גידול תמנון

siryonboy

New member
גידול תמנון

שלום לכולם,
כמו שהבנתם מהכותרת אני רוצה לגדל תמנון

אני נורא אוהב חיות אבל עד היום גידלתי רק כלבים ותוכים (היו לי כמה שנים דגי קרב אבל זה היה כשהייתי בן 10-14 ככה שאבא שלי טיפל בהם.)
יש איזשהו מדריך בעברית לגידול תמנון?בכל מה שחיפשתי רק כמה שורות שם כמה שורות כאן אבל מדריך מסודר לא מצאתי..
ראיתי גם שמישהו רשם שהם לפעמים מתאבדים בשבוע הראשון שמגדלים אותם בגלל דיכאון כי לא מגדלים אותם נכון אז אני רוצה שיהיה לי הכל מוכן לפני שאני מביא אחד כדי שהתמנון שאני יביא לא ימות חלילה..(מישהו מכיר חנות שמוכרת בכלל?הייתה לי פעם אחת ליד הבית אבל הם כבר לא מוכרים תמנונים.)
יש לאבא שלי אקווריום גדול של סביבות ה200 ליטר (גג חריגה של 30 ליטר לכל צד) שהוא לא בשימוש כבר המון זמן אז אני ישתמש בו כנראה.
בנוגע לזה שאני מתחיל בעסק של הדגים אני יודע אבל אני לא מתכוון סתם להביא פתאום תמנון אני יבדוק הכול ויקנה כל מה שצריך כדי שלא יקרה לו משהו וגם אבא שלי די מומחה בתחום כי לפני איזה 10 שנה
היה לו המון דגים באקווריום ה200 ליטר שלו ופעם אחת הוא גידל גם כריש די גדול בגודל של כלב אז אני מניח שהוא יוכל לעזור לי
.

תודה מראש לעוזרים ולכל מי שיזרוק פיסת מידע!

nirc2

New member
הממממ

1. הם גדלים באקווריומים של מים מלוחים בלבד. זה אקווריום מאוד יקר להקמה ולתפעול. יכול להגיע גם לכמה מאות שקלים בחודש ולפעמים גם יותר מזה. בנוסף, אקווריום מים מלוחים ממש אבל ממש לא מומלץ למתחילים בתחום, שהוא נורא תובעני ודורש ידע וטיפול מדוקדק בכימיה של המים.
2. לחסום כל חור ולהיות בטוח שהמכסה סגור היטב.
3. כמה שיותר מקומות מסתור באקווריום, כולל צינורות ומסלעות שניתן להדיחס בינהם.
4. חלק מהתמנונים הם ממש קטנים בהתחלה וגדלים לגודל של יותר ממטר.
5. תמנונים חיים לא יותר משנה שנתיים גג.
6. שום יצור חי לא יכול לחיות ביחד עם התמנון בלי להאכל על ידיו. אם כבר יש לך אקווריום מלוחים מספיק גדול בשביל תמנון - קצת חבל "לבזבז" אותו על תמנון.

roeeya

New member
אני לא מכיר הרבה חובבים שגידלו תמנונים

לאורך זמן ובהצלחה.
זאת חיה מאוד קשה לאחזקה. גם בגני חיות/אקווריומים מקצועיים מתקשים לגדל אותם.
הייתי מציע לך לבחור מטרה קלה יותר בתור התחלה

החייזר

New member
לגדל תמנון

בעברי הרחוק התעסקתי עם אקווריום מרינה. אקווריום שהכיל טון מים 1000 ליטר מי ים. ניסיתי פעם לגדל תמנון. הוא מרים את המכסים מהזכוכית ויוצא החוצה לטייל בסלון, כשהוא נבהל כל המים נעשים שחורים מהדיו שלו. כן, גם לתמנונים יש אפשרות כזאת. אסור לנסות להכניס יד לתוך האקווריום כי מייד הוא נדבק ליד. בקיצור החזרתי אותו לאחר מאמצים רבים לים בחזרה. לא לנסות, לא נעים, מסוכן, לא סימפטי. זאת לא חיה לשבי.

למעלה