גיוס ושיווק הליגה

bumperz100

New member
גיוס ושיווק הליגה

שלום לכם, אני מקווה שזה יופיע בין כל ההודעות על הבולים, ולפחות שרביב עופרי ושאר הנהלת הליגה יראו את זה. אנו בערך באמצע העונה של הליגה, וצריך לחשוב כבר על שנה הבאה. הדבר ה-כ-י חשוב זה לגייס עוד שחקנים ובתקווה עוד קבוצות. חשוב להתחיל עכשיו כי להסביר למישהו ביוני-יולי מה זאת הליגה זאת בעיה, אבל כעת ניתן להזמין למשחקים וכו'. העלתי מספר רעיונות על הכתב (מצורפים בקובץ, לכל המעוניינים, מקווה שצירפתי אותו טוב) וכולכם מוזמנים להגיב ולהציע עוד רעיונות. כמובן שתמיד רצוי להזמין אנשים לראות משחקים כי ככה הם מבינים בדיוק מה זה, מה האגרסיביות וכמה כיף זה. בואו נשאף ליותר קבוצות. גיא

idoidoido1

New member
הקמת קבוצה.

אני והרבה נערים משוהם (במרכז) חושבים כבר כמה חודשים על הקמת קבוצה והצטרפות לליגה, אבל אנחנו לא באמת יודעים איך לקדם את זה (כולנו בני 16). אנחנו בערך 25 נערים, כמובן שתמיד מחפשים עוד ועוד אנשים לשחק איתם. אני הייתי בכמה משחקים, אולי ראיתם את אבא שלי הוא צילם בדר"כ (היינו בSUPERBOWL של העונה שעברה, במשחק בין מודיעין לירושלים ליונס ובמשחק האחרון בין ירושלים ליונס לתל אביב סברס).

lambdeus

New member
גיא, אחלה רעיונות

מה קרה לעלונים הצבעוניים שפעם הדפסנו (יכול להיול שלגדי עוד נשארו כמה באיזה מחסן?) אפשר ורצוי לחלק אותם בכל המקומות שהזכרת (אלא אם כן הם לא מעודכנים בצורה קשה) אני כמובן יכול לתרום את חלקי בחלוקת העלונים וכמו כן אפשר לצלם וידאו תדמית וגיוס לליגה (אני קצת משתעשע עם הדברים האלו לאחרונה כפי ששמתם לב) ולהפיץ אותו בכל מיני דרכים. חשוב גם קצת לעברת (מהמליה להפוך לעברית) את הליגה כדי לפנות גם לקהל שלא טורח לעקוב בגלל שכל מה שכל החומר הפרסומי והשיווקי הוא באנגלית. דבר נוסף, עכשיו שאני כבר לא משחק, אני אשמח לעזור בניהול, ארגון ואימון קבוצה חדשה, ואני חושב שיש לי קצת ניסיון בעניינים האלו. אבל אני גם חושב שהליגה צריכה לשקול לבנות קבוצה בראשון לציון (העיר הרביעית או חמישית בגודל האוכלוסיה בארץ) יש פה הרבה מגרשים והרבה פוטנציאל ואני כרגע גם פה. בכל מקרה, אולי הגיע הזמן להתחיל לגייס אנשים בצורה קצת יותר אקטיבית ולא לחכות שהם יגיעו אלינו. השאלה היא האם מבחינת תקציב ולוגיסטיקה, יש לליגה אפשרות להכיל עוד קבוצות. מקורות שלי אומרים לי שכן ובעקבות החשיפה המתגברת והולכת, נמצאים יותר ויותר מקורות מימון (ספונסרים) וזרם של מתנדבים.

