גיוסו של בני

daganro

New member
גיוסו של בני

בנובמבר הקרוב עתיד בני להתגייס. בראיון שנערך לו בצו הראשון, נשאל לגבי רצונו והעדפותיו. היות והגיע ללא כל אינפורמציה , לא ידע לומר דבר כאשר נשאל איך הוא רואה את שירותו הצבאי. בינתיים קיבל את תאריך הגיוס עם ציון שהפרופיל שלו הוא 97 והמנילה היא לכל יחידות השדה. ברור לו וגם לנו הוריו, שאין הוא מתאים להיות לוחם. יהיו מי שיאמרו שאף הורה אינו רוצה שבנו יהיה לוחם ואני מסכימה, אך אם היינו סבורים, שזה מה שהוא רוצה והוא מסוגל לכך, לא היינו עומדים בדרכו. כושר גופני-אין לו בכלל. הוא לא עוסק בשום פעילות גופנית ואפילו בשעורי ספורט אינו משתתף בשנתיים האחרונות, למרות התערבות גורמים רבים במסגרת ביה"ס. (הנהלה, יועצת, פסיכולוגית). מה עושים? אין הוא מנסה להתחמק מהחובה המוטלת עליו. גם הוא ובטח אנחנו הוריו מעוניינים שיישרת שרות מלא ומועיל, אך אנו מודאגים מאד, שבמידה ולא תהיה התערבות נכונה והכוונה מתאימה- הוא יישבר. הוא עצמו בטוח וטוען שאם הפרופיל שלו 97-אין מה לעשות, הצבא יחייב אותו להיות לוחם. אנא עזרתכם הדחופה. אמנם נובמבר רחוק, אך אנו רוצים לטפל בנושא בהקדם ולא לחכות לגיוסו ואז להסתבכות. תודה

3תיתי

New member
קודם כל

יש לילדך עוד המון זמן לעשות כושר וגם אם לא, בצבא הוא כבר יקבל כושר בעל כרחו. בני ישב בבית (ממש ישב!) חצי שנה אחרי התיכון, כי גוייס רק בדצמבר. חששנו מאד מכושרו הגופני ומתברר שזה מסתדר! אינני מכירה את בנך, אבל מרגישה לפי תאורך, שאינך בוטחת בו. מדוע? מדוע נראה לך שבנך בעל פחות כוחות נפש מכל ילד אחר? וחוץ מזה, יש יחידות שדה שונות, ובכל אחת נדרשים כישורים אחרים. הכישורים הנדרשים מלוחם נ"מ אינם זהים ללוחם ב"גולני". מציעה לבנך להכנס לפורום מתגייסים ולהתעניין. להפעיל קצת מודיעין אצל מכרים שכבר התגייסו ולפתח מוכנות. יש זמן!

oshiko

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif. מנסיוננו ...

