גיוס לצה"ל

אמא של ס

New member
גיוס לצה"ל

הבוקר שמעתי בחדשות שצה"ל משנה את הקריטריונים לגיוס על מנת להגדיל את מאגר הגיוסים מתוך מודעות לכך שהרפואה השתנתה. הכוונה לכל התחומים: בעיות נפשיות, אורתופדיות ועוד. לגבי נוירולוגיה הם ציינו שיש כוונה לשנות את הקריטריונים לגבי מי שיש לו אפילפסיה פעילה. כמובן שכל מקרה ידון לגופו בועדה רפואית. אך בכל זאת למי שיש אפילפסיה פעילה ומאד רוצה להתגייס זו נפתחת בפניו אפשרות לגיוס וזו בשורה משמחת.

ray24

New member
יש חיילים אפילפטים. גם אני התגייסתי

כמובן אחרי ששנה שמו אותי בצד ורצו מסמכים שיוכיחו שבשנה הזו לא היו לי התקפים

תהליך צפוי

כאן בפורום טענתי בעבר שהצבא לא עושה טובה בגיוס , אלה הוא פשוט צריך עוד אנשים, למרות שהם יחסית יקרים(תרופות), כי הם יחסית איכותים. לידיעתכם, הצבא לא מכין יותר רופאים, לא משפר טיפול ומשחרר תקציבים.הרופאים במירפאות ביחידות על הפנים. הוא מחפש אפילו קיצוצים, כך שלחולים למינהם מחכים שנים בעיתיות.

danielef

New member
לידיעתך

צה"ל לא נוראי כמו שנראה לך. אני אישית התנדבתי כידוע לך אבל מישהו שהתגייס (והוא חולה אפילפסיה מן הסתם) אמר לי שאחד הרופאים בצה"ל הוא ד"ר בכיר ברמב"ם אני לא טוענת שצה"ל הוא גוף הוגן עם תנאים חלומיים אני פשוט אומרת שאל תחשוב שצה"ל לא יודע לתת יחס לחולים שלו רק כי עשו רע לבת שלך.

הבנתי

את כמתנדבת לא עברת את המערכת הרפואית הצהלית. וגם ניראה לי שלא עשית טירונות, והפטורים היו ביד. אני אומר את זה לא בשביל לפגוע. אני נכון להיום מנווט בביוקרטיה וזה פשוט מעליב. אפילו מסוכן. הם לא עשו רע לבת שלי. כי למזלי אין בעיה. הם פשוט נימנעים מליזום ולטפל. מדובר בזכויות בסיסיות, שכדי להשיג אותם אתה עובר 10 מדורי ביוקרטיה. פגשתי רופא טוב, אבל הדרך להגיע אליו היתה עצובה מאוד.וגם הדרך לממש את ההנחיות שנתן עוברת 10 מדורי ביוקרטיה. הענין שזה מתוכנן ככה. את יודעת הרופאים הצבאים הטובים לא רשומים פה בפורום.

בשביל מה ללכת לצבא

בשביל להיות בצבא הגירוש לגרש יהודים מבתיהם בושה וחרפה

danielef

New member
כדי...

שיהיה מי שיגן עליך אם אתה גר 20 מטול כרם. שיהיה מי שיתפוס את הראש חוליה שמתכננת לפוצץ עוד אוטובוס שיהיה מי שיגיד לך מתי לא כדאי לך לצאת לסיני כי הוא יודע ואתה לא שיהיה מי שילמד את הילדים שלך מה זה עולם ושיכיר אנשים אחרים עם בעיות ושמחות אחרות ושיהיה לך על מי להתלונן... בשביל זה צריך ללכת לצבא. כי אחרת, אל תצפה מאחרים לשמור על התחת שלך.

danielef

New member
וכי למה נראה לך?!