bumperz100

New member
תגובה לרביב

אם אני לא טועה השתמשנו בעלונים ולמיטב זכרוני הם עדיין רלוונטיים- לא השתנה דבר. וידיאו תדמית יכול להיות רעיון נהדר שיתגלגל בפייסבוק ובאמצעי תקשורת מקוונת אחרים, זו חשיפה גדולה. אני אדבר איתך אישית על זה. לגבי העברית, במהלך השנתיים של הליגה טענתי את זה פעם אחרי פעם, ליגה שמנסה למשוך ישראלים לספורט "אמריקאי" צריכה להיות בעברית- לא כולם בארץ מזהים את אמריקה כדבר קדוש (בעיקר עם חוסיין בשלטון...). אני יכול לנסות לעברת את סיכומי המשחקים, אבל אני עובד בלו"ז לא קבוע וכמובן שקשה להתמודד עם הכתיבה ה"מיוחדת" של אוריאל. בכל מקרה אם ישלחו לי את המאמרים אני אעשה כמיטב יכולתי. לגבי קבוצה החדשה, אני חושב שהמיקוד צריך להיות אזור המרכז באופן כללי, אחרי 3 קבוצות ירושלמיות. לאו דווקא ראשל"צ אבל גם שם, הרי יש את המכללה למנהל, קצת בחורות שיעזרו בשיווק שם והנה- בום! וחשוב מאוד- רביב ויורם- שלא תחשבו לרגע שאני totally reformed, אני עדיין יכול לרדת על כל פישר מושתן בליגה, פשוט המרחק והניתוק מהמשחק יוצרים רגשות געגוע עזים..... וחוצמזה אני חייב שרביב יסלח לי כבר על האצבע המשולשת שעשיתי ללירן חובב בימי הספורטק העליזים תוך כדי ריצה ל-TD..... :)

roei90210

New member
סליחה על ההפרעה, אבל בקשר למיקום הקבוצה

בוא נביט רגע על מפת הארץ והקבוצות: בין אילת לאפרת יש קבוצה אחת, ששחקניה הם ברובם סטודנטים בב"ש. בין אפרת לירושלים יש 3 קבוצות בין מודיעין (שמרבית שחקניה בכלל מתל אביב, אם אני לא טועה) לתל אביב יש 2 קבוצות. בין תל אביב לקרית שמונה יש קבוצה אחת בלבד. לא נראה לך שזה המקום לפתח בו עוד קבוצה? במיוחד כשבעמק יזרעאל, השמועות אומרות שמשחקים רוגבי. גם אם פעם שיחקו שם והיום כבר לא, עדיין יש בסיס לספורט מגע. כל אחד יכול לטעון שהחלק שלו בארץ יכול להיות בסיס לקבוצה. עקרונית, זה נהדר.. זה אומר שיכולות לקום עוד הרבה קבוצות. אבל עם שטח כזה של הארץ, בפרסום נכון אתה יכול לפתוח עוד שתי קבוצות. thats it for me

DEJ

New member
מה זאת אומרת שמועות?

אתם עושים צחוק? קיבוץ יזרעאל בגלבוע הוא אחד המקומות המובילים בארץ ברוגבי. לקחו המון אליפויות במהלך השנים. גם השנה יש להם קבוצה טובה, אם כי היא לא מובילה היום (מסתבר שאס"א ת"א היא המובילה כרגע). רוגבי הוא ספורט אנגלו-סאקסי, שמשוחק על ידי עולים מדרום אפריקה, בריטניה, אוסטרליה ודומותיהם. פחות קשור לתרבות האמריקאית של הפוטבול. לכן, לא בטוח שזה הקריטריון. אבל, ואני אומר את זה כתושב הצפון שישמח אם יהיו כאן עוד קבוצות (כך אוכל לשפוט יותר משחקים), אני חושב שאולי אנחנו מתעלמים מהשוק הגדול של המגזר הערבי, שיכול גם הוא להוות מוקד פרסום רלוונטי. נכון להיות יש שחקנים מהמגזר בתל אביב, ואולי הם יוכלו לסייע למצוא אנשים המתעניינים בפוטבול, באזור נצרת והגליל. זה נראה לי הפוטנציאל הגדול יותר לקבוצה נוספת.

roei90210

New member
שמועות כי..

אני פשוט אף פעם לא שמעתי על הקבוצה הזו (בדומה לאנשים שלא שמעו על פוטבול). אני רק שומע כל הזמן ש"יש חברה בעמק יזראעל שמשחקים פוטבול". בגלל זה כתבתי שמועות.

lambdeus

New member
רועי, מה הפאניקה?

אף אחד לא טען שלא צריך להפנות מאמצים להקים קבוצה נוספת בין תל אביב ללבנון. פשוט טענתי שאני נמצא בראשון לציון כרגע, שזו עיר עם הרבה פוטנציאל מבחינת אוכלוסיה ומתקנים, יש לי ניסיון בניהול והקמת קבוצה, ויש לי את הרצון לעשות את זה. ואני חושב שכולנו מסכימים שזה הצעד הראשון בהקמת קבוצה חדשה. מישהו שינהל את הפרוייקט הזה וישמור עליו שלא יתפרק. גורם מאחד. אף קבוצה בליגה לא התחילה ונשתמרה בלי זה.

