גיוגיטסו

chookoo11

New member
גיוגיטסו

שלום, רציתי לדעת האם יש הבדל בין הגויוגיטסו שמלמד מתי אלישיב לבין הגיוגיטסו שלומדים במועדון סמוראי אצל אמיר ואם כן מהו תודה

אני מתאמן במועדון סמוראי אצל אמיר ברנע

אמיר ברנע ומתי אליישיב גדלו ביחד אצל יהודה ואס דיאס. למרות שהם אינם עובדים ביחד באותו האירגון, הם חברים טובים ומשתפים פעולה בסמינרים ובאופן כללי. לא התאמנתי אצל מתי, אבל מהמעט שיצא לי להפגש איתו, הוא התגלה כאדם מאוד נחמד. גם מהחניכים שלו קיבלתי רושם חיובי מאוד (מיותר לציין שכך אני כמובן חושב על אמיר ברנע, השיטה והחניכים שיוצאים תחת ידיו). שתי השיטות הינן שיטות שהבסיס שלהן הוא הגנה עצמית ומגע מלא בעמידה, הטלות ומעט קרקע. לפרטים מעבר אני ממליץ ללכת לשיעור ניסיון אצל כל אחד מהמורים ולהתרשם בעצמך
רן.

oridoron77

New member
שאלה אליך רן

לפי התיאור שלך על הג'יג'יטסו שאתה לומד , זה נשמע כאילו אתה לומד באופן יותר מסורתי :העבודה מתרכזת בעמידה , יש הטלות וקצת קרקע - כלומר לא נשארים יותר מידי זמן על הקרקע ומשתדלים לסיים עניין כמה שיותר מהר (מה שנשמע לי אחלה , כי לדעתי להתעכב יותר מידי זמן על הקרקע זה די מסוכן..). תקן אותי אם אני טועה ובמה בבקשה , תודה.

אתה צודק

השיטה מתמקדת בעמידה ובהטלות, ולא מבלים שם הרבה על הקרקע. אני אישית משלים את הידע בקרקע במקומות שזו ההתמחות שלהם (אני מתאמן אצל חיים פאר באוניברסיטת ת"א בעבודת קרקע).

למעלה