למה נראה לך בדיוק שאני מתנדבת? כי באתי לצבא בצו ראשון שלי ואמרתי "אני רוצה להתנדב"? אני לא מאחלת לאף אחד את מספר הועדות הרפואיות שאני עברתי שבסופן הייתי צריכה להתנדב. וגם אני עברתי בירוקרטיה וכל הסיוט הזה... so? שאלוהים ישמור, אני לא הראשונה ובטוח לא האחרונה וכנ"ל גם על הבת שלך! הרבה רופאים לא כתובים פה בפורום וחלק מאלה שכן כתובים (משמע פר' נויפלד) הם לא בדיוק רופאים שהייתי רוצה, אם כאלה יחסי אנוש ודאגה לחולים שלה, אני מעדיפה רופא אחר. וזה שהרופאים של הצבא לא כתובים פה... אז...??? אולי זה אומר משהו על החולים שלהם שפשוט לא מגיעים לכאן... חשבנו על זה?

חייםלוי

Member
מנהל
את הרשימה של הרופאים המפורסמת פה

קיבלנו מאי"ל. אלה רופאים שמתמחים באפילפסיה. לא כל נוירולוג מתמחה בכך וודאי לא נוירולוגים צבאיים. גם אני עברתי כמה וכמה ועדות בצבא. שירתתי שרות רגיל לגמרי אחרי שהתנדבתי. הרופאים בועדות האלה לא ידעו מהחיים שלהם וסמכו בעיניים עצומות על המסמכים שהבאתי מהמומחים האזרחיים. ייתכן שהיום זה שונה, אני לא יודע.

aerox

New member
לכל ההורים

אני חושב שהויכוח הזה הוא עניין שולי כי אתם ממש מכניסים לילדים שלכם פחד ולא נותנים להם זכות בחירה ממש מחזיקים אותם בתוך כרית של משי למה שלא תתנו להם לבחור אם לא מתאים להם להתגייס שלא יתגייסו אם בא להם שיתגסו אבל ידעו את הסיכונים שאני הגעתי לועדות כדי להתגייס ולהראות שאני רוצה להתגייס לשירות מלא וסדיר הפנו לי גב אמרו לי את אפילפט אתה תחכה 9 חודשים חיכיתי ולאחר 9 חודשים חיכיתי שוב לבסוף שאמרו לי שאני יכול להתגייס אמרתי להם שלא מתאים לי ועשיתי הכל לא להתגייס ואני חושב שיש פה עוד כמה אנשים שעברו ועדות ויודעים בדיוק איך הכל עובד שם וזה לא ממש נעים לשבת בתוך 4-6 ועדות במשך שנתיים .

danielef

New member
לי יש בעיה עם כריות של משי

הבת של כבר לא קטינה (אני משערת שלא גייסו אותה בגיל 16) והיא צריכה לדעת לנהל בעצמה את החיים, ללמוד על בשרה ואם היא תטעה ותיפול כלום לא יקרה. אני לא אומרת שתזרוק אותה לכלבים חס וחלילה, ברור שצריך לדאוג לה אבל לא לחנוק אותה כאילו היא מחרסינה. ואין לי מה לצאת מלחמה נגדך, זה לא אישית אליך וזאת לא מלחמה, אני פשוט חושבת שגם אתה כמו רוב ההורים פה בפורום לחוצים יתר על המידה, אני לא יודעת כמה זמן בילדים שלכם חולים ואולי עם הזמן זה יירד לכם אבל הילדים שלכם לא נכים, אל תעמדו לצידם בכל צעד פשוט תתמכו מנטלית. ובקשר לציוניות (עלק ציוניות...), אני פשוט חושבת שבמערכת הזאת לומדים מה זה באמת להיות עצמאי, נקודה. ועצם העובדה שאתה מעודד את הבת שלך נגד המערכת הזאת אתה כאילו אומר "עזבי, הם לא מבינים, אני אגיד לך מה לעשות ויהיה לך הכי טוב" ושוב, זה לא אישית אליך ולא מלחמה או ציוניות או whatever, הכל מתחיל ונגמר בנתינת עצמאות וחופש לילדים שלכם.

גם לך?

כן יש גיל כזה שרוצים להראות עצמאות וחופש, ושכולם יעשו מה שאת חושבת. ותמיד חושבים שהכל פשוט וברור וחד. כן, והמבוגרים טיפשים, וניסיון החיים שלהם כבר מיושן. נכון , אני לא טעיתי בהרבה. את בקטע הזה. אז ניראה לי שאת בהתבגרות.

aerox

New member
אבא של אפי ?