Yo-man

New member
גיא - ברכות על החשיבה והיוזמה

הבעיה עכשיו היא להוציא את הדברים מהפורום אל הליגה. לדעתי הרעיון הכי נגיש זה קידום במוסדות להשכלה גבוהה. אנחנו צריכים לתאם עם המוסדות, כח אדם (שיש לנו לא מעט מזה) ולהדפיס משהו. פה אני יכול לעזור, יותר נכון תמי יכולה, רק שאנחנו צריכים חומר מעודכן, ולא פלאיירים מלפני שנתיים-שלוש. לגבי אירועי ספורט - קשה לי לראות רצי מרתון מתלהבים מאנשים עם קסדות ומגנים. זה צריך להיות יותר ממוקד, אבל בהחלט רעיון טוב. לגבי גיוס בחו"ל, זה יפה, אבל אני חושש שזו תהיה השקעה רצינית יותר והתמורה תהיה הרבה פחות משמעותית. מה שבאמת צריך עכשיו זה מנהל פרויקט. מישהו שיתאם עם הליגה את האמצעים והמאמצים, עם הקבוצות את כח האדם שהן יכולות לתת, עם מוסדות חינוך תאריכים ומיקומים, ויכין תוכנית לכמה חודשים קדימה, שתכלול אולי גם הדגמות והרצאות. התוכנית צריכה להיות כזו שניתן למדוד את מידת ההצלחה שלה לפי השלמת משימות כמותיות (מספר מתגייסים, מספר הרצאות או כל אבן דרך אחרת שיוחלט עליה). זה יאפשר לנו למדוד את מידת ההצלחה שלנו בכל דרך שכזו, ונדע איפה כדאי לנו להשקיע יותר, מאיפה אנחנו מקבלים תמורה טובה יותר - בקיצור - לנהל את הגיוס כמו פרויקט עסקי. רביב - הצעת לעזור איכשהו, אני לא מתכוון לזרוק עליך את כל מה שכתוב פה למעלה, אבל אולי עד שתהיה קבוצה בראשון לציון תרצה למדוד את הכפפה הזו? אני כמובן אעזור איך שרק אוכל.

lambdeus

New member
יורם, תודה על הצבעת האמון

אבל אני יודע באיזה תחומים אני חזק ואיזה אני חלש והpeople skills שלי הם לא הצד החזק שלי. לכן קשה לי לראות את עצמי בתפקיד המגייס.

bumperz100

New member
לגבי מוסדות אקדמיים

יורם, גם אני חושב שהמקום הטוב ביותר לגיוס זה אונ'\מכללות. קהל היעד מס' 1. אפשר ורצוי לתאם את זה בצורה אחידה, אבל גם יוזמות מקומיות יתקבלו בברכה לדעתי כי אין לנו מה להפסיד. למרות זאת אני כן חושב שהנהלת הליגה צריכה לדון בזה במפגשה הקרוב ולנסות להגיע למשהו. חשוב להסביר לאגודות הסטודנטים שאין לנו מטרת רווח אלא רק להגדיל את כמות השחקנים והליגה, ולתת לסטודנטים עוד מקור לפוקוס ואופציה לשחרר לחצים\לבלות במהלך התקופה המלחיצה שהם עוברים במהלך לימודיהם האקדמאיים (איך אני בתור משכנע? 7 פלוס!). אני לא חושב שחייבים למדוד הצלחה (למרות שזה יכול לעזור) כי הרעיון הוא חשיפה, ופרסום עובד גם בצורה לא מדידה של הכרה והטמעת הרעיון. בכל מקרה אני חושב שנוצר לאט לאט מומנטום של פרסום לליגה וחבל לא לרכב עליו. אני מצרף תמונות של הנקודה שפתחנו בעברית, התזמון לא היה כל כך קריטי כי בכל הפסקה עוברים מאות סטודנטים בנק' ההיא, אז לאו דווקא יום מסויים, פשוט "להרגיש את השטח".

