גיוס לצה"ל

ובדיוק בגלל זה

זאת לא הדרך שבה אני אבחר. למרות שזה נראה לי די מטופש זה שבחורות דתיות יכולות להשתחרר מהצבא בגלל האמונה שלהן ואני לא.

סלוניק

New member
את לא חושבת

שלבן נוער שרוצה להתחמק משירות צבאי יש דרכים קלות הרבה יותר? סרבנים מסתכנים לא רק במאסר ממושך אלא גם בקושי תעסוקתי, דחייה חברתית ועוד. ברור שמדובר באנשים העושים זאת מטעמי אידיאולוגיה ולא מטעמי "פחדנות" (לשם כך ישנם מושגים כמו 21, 'עודף חיילים' וכו').

ברור שלא.

אני נגד גיוס חובה לאנשים מהמדינה. כי מי שלא רוצה להתגייס, במילא יוצא על סעיף נפשי. ואז מה הם הרוויחו פה? מי שכן מוכן להתגייס, ורוצה, ייתגייס. למען המדינה שהוא "כל כך אוהב". זה לא חוכמה לגייס את כולם כשאתה, עצמך, לא רוצה. כי אז במילא תהייה שם מאי רצון ותעשה את העבודה בצורה לא טובה, אז מה הטעם?

החוק מתיר את פרופיל 21.

אם אתה לא רוצה לעשות צבא, אתה יוצא עליו. זהו. אלא אם כן אתה רוצה להכתיב מחדש את החוקים במדינה ולשים גם נכים בכלא כי הם לא אוהבים את המדינה שאתה מעריץ. ככה זה במילים שלך, לפחות.

חוקיות סלקטיבית

החוק מתיר פרופיל 21 רק אם הוא מגיע ע"י אמירת האמת ולא ע"י מרמה. לשקר לקב"ן זה עברה על החוק הצבאי והמדיני.

קקטוסץ

New member
../images/Emo175.gif

החוק מכיר בכך שיש אנשים שלא כשירים לשרת בצבא מסיבות אמיתיות ולא מומצאות.

אז מה?

זה לא מבטל את האפשרות שבקלות אפשר להשתחרר עליו. יתרה מזאת, למה אם אתם רוצים להתגייס לצבא אתם חייבים לגייס את כולם לצבא גם? מה אכפת לכם שאנשים שלא רוצים, לא מתגייסים? אתם משרתים כי אתם אוהבים את המדינה. כל הכבוד לכם, כפיים רועמות. אז מה? אתם רוצים לגרור יחד איתכם אנשים שפשוט לא מעוניינים בכך? מי שלא רוצה, שלא ייתגייס. זה אבסורד שמחייבים גיוס מלכתחילה, כי מה הטעם בחיילים עם מורל אפסי שלא רוצים לעזור בשיט לצבא שלהם?

וזה לא מבטל את העובדה

ששחרור בצורה כזאת זה עברה על החוק, ומה לעשות לא כולם רוצים להיות פושעים. זה לא סוד שהרבה מהחיילים, לא היו מתגייסים אם זה היה צבא מקצועי, כנ"ל חיילים קרביים. "מי שלא רוצה שלא יתגייס", ומי שלא רוצה אדם מסויים שירצח אותו, ומי שלא רוצה שלא רוצה להיות עני שיגנוב כסף, ומי שלא רוצה לחכות שיסע באדום, ומי שלא רוצה לשלם מיסים שלא ישלם, נכון? לא! כי זאת מדינת חוק.

אויש, אתה מוציא דברים מפרופורציות.

אני מתכוון על זה ש"מי שלא רוצה שלא יתגייס", בכך שזה צריך להיות: שגיוס לא צריך להיות חובה. שמי שלא רוצה, צריך לתת לו לא להתגייס. כי כדבר ראשון, הוא יוריד את המורל, וכדבר שני-- אם הוא באמת לא רוצה, הוא הרי יימצא דרך להשתמט. חוקית או לא חוקית. הבחירה אם אנשים שלא רוצים לעשות צבא יעברו על החוק, היא של ממשלת ישראל בהתרת חוק "גיוס חובה". כי הם בעצם נותנים לגיטימציה לאלה שלא יירצו לעשות צבא לעבור על החוק. זה כמו שתגיד לנכה שאם הוא לא יילך, תרביץ לו. ותעשה מזה חוק. הקצנתי פה, אבל היי, גם אתה.

