גיוס בחורי ישיבות......

שמבלולה

New member
גיוס בחורי ישיבות......

הנושא הזה כבר עלה פה לא מזמן, ורציתי להעלות אותו מחדש. כתבתי מקודם הודעה ארוכה ופתאום משהו קרה למחשב, אז אני אנסה לשחזר אותה... קודם כל, יש להדגיש נקודה חשובה, והיא ההבדל בין הדתיים לחרדים, ובין הזרמים השונים. הדתיים-ציונים (כיפה סרוגה) משרתים, רובם הגדול, בצה``ל. חלק הולכים דוחים, או הולכים להסדר, או מכינה... בכל אופן - הם משרתים. בגלל שארץ ישראל היא קדושה והמלחמות עליה הן מלחמות-מצווה. הבנות עושות שירות לאומי ופעמים רבות תורמות הרבה יותר מבצבא. ועכשיו, החרדים. אני לא אדבר על המיעוט שלא מכיר בכלל במדינת ישראל ובקדושתה, כי מדובר באמת בבודדים. יש זרמים שמכירים במדינת ישראל, אבל לא חושבים שהשירות בצבא הוא מצווה, או שהם מחשיבים את לימוד התורה יותר מהצבא. יש גם את הנח``ל החרדי, שהוא לפי הבנתי חלק בצה``ל שמותאם לחרדים. וכאן אני נוגעת בנקודה נוספת בשירות הצבאי. בשירות בצה``ל יש הרבה בעיות הלכתיות. אני חושבת שהגדולה שבהן היא הצניעות, אבל אני לא בקיאה במיוחד בנושא הזה. בכל אופן - יש הרבה בעיות. בתקופת התנ``ך, היה צבא והיו מלחמות, אבל אז המצב של העם היה שונה. כולם שמרו מצוות, ולפיכך הצבא היה מותאם לתורה ומצוותיה. בכשרות, בצניעות, תפילות, לימוד... הכל היה לפי דרך התורה. תארו לעצמכם, שצה``ל יהיה מותאם למצוות ולא יצור בעיות הלכתיות - הרי אז אלה שלא ישרתו יהיו ממש בודדים!!!! פתוח לתגובות.

בת-עמי

New member
אחלה של הודעה

אבל אני חייבת להבהיר משהו על החרדים שהרבה מהם מנצלים את זה גדלו ביית חרדי ולא ממש לומדים תורה וביקצור חיים על חשבום אחרים ואני שוב אומרת חרדים לא כיםות סרוגות

שמבלולה

New member
באותה מידה יש גם חילונים

שמנצלים כל מיני דרכים ועוקפים את הצבא. כמובן שזה לא בסדר, אבל אי-אפשר להאשים בזה רק את החרדים.

ביילי_007

New member
אבל במידה פחותה יותר.

זה נכון שיש גם חילונים שעוקפים את הצבא, אבל זה אחוז נמוך יותר, ממש נמוך. זה לא מגמתי זה פשוט מספר קטן יחסי של אנשים.

קלייר

New member
נכון/אך רובם בכלא/החרדים קיבלו היתר

החרדים קיבלו היתר לא לשרת,ומקבלים גם כסף ללמוד, החילונים רובם בכלא על שניסו להשתמט ותפסיקו לחפש סיבות להצדיק את החרדים שרק מקבלים ולא תורמים ועדין המספר אצל החרדים רב יותר,היתי רוצה שגם חילונים יקבלו פטור מהצבא כדי ללמוד,את חושבת שזה צודק?

שמבלולה

New member
קלייר, כנראה שאת לא מודעת

לכמות הדרכים שאפשר להתחמק בעזרתן מהצבא, וכמה ``משתמטים חוקיים`` מסתובבים בארץ. אני לא חושבת שאצל החרדים זה יותר, כשדיברתי על רמאות אצל החרדים הגבתי להודעה של בת-עמי, שאמרה שיש כמה חרדים שמנצלים את מעמדם, לא משרתים אבל גם לא לומדים תורה. זאת רמאות לשמה, אבל באותה מידה יש רמאות גם אצל החילונים. אוף, אני שונאת לחזור על עצמי! אני לא מנסה להצדיק סתם. אני רוצה שתבינו שאלה שמרמים הם רק חלק קטן מאוכלוסיה שלמה, ותפסיקו להכליל.

ביילי_007

New member
למה אני שרוצה ללמוד בקולג` צריך ל..

מכיסי הפרטי, בעוד שאברכים מקבלים חינוך על תיכוני בחינם, מה אני פרייאר?? אף אחד לא מכליל שמבלולה, אבל חוץ מנח``ל של החרדים, אין אף חרדי שמתגייס לצבא. וזה פשוט הפקר. למה אני, שרוצה להמשיך לקולג`, צריך לשלם מכיסי - בעוד שחרדים צעירים לא רק שלא משרתים בצבא, גם מקבלים כסף לחינוך, מלגות וכו...,