1. קשה להתנגד לגיוס ליחידה קרבית למי שיש לו פרופיל קרבי (72 ומעלה) באמצעים רגילים של בקשות שיבוץ וכו' (אלא אם כן הבחור עבר מיון למודיעין; אבל אני מבין שזה לא המקרה) 2. לפני שאנחנו נותנים עצות נוספות - ישנם מקרים בהם ההורים הם אלה שמתנגדים לקרבי, והם הופכים את עצמם לדוברים של הילדים, שלא בטוח שזה רצונם. אני מאמין למה שכתבת שכך הוא רואה את זה גם מבחינתו, אני רק מציע להיות אמיתיים עם עצמכם ולבדוק מה המצב בדיוק במקרה הזה. לא מומלץ לאלץ את הילד למה שההורים רוצים. אם הבעיה היא דאגה לשלומו, ראינו מנסיוננו לא פחות דאגות מסוגים שונים אצת הורים ללא קרביים. 3. אם על סמך היכרות איתו הוא אכן בעל נפש רגישה ושברירית במיוחד, כמו שאת מתארת, וזה עלול להזיק לו, הוא צריך לבקש מלשכת הגיוס פגישה עם קב"ן. הוא יקבל את זה בקלות. כאן ישנן שתי אפשרויות: א. אם הוא ישכנע את הקב"ן שיש לו סעיף נפשי כלשהו - חרדות, טראומה וכדומה - ייקבע לו סעיף נפשי, שיוריד את הפרופיל לאחד מ: 21 (פטור משירות), 45 נפשי (מעט תפקידים לבחירה, לפעמים המלצה לבסיס פתוח) או 64 נפשי (מגוון יותר גדול של תפקידים, לא קרבי), תלוי בחומרת הבעיה שייקבע הקב"ן. יש לציין שהקב"נים קובעים סעיפים ומורידים פרופיל על פיהם די בקלות. זו כמעט תכנית כבקשתך (הלוואי שיכולנו להשיג בכזו קלות דברים אחרים בצה"ל). ב. ישנה אפשרות נוספת, שהקב"ן יחליט שאין סעיף נפשי, אבל יש סעיף של קשיי הסתגלות. זה לא מוריד פרופיל. זה מעדכן פרמטר עצמאי שישנו לכל חייל והוא מידת קושי-ההסתגלות שלו (קה"ס). חייל בעל קושי הסתגלות גבוה לא יישלח מייד לקרבי. במקרים מסויימים הוא יישלח לטירונות 02 מקדימה מיוחדת, עם יחס יותר טוב וקצב איטי יותר, שנמשכת כחודשים (במחמה מחו"ה אלון). לאחריה הוא עשוי להישלח לקרבי, אם מתרשמים שהסתגל היטב. במקרים אחרים ייתכן שהוא לא יישלח לקרבי. 4. כמובן שישנה אפשרות נוספת, והיא "לגלות" סעיף פרופיל גופני שיוריד לו את הפרופיל ללא קרבי. משהו שהיה לו בעבר, בדיקה חוזרת מרופא שיימצא משהו. קשה לשלוט על זה. ייתכן שהפרופיל יירד עקב כך רק ל 72, ואז הוא עדין יילך לקרבי, עם אפשרויות יותר מצומצמות. 5. לא כל התפקידים הקרביים באותה רמה של כושר גופני וקושי. ישנם שיבוצים קלים יותר הנחשבים קרביים, כגון פלוגת חילוץ והצלה של פיקוד העורף. אתם יכולים לברר ולשקול את זה. אני חושב שמניתי את כל האפשרויות. תגבשו אסטרטגיה ותחליטו בהתאם. אני מניח שאת מבינה את היתרונות, החסרונות, הסיכויים והסיכונים שבכל אחת מהאפשרויות.

mikca

New member
ברוכה הבאה. אנחנו היינו במצב מאד

דומה לשלכם. בני גם אינו בכושר גופני טוב ומעולם לא היה. הוא לא רצה להתגייס ליחידה קרבית אך ידע שבשל הפרופיל לא ישאלו אותו ולא כ"כ יתחשבו ברצונו. כיום הוא ביחידה קרבית אמנם לא כמו גולני וגבעתי למשל אבל נחשבת קרבית (תותחנים), הכושר הגופני שלו השתפר מאד. הוא עובר את כל מבחני הכושר ואני מתכוונת ציון עובר ולא יותר מזה וזה כנראה מספיק כדי שיעבור בהצלחה משלב לשלב. מסיים בקרוב קורס מ"כים והכי חשוב מאד מרוצה מהשירות וגם שמח על הערך המוסף שקיבל - שיפור הכושר הגופני אפילו שזה בעל כורחו. סביר להניח שאחרי הבחינות של לשכת גיוס והמנילה יתחיל לקבל זימונים לכל מיני יחידות שאינן דווקא קרביות למרות הפרופיל הגבוה. מאחלת המון הצלחה לכם ולבן

mars4

New member
אין שום בעיה עם כושר גופני

חוץ מאשר בגיבושים לסיירות ששם הכושר הגופני, המאמץ ובמיוחד הסיבולת היא אחד הפרמטרים שנלקחים בחשבון הרי שברגע שמתחיל המסלול הצבא עובד ע"פ סרגל מאמצים מתוכנן היטב שמטרתו להביא את החיילים לכושר הנדרש בהדרגה על מנת לא לגרום שום נזק.