אני לא מוציא דברים מפרופורציות

פשוט אתה לא מכבד את החוק. כמו שכבר אמרתי, עובדה קיימת שלא כל החיילים מתגייסים מתוך רצון או ציונות או אנערף, רבים מדי לא היו מתגייסים אם צה"ל היה צבא מקצועי, וזה כולל גם חלק מהחיילים הקרביים. גם ככה יש חוסר רציני בכוח אדם, אז לשחרר את כל מי שרוצה? אין מה לעשות, ישראל לא יכולה להרשות לעצמה צבא מקצועי מבחינת כו האדם, זה לא ש80% מהמדינה הם ציונים שיתנו את החיים שלהם למדינה בהתנדבות. נותנים לגיטמציה לעבור על החוק? זו בחירתו היחידה של הפושע, אף אחד לא נותן לו לגיטימציה ומי שנתפףס נענש בהתאם. שלא תעז להשוות את עצמך לנכה, וזאת משני סיבות: 1. נכה מוגן בחוק הצבאי, ואסור לגייס אותו תחת חוק גיוס חובה. 2. נכה לא יכול לתרום כמו אדם בריא.

לא השוויתי את עצמי לנכה.

ופה הטעות שלך: ההשוואה לנכה היא לאדם שלא רוצה, עד כדי כך שלא יכול לבצע את החוק שמטילים עליו.

הם לא יכולים לא כי הם לא רוצים

אלא כי הם באמת לא יכולים. לכן, אם כבר מדבר על דוגמאות מגוכחות.....

אני מדבר על רצון שמגיע לגבול היכולת

למשל, (וזאת דוגמא לא קשורה), כשאתה לא רוצה לעשות משהו ומכריחים אותך. אתה עושה אותו טוב? ברור שלא.

אל תשאל אותי שאלה בלי לתת

לי לענות. אם אני מוכרח אני עושה את זה על הצד הטוב ביותר. אבל לא כאן הויכוח, אלא בכך שכמו בכל חוק, לא שואלים אותך אם אתה רוצה או לא.

iRoNBaLLz

New member
יש דבר אחד שנקרא "מקצועיות"

בן אדם שעושה משהו, רק כי הוא חייב, זה בבסיסו לא טוב. אבל לא תמיד לאותו בן אדם יש ברירה. מה לעשות, אנחנו חיים במלחמה והגיוס לצבא נכון ל58 שנים האחרונות הוא חובה. בבסיס החוק כל נער שמלאו לו 18 מחויב ללבוש מדים ולשרת את הצבא לתקופה של 2-3 שנים. מי שעובר על החוק, יענש, כמו על כל עבירה אחרת על החוק. אני יכול להבטיח לך, שיש המון אנשים בצבא שנמצאם שם כי הם חייבים ולא רוצים ( אני אישית לא חושב שהייתי מתגייס אם זה היה בגדר בחירה ) אבל הרבה מהם יעשו את המוטל עלייהם בצורה הכי מקצועית שיש, גם אם זה סותר את האידיאולוגיה שלהם. פרופיל 21 קיים לאנשים שבאמת לא מסוגלים לתרום לצבא, בגלל בעיות פיסיות שלא בבחירתם. בין אם זה היבט פיסי או היבט נפשי. פרופיל 21 לא קיים ( לדעתי ) בשביל אנשים מפונקים שלא רוצים לשרת בצבא מטעמים אישיים, אפילו שהם באמת ובתמים רואים בצבא גוף עוין ושהם עצמם פציפיסטים. צריך להכיר בעובדה שאנחנו במצב של מלחמה, ומה לעשות, אי אפשר לקבל את מה שרוצים ואי אפשר להיות כמו במעצמות עולמיות ולעשות גיוס ברשות, בתור עבודה בעצם.

קקטוסץ

New member
השירות שלי לא בגלל האהבה שלי למדינה

מה זה בכלל הביטוי הזה "אהבה למדינה?". תעשה לי טובה ותחסוך ממני. אני משרתת כי זה חוק. נקודה. גם אני לא מאמינה בגיוס חובה. אני חושבת שבמקום להחזיק מלא חבר'ה בתור מהדקי דפים ומחליפי דיו במדפסת עדיף להשקיע בצבא קטן ויעל יותר. אם זה היה תלוי בי בכלל לא הייתי הולכת לקרוע לעצמי את הצורה ולהתנתק מכל מה שאני מכירה. אני מאוד מתנגדת לסרבנות והשתמטות. אז המסגרת לא מתאימה לך. מה חבל. תלמד לחיות עם זה ותפסיק לבכות, החיים הם לא חבילת שוקולד.

זה משהו אחר.

למישהו בארה"ב שלא רוצה להתגייס לצבא, גם היית אומרת שהחיים הם לא חבילת שוקולד? לא, כי שם זה לא חוק. וזה ההבדל היחידי בארץ הזאת-- שפה, זה חוק. הבדל די גדול. ובכל זאת, מספר המשתמטים גדל באחוזים די גדולים כל שנה. בכל מקרה, זה עניין של בחירה.

למעלה