ביילי_007

New member
אין דבר כזה ``צבא כשר`` לפי חותמת של

שמבלולה היקרה, קודם כל, אני שמח שעשית את הפרדה בין אנשים הכיפות הסרוגות ולבין החרדים, ברור הרי ששני הקבוצות האלו שונים בתכלית, במשמעות ועיקרון של כיבוד הדת. שנית, אני חושב שהחרדים לא משרתים בצבא כי הם לא מאמינים בצבא גשמי, או פיזי, אלא הם מאמינים בצבא אלוהים, בצבא השמיים - ולדעתי זו הסיבה. למעשה גם החרדים הקיצוניים שהם חלק יחסית קטן יותר - לא מכיר בישראל כי לדעתם הוא מונע את ביאת המשיח - ולכן אנשים כאלו לא צריכים לקבל מימון מהמדינה. שלישית, לא היה דבר כזה, וגם לא יהיה דבר כזה שנקרא ``צבא כשר`` לפי חותמת של הרבנות או ש``ס. צבא לא צריך להיות מותאם לקריזות של עובדיה (יוסף), אלא צריך להגן על ביטחונה של ישראל, זה המטרה. מי יודע מה יהיה הפסק הלכה החדש של עובדיה - אסור להטעין מחסנית בשבת...,. לסיום, אני דיי שמח שיש גרעין של נח``ל חרדי, זה רק הוכחה שגם חילוניים וחרדים יכולים לחיות בדו-קיום, וזה הקשר - דו קיום בין חילוניים וחרדים - הרי זה גם סוג של דו קיום.

אילה!

New member
משהו בקשר לחרדים

זה לא רק העניין של צבא כשר והאמונה שרק מהתורה והלימוד נניצל יש הרבה שיודעים שצריך גם לעשות אבל מנצלים וחיים על חשבון אחרים יש לי חברה חרדית וכשאח שלה הגיע לגיה הגיוס הוא אמר לה דבר כזה ``לא יכול לנצל את כל העולם לא יכול להיות כמו החברים שלי שיושבים בבית ולא לומדים בכלל חייבים גם צבא שישמור ותמיד יש את אלה שסימו שרות שיכולים ללמוד תורה`` היום הוא דתי לאומי

ביילי_007

New member
תהילים נגד טילים, בחייכם איזה שטות

זה פשוט חלק מן התעמולה החרדית להחזיר לתשובה כל יהודי. אבל זה לא יעזור, כי אני מאמין באלוהים שלי כמו שרק אני מאמין. ראיתי בכבישים הרבה מדבקות של ``תהילים נגד טילים`` בזמן המשבר במפרץ, סקאדים וכו..., לדעתי זה הוכחה הכי טובה שיש - שהחרדים מאמינים בצבא האלוהים ולא בצה``ל - זה הסיבה למה החרדים בקושי מתגייסים.

בת-עמי

New member
אני גם אומרת

גם אני חושבת שתהילים יכולים לעזור נגד טילים אבל לא לבד גם לנו יש חלק זה יפה מאוד וחשוב מאוד להגיד תהילים אבל עם זאת גם לעשות

ביילי_007

New member
יאללה, בוא נפתח תהילים מתוכמים יותר

על מנת ליירט במקרה הצורך שיאהב 3, טיל איראני. בחייכם על מה אתם מדברים, תהילים נגד טילים?

קלייר

New member
תפסיקו לדבר שטויות/היכן היו התהילים

במלחמת יום הכיפור,תתחילו להתעורר ללא הצבא ,והחילים שנתנו חייהם לא היתה לכם מדינה,תהילים תקראו מוסיף אך לא שומר,אחרת היינו כבא מזמן לא צריכים צבא,הינו שולים את ספר תהילים לשמור,אני בהלם

ביילי_007

New member
איפה היו תהילים במלחמת המפרץ?

איפה היו התהילים במלחמת יום עצמאות, איפה היו התהילים במלחמת ששת הימים, איפה היו התהילים ביום כיפור, איפה היו התהילים במלחמת המפרץ - שנפלו סאקדים עיראקיים בישראל. תהילים לא יכולים ליירט טיל חמוש בראש נפץ גרעיני שנשלח מאיראן או עיראק אבל טיל ``החץ`` כן. אז מספיק לדבר שטויות,

ביילי_007

New member
איך אנשים יכולים להאמין בשטויות..

אני לא מבין, קלייר היקרה, תסבירי לי, איך אנשים יכולים להאמין לשטויות כאלה???? תהילים נגד טילים - איזה שטויות, זה פשוט אידיוטי - סליחה על הביטוי.

קלייר

New member
מה אומר לך/בטח לא שמעו מי הציל

בטח לא שמעו מי הציל את המדינה ,מי נתן את חייו למען המדינה בטח אין להם תשובה יותר טובה לזה שלו תורמים להגנת המדינה מצאו להם שיר חדר שנקרא תהילים,היתי נותנת הכל שיחזרו כל חברי שנהרגו שהיו שומרי מצוות ,צנחנים שנתנו את חייהם,וקראו תהילים שכחו שמול חילים עומדים גם חילים עם רובים,ולא עם ספרים,

קלייר

New member
יפה בת-עמי/עזור לעצמך/והאל יעזור לך

יפה בת-עמי קודם עזור לעצמך והאל יעזור לך,

שמבלולה

New member
אולי יש כמה חרדים שמאמינים

שאפשר להילחם באויב *רק* ע``י תהלים ולימוד. אבל זו חשיבה מוטעית, זו לא דרכה של היהדות!!! בדיוק היום קראתי מאמר נפלא של הרבי מלובביץ` זצ``ל, שמדבר על השילוב בין הגנה פיזית והגנה רוחנית. אם תבקשו יפה אני אביא לכם אותו פה. ובקצרה - הצבא והמצוות הם חלקים בלתי נפרדים בהגנת המדינה, שניהם תורמים בצורה עצומה ואי אפשר לוותר על אף אחד מהם.

למעלה