יעודית. המלצה חמה - אל תתחילו לדחות, כי אין לך מושג היכן תגמרו. יש בנות שדוחים להן שוב ושוב וזו סחבת איומה. הבת שלי הייתה במכינה קדם צבאית, אבל לפחות 2 בנות מהכתה שלה התגייסו רק עתה, כלומר לעשו כלום מאז יולי. קבלו את הדין ותתכפתרו. חוץ מזה, יש אפשרות שעוד ידחו לה ברגע האחרון.

עפרה ד

New member
יופי. שיהיה בהצלחה

מכירה ילדה מקסימה שתסיים את ההשלמה שלה עם הגיוס של המכניסטית.

שמעתי דברים לא נחמדים על קצונה ייעודית

אבל היא לא הצליחה לשנות והחלטנו לשמוח עם מה שיבוא.

עפרה ד

New member
ללא ספק יש משהו גם בדברים הלא נחמדים

ה"פטנט" הזה - הוא ביסודו כלכלי, צה"ל מרוויח יותר "זמן קצינים" בפחות "זמן קבע", כלומר משלם משכורת על חלק יותר קטן מהשרות שלהם.

יעילות כלכלית היא לא בהכרח דבר רע, המחיר הוא, כמובן, שהקצינים של המסלול הייעודי צעירים יותר, פחות מבינים את המערכת, ועם נסיון אפסי כמעט כחיילים. זה אגב, המצב באופן כזה או אחר גם במסלולי "הכוכבים" למיניהם.

לעומת זאת הם מקבלים הכשרה שמכינה אותם לקצונה מהיום הראשון של הגיוס, ועיניים בוחנות שלא מהססות להדיח.

אצלנו, יש ילדה שהייתה מספיק מרוצה מהמסלול הזה כדי לחתום עוד

עפרה ד

New member
כי זה לא מדע מדוייק

המכניסטית שלך מתגייסת אחרי שנה במכינה ואחרי חיים בבית שגרים בו הסגלגל והשוטר, מי קבע שזה פחות משרות של שנה איפה שהוא?
חשוב עם מה הם מגיעים, חשוב גם מי הם, ומי מקבל אותם ומנחה אותם בתפקיד הראשון.

Jen74

New member
גם אצלנו 15 ביולי ושלחנו בקשה לדחייה

אחת קיבלה דחייה בשנה כי חתמה לשנת שירות אבל עדיין לא סגורה על זה ויכול להיות שתבקש בסוף להקדים את הגיוס כי היא לא רוצה לחכות שנה שלמה.
השנייה (תאומות) לא רוצה להתגייס יומיים אחרי הבגרות האחרונה ותכננה לעבוד קצת כדי לחסוך כסף לפני הגיוס.
עזרתי לה לנסח ולשלוח פנייה בפקס למיט"ב ועכשיו מחכות לתגובה.

למעלה