s t i f f l e r

New member
עוד כמה רעיונות

פרסום באתרי הספורט הגדולים במדינה - בוואלה ספורט יש מדור פוטבול, גם ב-YNET, אני מתאר לעצמי שאתר ערוץ הספורט יתפוס טרמפ קרוב לסופרבול, ו-ONE הוא אמנם צהובון, אבל נחשפים אליו לא מעט אוהדי ספורט; אפשר לנסות לדבר עם עורכי מדורי הספורט האלה, לא נראה שהם יסרבו, במיוחד אם יתראיין אדם רהוט שיוכל להסביר על הליגה, המטרות וכד'.
דיברת על פרסום בקמפוסים של אוניברסיטאות, אבל שכחת כמה דברים: 1. תזמון - במרבית האוניברסיטאות צריך לתזמן את זמן הגיוס(בטכניון לדוגמא יש בימי רביעי שעתיים שנקראים "צהרי יום ד" שבהם יש כביכול הפסקה מהלימודים והסטודנטים יכולים לראות מדי פעם הופעות של אמנים וכד', אני מאמין שגם במוסדות אחרים יש משהו דומה) אם באותן שעות יהיה שולחן עם אנשים שיוכלו להסביר, ואולי גם עם פלקט פרסומי גדול בקרבתם יש סיכוי שיצטרפו אנשים(כנ"ל לגבי ירידי תעסוקה). 2. מכללות - מספר המכללות בארץ הולך וגדל, וגם כמות האנשים שלומדים בהם הולכת ועולה, אם תנסה גם שם לבצע גיוס של שחקנים פוטנציאלים(ואולי גם שופטים), יש לא מעט סיכוי שהחשיפה תעלה ויצטרפו אנשים נוספים. 3. תיכונים - בדומה לסעיף הקודם, תיכונים הם פוטנציאל לא קטן לשחקנים, אמנם הם יצטרכו אישורים מההורים(ביטוח וכד'), אבל זה לא קהל יעד שאפשר לפסול.
חסויות - גם במקרה הזה צריך אדם רהוט ומבין עניין, שיוכל לגייס נותני חסויות. מרבית נותני החסויות כרגע הם לא בעלי שם(למעט אולי אגייאר שהפרסום שלו מגיע ממקום אחר), בשביל להגיע גבוה צריך לכוון גבוה, ולכן לנסות לקבל חסויות מרשתות גדולות(מזון או עשה זאת בעצמך), בנקים, חברות סלולר, יבואנים(רכב, הלבשה וכד) וחברות גדולות, ברגע שהם יזהו אפשרות פרסום(גם שיווק, וגם פרסומת על תרומה פילנתרופית) שהרווח בה יעלה על ההפסד הם ינצלו אותה.
אתר הליגה - אני חושב שכרגע הוא באנגלית; תרגום לעברית יכול למשוך לקרוא(אולי בהמשך גם להצטרף לליגה) אנשים נוספים, שאוהבים פוטבול אבל לא שולטים כ"כ ברזי השפה האנגלית. אלה היו שני הסנט שלי, שיהיה בהצלחה.

avishaiam

New member
בהמשך לרעיונות

בקשר לאיזורי פרסום- חו"ל - בקהילות היהודיות שמרגישות קשר לישראל בד"כ האורתודוקסיות, שבמקרה ולא יגיעו שחקנים לפחות אפשר יהיה להוציא ציוד ו/או חסויות. חוץ מהעניין שכשמגיעים לארץ תהיה להם ליגה לצפות בה... בקשר לימי ד', אולי אפשר לארגן הופעה של הליגה?! יש שם דשא? שזאת תהיה ההופעה- משחק ידידות קצר? אה כן, חזרתי לארץ... שבת שלום

s t i f f l e r

New member
יש שם דשא אבל משופע

יש גם קורס ראגבי אבל האימונים בו מתקיימים בספורטק(אני חושב), שנמצא במרחק של כעשר דקות נסיעה משם.

avishaiam

New member
בשביל הופעה לא חייבים משהו רציני

כבר ראינו לפני כמה שנים בתכנית הבוקר שעשו משהו מדשא מטר על מטר. אם הדשא לא מדי משופע אפשר גם לשחק משחק עם החלפת צדדים, אם השחקנים לא רוצים אני מתנדב.. הרבה זמן לא נגעתי בכדור..

s t i f f l e r

New member
ידידי

כשאני אומר משופע, אתה יכול להיות סמוך ובטוח שפוטבול אי אפשר לשחק שם(מעבר לעובדה שתצטרך לפנות משם גם סטודנטים ששוכבים להנאתם על הדשא ומתחממים לאור השמש, ולשבור את הראש בנושא הביטוח אם בכ"ז תתעקש על תצוגת תכלית ללא קבלת אישור וחו"ח יקרה משהו).

למעלה