גיוסו של בני

סמדר בנ

New member
אני חושבת שיש לכך

כמה סיבות. קודם כל כפי שהסברתי - החרדה הקיומית כלפי חיילים קרביים, והצורך לפרוק את החרדה. הסיבה השנייה היא שהורים לחיילים לא קרביים לפעמים מרגישים לא בנוח לגלוש כאן (וזה מידע ממסרים שקיבלתי) כי הם מרגישים שלעומת ה"מעללים" של החיילים הקרביים הצרות שלהם משניות. זה כמובן לא נכון לגבי כל ההורים. מכיון שאני התחלתי לגלוש כאן כשביתי (השניה) היתה מלש"בית ולא היה ברור לאן תלך (התגייסה בגיוס כל"צ), אני יכולה להזדהות מאוד עם רגשות וחרדות של הורים שילדיהם לא בשירות קרבי, אפילו שבסוף ביתי בתפקיד כאילו-קרבי. אני מאמינה שבהרבה תפקידים הילדים יכולים למצוא אתגר, מיצוי פוטנציאל, תחושת שליחות וכו, ולוא דוקא בתפקידים קרביים. כמו כן אני מאמינה גדולה באימרה "האדם עושה את התפקיד ולא התפקיד עושה את האדם".

oshiko

New member
עדין לא מבין מה הבעיה?

פרנקו ידידי, הפורום הזה לא מתנהל בליווי צמוד של איזו "מועצת חכמי הפורום", שמגבשת אסטרטגיה משותפת, עורכת הצבעה, ומיישמת את המסקנות פה אחד. אנשים כאן נכנסים חפשי, רואים בעיה שמישהו העלה, מגיבים כפי שהם מגיבים על פי שיקול דעתם המאד חפשי. תגובתם מתפרסמת, ואיש אינו עורך או מוחק אותה, כל עוד הם לא חורגים מהגבולות שהפורום קבע לעצמו, שהם פוליטיקה, גזענות, כבוד הדדי בהתבטאויות. לכן אני לא מבין מה זה "הפורום הזה" חושב ככה או חושב אחרת. אני חושב שאנשים כאן נותנים בדרך כלל כבוד (כמעט) לכל מסלול שירות לגיטימי שנקבע ע"י צה"ל. בוודאי במקרים בהם מישהו אינו יכול לשרת בקרבי בגלל מגבלות כלשהן, גופניות, נפשיות, או קשיי הסתגלות. השאלה שהועלתה בפתיחת השירשור לא פירטה מספיק, ולא הדגישה את העובדה שמדובר בחשש יוצא דופן לקשיי הסתגלות, אז מאיפה אפשר לצפות שאנשים ינחשו את זה? מה אנחנו, הארי פוטר? הנביא חבקוק? אני אומר "בדרך כלל", כי ישנם מסלולים שגולשים מסויימים בפורום לא גילו שום סובלנות או נכונות להכיר בלגיטימיות שלהם. אני מתכוון בעיקר למסלול ההסדר, שהוא מסלול מוכר ע"י צה"ל ורוב החיילים בו קרביים, אבל ישנו כאן אחד שבכל פעם שמזכירים את המסלול הזה קופץ כנשוך נחש וקובע באופן דעתני ובלעדי שזה לא מסלול לגיטימי. אני חושב שמי שדעתו שונה כבר התייאש מן הויכוח, וככה הנושא פשוט מושתק. צריך הרבה יותר אומץ להגיד בפורום הזה שאתה הסדרניק, מלהגיד שאתה משתמט או ג'ובניק מבחירה.

למעלה