ג'יוג'יטסו

The Worrior

New member
ג'יוג'יטסו

ערב טוב לכולם . רציתי לשאול מה ההבדל בין ג'יוג'יטסו יפני , לבין ג'יוג'יטסו ברזילאי, אני מתכוון מה ההבדל בעבודת לחימה , על מה יש דגש (קרקע או מצב עמידה). תודה, רועי.

הבדלים בין ג'ו-ג'יטסו ברזילאי ליפני

מאוד בגדול:
בשני הסגנונות יש הן עבודת קרקע והן עבודת עמידה, אך בג'ו-ג'יטסו הברזילאי יש דגש יותר על עבודת קרקע, וביפני יותר על עמידה.
בג'ו-ג'יטסו יפני יש עבודה עם כלי נשק מסורתיים (כמו חרב סמוראי קאטאנה, נונצ'קו, "אלת שוטרים" טונפה ועוד כמה) לצד עבודה מול כלי נשק מודרניים כמו אקדח, סכין ומקל קצר, ובברזילאי יש התמקדות בכלי נשק מודרניים ולא נוגעים בכלי נשק "מסורתיים".
בג'ו-ג'יטסו היפני יש קטות (סדרה של תנועות קבועות מראש), ובברזילאי לא.
בהרבה בתי ספר לג'ו-ג'יטסו ברזילאי תמצא התייחסות לקרבות חופשיים בזירה (קרבות הכוללים הן עמידה, הן הורדות לקרקע והן עבודת קרקע), ובבתי ספר לג'ו-ג'יטסו יפני זה יהיה פחות נפוץ. אם בשאלה על ג'ו-ג'יטסו יפני התייחסת גם לסגנונות ג'ו-ג'יטסו מודרני ולא רק לסגנונות ג'ו-ג'יטסו יפני עתיקים, אז אני יכול לומר לך שיש לא מעט מורים לג'ו-ג'יטסו (ומורים לנינג'יטסו ואפילו מורים לשיטות עמידה מסורתיות שמשתלמים בתחום הקרקע) שמכניסים את עבודת הקרקע כפי שהיא נלמדת בג'ו-ג'יטסו הברזילאי לתוך העבודה שלהם (בגלל היעילות הגבוהה של השיטה ומתודות הלימוד בה). רן.

The Worrior

New member
תודה על ההסבר ! אולי אתה או מישהו

אחר יודעים אם יש בקריות (רק בקריות) מכונים לאחד מהשיטות ? תודה , רועי.

לא מכיר בקריות מכון לג'ו-ג'יטסו

אבל אני כן יודע שיש במקומות הבאים שבאיזור הצפון: בחיפה, בנהריה, בכרמיאל, בשער העמקים וברמת השופט.

מכון בקריות

יפתח ב"ה בספטמבר (בנווה גנים כנראה) אבל יש לך אופציה בנווה שאנן תתקשר אליי דוד:0522695035

למעלה