אימשל2

New member
קודם כל להרגע

כשאת מדברת על צבא, תשכחי כל מה שאת יודעת על הבן שלך. שני הבנים שלי, הגדול מפקד בשריון והצעיר בשלבי סיום של האימון המתקדם של הצנחנים, היו בטטות כורסה. גם הם לא עסקו בפעילות גופנית והתחמקו משעורי התעמלות עד כמה שיכלו. הבן הגדול, שהרגיש שמנטלית וגופנית לא יוכל להיות חייל חי"ר בחר בשריון. הוא מילא את המנילה שלו כך שבחר בשריון בשלשת האפשרויות. בדיעבד הוא מורעל על הטנק והצליח להגיע לרמה גבוה למדי של כושר גופני עד כדי כך שהוא הפך לעטור קוביות. הוא השתלב היטב במערכת הצבאית ואף הגיע לפיקוד. הבן הצעיר החליט שהוא רוצה להיות צנחן. הוא לא התאמן הרבה לפני הגיוס. למרות זאת הצליח לעבור את הגיבוש של הצנחנים ואפילו לסיים את הגיבוש של היח"טיות (יחידות חטיבתיות = יחידות מיוחדות כמו סיירת, דובדבן, מגלן ועוד), שזה כבוד בפני עצמו. מסתבר שמה שבאמת קובע זה הרצון, שני הבנים שלי הם הוכחה לכך. מדבריך אני מבינה שהבן שלך דומה יותר לבני הגדול. אם אכן כך הדבר, יש לו אפשרות להשתלב בתפקידים קרביים שאינם דורשים כושר גופני של חייל חי"ר: חיל הים - שרות על סטי"ל, נ"מ, תותחנים, שריון וכד'. הוא רק צריך לרצות לשרת ולתרום וכל השאר יסתדר. באחריות. יש פה בפורום הורים לחיילים שהם דוגמה לכך. הערה חשובה: חשוב מאד שימלא את המנילה, כי הצבא משתדל מאד להתחשב בבקשת החייל. רק שלא ימלא במנילה שום דבר שהוא לא באמת רוצה לעשות. אם יבחר במנילה תפקידים שציינתי לעיל, יש לו סכוי טוב לקבל את אחד מהם.

אמאכאן

New member
סטי"לים

היא אופציה מאד מתאימה למי שיש לו מוטיבציה לשירות משמעותי וקרבי אבל חוסר כושר או חשק לעסוק בפעילות גופנית. צריך לבקש סטי"לים במנילה ואז לעבור גיבושון קטן, שבו לכושר הגופני אין משקל כל כך משמעותי. אם בנך יתאמן בצורה מדורגת ואיטית עד הגיבושון לא תהיה לו שום בעיה לעבור אותו מבחינה פיזית. יש קושי נפשי גדול, לצעיר ממוצע שהתרגל לעשות את מיטבו ברוב תחומי החיים, להעביר שלוש שנים בשירות לא משמעות, כתוצאה מהורדת הפרופיל.צריך לראות בתקופת השירות הצבאי הזדמנות אולי אחרונה לצמיחה נפשית ורגשית. ואם את מתרשמת שדווקא בתחום הגופני יש בעיה, אולי זה הזמן להתמודד איתה ולנסות לכוון את הבן לתחומים שבהם יוכל להצליח גם מבחינה גופנית וכך לצבור הצלחות שיוכלו להביא לשיפור פיזי ממשי ולשיפור בדימוי הגוף. הרמת הידיים בשלב זה יכולה להיות בכייה לדורות.

oshiko

New member
../images/Emo45.gifמסכים בהחלט

ניסחת מצויין את מה שאני חושב לגבי התערבות הורים נגד שירות קרבי, במקרה שהפרופיל הוא קרבי. זה לא בא חלילה להמעיט בערכו של מי שהפרופיל הלא קרבי לא מאפשר לו לשרת שירות קרבי. גם במקרה הזה אפשר למצוא תפקידים איכותיים ולנצל את הכישורים בצורה מירבית. העיקרון הוא אותו עיקרון.

