גיוס חורף...

נווני

New member
גיוס חורף...

טוב, אז אחרי זמן רב ושינויים רבים עוד יותר אני מתגייסת ב12.2, עוד פחות משלושה שבועות, וככל הנראה לשח"ם. זה אומר שאני אעשה טירונות בנות ממש קצרה (מישהו יודע כמה זמן בידיוק?) ועוד קורס של שבועיים של המשטרה ואת שאר השירות אני אעשה קל"ב ועל אזרחי. אז בעצם רציתי לשאול מה באמת כדאי לקנות לצבא? זאת אומרת איזה דברכים באמת הכרחיים ואיזה דברים אני יכולה להשיג משומשים או לא להביא בכלל כי ממש חבל לי לבזבז המון כסף על דברים שישמשו אותי אולי חודש. תודה =) ואם למישהו יש בכלןל רשימת ציוד טובה לגיוס חורף בנות אני ממש אשמח.

or aver

New member
ככה...

טירונות שח"ם היא 02 שזה אומר שלושה שבועות עד חודש, אחרי זה עושים שבועיים קורס בסיסי במתקן ליד נתניה, חלק מהאנשים יוצאים אחריזה לקורס נוסף לפי התפקיד... בעיקרות לא צריך לקנות כלום לטירונות, צריך כמה חולצות לבנות (שיספיקו לשבועיים) ותיק בגודל שמספיק לשבועיים (80 ליטר), כל השאר זה פשוט בזבוז לקנות... גיוס מהנה

maymayf

New member
מה? על אזרחי?

מה הסיבה שאת עושה שירות על אזרחי? כל שח"ם על אזרחי? זה לא מדים של משטרה ?

יש רשימות בכל מיני אתרים.

דברים שכדאי לחורף: גרביים חמות (בנוסף לרגילות), גטקס (עדיף שניים, למקרה שאחד ירטב), שקיות חימום (יעיל לימים קרים, במיוחד כשקמים ב-4 בבוקר. שמים את זה בכיס ומחממים את הידיים), גופייה חמה (גם, לימים קרים, למרות שיש מעיל). כל זה לא יקר בכלל ובטח יש לך בבית. חוץ מזה, תקחי מגבונים ונייר טואלט. גם לניקוי החדר וגם בשבילך. אבל לא צריך כפפות חד פעמיות, אני קניתי ובסוף לא נגעתי בהן. לגבי השמיכה זה כבר החלטה שלך (יש 2 שמיכות סקביאס, אבל אף פעם לא היה לי כוח להשתמש בהן ואומץ לגעת בהן, ותמיד משאירים אותן מקופלות כי בבוקר יש מסדר). בגדי מד"ס: מספיק זוג אחד של סווצ'ר ומכנסיים (משאירים את הגופייה שמתחת למדים ולובשים על זה סווצ'ר כי קר). משחת נעליים: צריך, ואם לא יהיה לך בהתחלה יגידו "לא נורא, אבל תביאי שבוע הבא". יש כאלה עם שפופרת שמחוברת לספוג, וזה הכי נוח. עוד פרט חשוב: תרופות! יש סיכוי שתהיי מצוננת, אז אל תתקמצני בתרופות לכאב גרון, חיזוקית ודומיה, משכך כאבים, אקמול צינון... (תזכרי שלא בטוח תצטרכי את זה, אבל במקרה שכן - תצטרכי הרבה. אז אל תקחי דף אחד של סטרפסילס, כמו שעשיתי פעם ואז נתקעתי עם 8 סוכריות לכאב גרון של שבועיים.)

מור oO

New member
מישהי העלתה לפה מאמר מעולה!!

טירונות חורף 02 נדמה לי.. שמרתי אותו..

למעלה