גיוס לקויי למידה ו- ADHD

ksarit

New member
גיוס לקויי למידה ו- ADHD

שלום לכל ההורים שילדם לקוי הלמידה ו/או ADHD עומד לפני גיוס, כתבתי בפורום לקויי למידה ואני כותבת גם כאן, לאור נסיוננו המר, אם שלחתם כמתבקש ע"י הצבא את האבחונים הרלוונטיים ואפילו אם ילדכם נבחן בבחינה הפסיכומטרית של הצבא ללקויי למידה והיה אצל הנוירולוג בלשכת הגיוס - בידקו וחזרו ובדקו ונדנדו על מנת להיות בטוחים שמישהו בצבא בכלל קרא את האיבחונים ששלחתם ולא שלח את ילדכם למבחן הפסיכוטכני ללקויי למידה ולנוירולוג בלשכה רק בגלל כותרות האיבחונים ששלחתם. עשו זאת למען ילדיכם כי בלשכות הגיוס למיניהן פשוט לעיתים קרובות כלל לא פותחים וקוראים את האיבחונים ולא מתיחסים לכתוב בהם ואז באם יש לקויות משמעותיות לאופי השרות ו/או מבחינת חומרת ADHD והתעלמו מהם - ליבי על ילדכם. אנא עשו זאת למענם ולמען יוכלו לשרת, באם אכן רוצים בכך, באופן הטוב והחיובי ולא ייפגעו.

דליה.ד

New member
את בהחלט צודקת../images/Emo45.gif

אנחנו גם עברנו מסכת ייסורים עם הבכורה כי הורידו לה פרופיל באופן מיידי (נכון שלבנות יותר חשוב הקב"א - אבל גם הפרופיל חשוב - במיוחד לבנות שרותות שירות קרבי). המעצבן שהנויולוג עשה לה מבחן קריאה....
ולא אבחון נוירולוגי! סוף טוב הכל טוב, היא מסיימת טירונות בימים אלה ואמורה לצאת לקורס רכא"יות (רכזות כוח אדם).

ksarit

New member
בעיות נוספות שצריך לשים לב שבאם יצו

אצל בתי לא הורידו פרופיל ולא כלום ואפילו לא כתבו כלום בתיק האישי. אין לי מושג מה רמת ה ADHD של בתך אך גם לאחר שהתלוננו והפנו אותנו למפקד מרפאת הנוירולוגים בצריפין והוא כתב בפרוש (לאחר מסכת תלאות נוראית שהיא עברה) שהיא לא יכולה להיות במשרד גם אז לאף אחד לא הזיז. לכן שימי לב כי בתפקיד שהיא אמורה להיות היא אמורה להיות (או שאני טועה) במשרד הרבה זמן. האם היא יכולה??? תארי לך שהלקויות החריפות של בתי( בנוסף לADHD) הן כיוונים וזיכרון חזותי ושמו אותה כסמלת מבצעים!!! ולאחר מכן כאשר התלוננו וצעקנו בכל מקום אפשרי גם לאחר שהועברה להיות סמב"צית במשמרות של 12 שעות (שלא הגיוני עבור ADHD) רצו להפכה לפקידה ולא עניין כלל מה אמר הנוירולוג הבכיר של הצבא. זה פשוט לא יאומן. לכן אני ממליצה בחום להיות מאד עם היד על הדופק!!!

למעלה