אימשל2

New member
שיפור בדימוי הגוף ../images/Emo45.gif

זו בדיוק ההגדרה הנכונה. הצבא יודע שהוא מקבל הרבה חיילים שעונים לקרטריון של בטטות כורסה. לכן - בהתאם לחייל בו משובץ הבן - הם בונים את הכושר בהדרגה. השינוי בבטחון העצמי ובדמוי הגוף פשוט מדהים וכדאי לשקול את האפשרות להשתלב במסלול שמאפשר זאת.

oshiko

New member
רק להמחשה ...

איך נראה בטטת כורסה טיפוסי אחרי שבועים של טירונות קרבית

אימשל2

New member
התבלבלת - אחרי חודשים

לא יפה להשלות בני אדם. יש כאלה שנאלצים לחכות עד סוף הטירונות כדי להגיע למראה זה. חובה להדגיש שאת הצבע מקבלים רק אלה שעושים טירונות בקיץ בדרום.

סמדר בנ

New member
שלום וברוך/כה (?) הבא

כדי לא לחזור על מה שכבר נאמר: ביתי הבכורה התנדבה לתפקידי לחימה. קשה לאמר שאי פעם היתה ספורטאית דגולה. תמיד היתה ילדה עדינה, שקטה ומופנמת. אנחנו היינו מופתעים ביותר שהלכה לכזה מסלול, חבריה לעומת זאת ממש לא הופתעו. הבת שירתה כלוחמת ומפקדת בתותחנים בהצלחה, עשתה את המסלול עם הבנים. לפעמים אנחנו לא מעריכים נכון את היכולות של ילדינו. מצד שני, צריך להביא בחשבון שייתכן וזה אכן ממש לא מתאים לו, ואתם צודקים בהערכה שלכם . ישנן את האופציות שציין אושיקו ובנוסף, אם נתוני הגיוס שלו גבוהים (קב"א, דפ"ר) הוא עשוי לקבל זימונים לפרויקטים בחיל המודיעין שיש להם עדיפות (בן של חברה טובה שלי למשל משרת בפרויקט "חבצלות" עם פרופיל 97). בהצלחה!

אימשל2

New member
הזימונים למודיעין

מגיעים בד"כ הרבה לפני המנילה. פרויקטים יוקרתיים של המודיעין כגון תלפיות, שחקים, חבצלות וסיגמא, קולטים חיילים עם פרופיל 97 (שמעתי גם טענה שבחלקם פרופיל 97 חיוני). עם זאת בשל מסלול המיונים הממושך, הזימונים למיונים לפרויקטים אלה מגיעים יחסית מהר אחרי הצו הראשון. אצל הבנים שלי הם הגיעו הרבה לפני שהגיעה המנילה.

תניחו לילד.../images/Emo192.gif

יש המון ילדים ששונאים ספורט בגלל שמפחדים להזיע. כמה שזה נישמע דבילי זה פשוט אמיתי. חייל במדיי זית מיוזע- זה כבר אופרה אחרת נכון?

oshiko

New member
השאלה היא ...

באיזו מידה מדובר ברתיעה סובייקטיבית מפעילות גופנית, לעומת בעיה גופנית של הזעת יתר, שללא ספק מקשה. הזעת יתר לא מורידה פרופיל?

franko4

New member
כדאי לך להאמין לי, זה לא הפורום

המתאים לשאלה כזאת.

למעלה