גיוס לנ"מ

skoji

New member
גיוס לנ"מ

שלום לכל הגולשים בפורום יש לי כמה שאלות לגבי הגיוס לנ"מ וחשבתי שפה זה אחד המקומות הטובים לשאול. אני כרגע עתודאי והחלטתי לפרוש בסוף הסמסטר (משהו כמו ה-10 למרץ). יש לי פרופיל קרבי ולפי מה שהבנתי לנו העתודאים הפורשים אין ממש מילה כאשר אנחנו מגיעים לבקו"ם ואלו עם הפרופיל הקרבי מתגייסים לקרבי. כמו-כן הבנתי(משמועות בעיקר) שרוב העתודאים הפורשים מגיעים לנ"מ. חיפשתי באינטרנט וגם פה בפורום על מערך הנ"מ וראיתי שהשירות מתחלק לשניים: טק"א וסטינגרים, כאשר סטינגרים הם היותר קרביים. הרצון שלי לשרת בקרבי הוא לא גבוה בלשון המעטה אבל השלמתי עם המצב והחלטתי שהנ"מ זה המקום הכי טוב שאני יוכל להגיע אליו עם הקצין מיון באמת לא ישים ז*** על הבקשות שלי. רציתי לדעת עם בעלי הפרופיל הקרבי שמתגייסים לנ"מ הולכים אוטו' לסטינגר או שיש בחירה ואפשר להגיע לטק"א. כמו-כן אם בכל-זאת הגעתי לסטינגר האם אפשר באיזשהו שלב של המסלול לעבור לטק"א. הטק"א מאוד קורץ לי, אפילו אם היו פתוחים בפני תפקידים לא קרביים במודיעין למשל, והייתי רוצה לנסות להגיע לשם(אני יודע שיש שם דרישות הנוגעות להשכלה ואני מרגיש שאני ממש עונה עליהם). ושאלה אחרונה, האם ידוע לכם האם כל היחידות בנ"מ(גם בסטינגרים) עושים קו ובטש"ים או שאפשר ליפול על פלגה(לא פלוגה כמו בחי"ר הרגיל) שרוב הזמן יושבת בגבול הצפון או הדרום(עדיף צפון-קרוב לבית) תודה רבה לאלו שטרחו לקרוא ותודה מראש לאלו שיחליטו לענות

skoji

New member
מקפיץ

בבקשה אם יש פה מישהו שיכול לענות

ORONTZ

New member
שמע אני יכול לענות לך על כמה דברים

אני גם מתגייס לנמ במרץ, ולפי מה שהבנתי, הפרופיל לא אומר שתלך אוטומטית לסטינגר, הצבא מתחשב ברצון שלך ובצרכים שלו.... אבל רוב הסיכויים שכן, כי יש שמועות שאם יש לך פרופיל 97 ואתה מעל מטר שבעים וחמש בגובה אתה הולך כמעט בטוח לסטינגר, אבל אל תקח את זה כערבון. בקיצור, יש פה אנשים שנמצאים כבר בנמ, ויכולים לענות לך על שאר השאלות... שאין לי תשובות אליהם... בהצלחה

atypique

New member
מערך הנ"מ

-ממש לא נכון בהכרח שרוב נופלי העתודה מגיעים לנ"מ כDEFAULT, אלא פשוט מאוד כי הם מבקשים "הכי פחות קרבי" כמוך. במידה ויש פרופיל קרבי, אין להם באמת הרבה מילה, ולמה שתהיה? -כל מי שמגיע לנ"מ, הוא בעל פרופיל קרבי מיסודו. לכן, ההנחה של "כל מי שמתגייס לנ"מ עם פרופיל קרבי הולך לסטינגר" - שגויה. אני מכיר רק שני מקרים שקיבלו אוט' מה שהם רצו, כי הם אוכ' מיוחדת: נשים (מיון קד"צ לוחמות רב זרועי) ומתנדבים לנ"מ אחרי שנה+ של שירות. עם זאת, אני מכיר עתודאים שנפלו והגיעו לנ"מ, והם הגיעו לטק"א. -הסיכויים להגיע לטקטי (סטינגר), נכון למחזור גיוס האחרון, הם גבוהים משמעותית מאשר טק"א. כעקרון, הסיכוי הכי גבוה לטק"א הוא לאנשים בעלי מבנה פיזי קטן יותר, שמביעים רצון ניכר לטק"א, פרופיל 72 וכו' וכו'. אני לא מכיר את הקריטריונים באופן מדוייק. היו ויש מעברים בין טקטי לטק"א, ואפילו לוקחים טקטי להסבות חץ - אז אל תיפול רוחך. -אל תדאג, יש הכל מהכל באפשרויות השיבוץ. תרכז את המאמצים שלך עכשיו בלהגיע לטק"א. בהצלחה!

biker boy36

New member
גם אני מתגייס לנ"מ במרץ-קצת מידע

לפי מה שרשום במאמר של טירונות נ"מ אין יותר מסלול מתנייע כמו סטינגרים.: http://www.fresh.co.il/vBulletin/showpost.php?p=478193&postcount=7 ציטוט: "עדכון לטירונות נ"מ, נכתב ע"י גולבו כחולות: צהל משתנה ואיתו גם הנ"מ, וזה מה שהולך להיות החל ממחזור גיוס אוגוסט 06. כל המתגייסים יגיעו מלערך טילי הקרקע אוויר (טק"א) וישובצו ב2 מערכות נשק הוק ויהלום (פטריוט). הטירונות אורכת 4 חודשים כשחודשיים ראשונים הם מעשיים ובהם לומדים חי"ר (שדאות, פרט חוליה, מטווחים ועוד) ובעצם מוסמכים כרובאי 03, בתום החודשיים האלה נערך טקס ההשבעה בכותל (לאחר מסע בהר הטייסים) והחל מתחילת החודש השלישי מתחילים ללמוד על מערכת הנשק שאליה תשויכו (הוק או יהלום) בתום 4 חודשי טירונות תגיעו ליחידות שפרוסות ברחבי הארץ ותתחילו את השרות המעשי שלכם. בהצלחה. בנוסף קיימת גם מערכת ה"חץ" המפורסמת שאליה מי שיגיע יגיע במהלך השרות אם הוא יתאים. כל מה שידעתם או חשבתם שידעתם עד עכשיו על הנ"מ קצת השתנה וזהו המסלול היחידי." והנה מידע על הנ"מ עצמו: http://www.fresh.co.il/vBulletin/printthread.php?t=277657 מה אתם אומרים פה בפורום באמת אין יותר סטינגרים ויש רק טק"א? אני בעל פרופיל 97 וגובה 1.75 ומשקל 55 ק"ג אתם חושבים שאם בכל זאת יש סטינגרים יגייסו אותי לשמה?

למעלה