מה קשור התבגרות ועצמאות עד איזה גיל תתן לבת שלך כפית עם שמנת ? תתעורר יגיע גיל שהיא פשוט תגיד לה די אבא עכשיו צריך להתחיל את החיים אלא אם כן גדלת אותה להיות "חנונית" זה כבר בעיה בן אדם .תתעורר עצמאות זה הדבר המינימלי לאדם אתה רק הורס אותה במחשבות הללו אני קבלתי חופש מן ההורים לכן יצאתי מהאפילפסיה שהייתה לי עשיתי דברים עד גבול מסוים . אף פעם לא חשבתי על מה יהיה ואם ויהיה וכו'.ידעתי שזה קיים אבל לא ישבתי וחשבתי על זה כל היום , זה ההבדל . ואני חושב שאפרת צודקת בכל מה שהיא אמרה .

danielef

New member
לא ידעתי שיש לי "קטע"

עצם העובדה שאתה ה"בוגר" ואני ה"מתבגרת" עצוב שאתה גולש לפסים אישיים. נראה לך שאני בגיל ההתבגרות? אכן עצוב המצב... מעניין אותי פשוט לדעת איך בדיוק הגעת למסקנה שאני חושבת שהמבוגרים טיפשים... תאמין לי, אני בוגרת הרבה יותר ממה שהבת שלך תהיה בגילי, זה בטוח, אני בטוחה שאין לי נסיון חיים כמו שלך אבל תאמין לי, לא חסר לי. אני רק אמרתי לך את דעתי על כל הטענות הנחרצות שאתה שופך פה על הצבא ועוד, אתה זה שקופץ... מכל מלמדי השכלתי. מזל שאתה לא אחד מהם.

נכון

אתם שניכם בפסים אישים כבר מזמן. זה מדהים איך כל המסקנות שאתם מגיעים אליהם, ממה? כאשר אני מדבר רק על הצבא?.מה שיפה- אתם ביציאה נגדי רק מצדיקים אותי. אני מאמין שמי שקורא מהצד לומד ממכם בדיוק את מה שאני אומר. ניראה לי שאתם אנשים שלא הסתדרו אם הוריהם, התמרדתם, ואז הוריכם אמרו "תעשו מה שאתם רוצים", ומאז אתם ממשיכים. שיטת ההתלהמות עובדת טוב בארץ, בצבא בטח, זה מרשים מאוד. אבל לא אותי. אותי זה משעשע. במעקב אחריכם אני בהחלט רואה שהמציאות אצלכם, שונה מאוד מהביטחון שאתם מפגינים. אתם מספרים שני סיפורים, את הסיפור שאתם רוצים שישמעו, ואת הסיפור האמיתי, וככה אתם משליכים על אחרים.

aerox

New member
אבא של אפי ?

נראה לי שאתה קצת מתבלבל :) ההתקפה היא ההגנה הכי טובה . תסתכל על עצמך . אתה רק תוקף ותוקף ללא הפסקות . נראה לי שכל מה שאתה מספר זה מה שאתה עושה לילדה שלך וככה היא תגיב לך אני לא חייב לך דין וחשבון על איך אני חי עם ההורים שלי ובוא אני יגיד לך ? משהו ? ההורים שלי ליברלים למה ? כי החיים הם חופש תלמד לתת את זה תקבל אהבה כפליים מהבת שלך ולא יריקה בפנים ? מבין ? תחשוב על זה

לארוקס

כן , אתה בהחלט תוצר של חינוך ליברלי, ללא הבנה לגבולות, וללא חינוך. הבילבול בתשובותך גם נישמע כך.לדוגמא: אתה לא מפסיק לתקוף אותי, ומתלונן מה אתה תוקף, וממשיך לתקוף. פשוט נישארת ילד.

aerox

New member
מצטער אבל תשאר עם הראש

שלך אתה מה זה לא מעניין אותי תחשוב מה שבא לך

למעלה