גידול סחלב וניל

Double D1

New member
גידול סחלב וניל

שלום חברי המגדלים עשיתי סריקה על מודעות קודמות בפורום לגבי גידול סחלב וניל ובכל זאת , אני נענה לאתגר ומעוניין לגדל את הפרח שיפיק תרמילי וניל. אני מתחיל ללמוד את הנושא דרך האינטרנט. בכל זאת הייתי שמח לקבל כל רעיון (איך מגדלים, איפה קונים זרעים, מה התנאים ועוד...) אני מתחיל מ-0 ואין לי שום רקע בגידול של סחלבים או גידול בכלל. אני ישמח לקבל גם הפניות למקורות מידע או אנשים שיכולים לעזור. תודה, דודו

shelico

New member
קודם כל -תעבור לסיישל

או לאיזור טרופי אחר... אחר כך , קרא הכל אודות סחלבים ותנסה לגדל כמה... ועכשיו תבין למה אפילו משתלות שמתמחות בסחלבים לא מצליחות לגרום לו לפרוח בארץ (וזה לא שהם לא מנסים ה כ ל -מגדלי סחלבים הם בין המשוגעים ביותר בין הגננים...)

Double D1

New member
חממת סחלבים

אני לא מבין "קטנות אמונה" פה בפורום ???? בשביל אקלים טרופי, לא צריך לסוע לסיישל (ראו גידולים טרופים במעגן מיכאל) אני מאמין שבחממה, אני יכול ליצור את האקלים הדרוש. מישהו פה בעבר קנה סחלבי וניל בעבר ו/או ניסה לגדל ????

shelico

New member
טוב,קטנת אמונה אני לא..

ואוהבת ניסויים הבעיה היא לא רק באקלים הטרופי אלא בעובדה שאין לוניל מאביקים טבעיים בארץ. אולי ניתן להתגבר על הבעיה בהאבקה ידנית עם מכחול בהצלחה

Double D1

New member
../images/Emo24.gifלמה לא לגדל הבנתי...

תסלחו לי על הציניות, זה על מנת להעלות את העניין בדיון המון תודה למגיבים עד כה, אתם מקסימים. אבל בכל זאת, מכל התגובות הבנתי למה לא לגדל יש למישהו עצה חיובית איך כן להתחיל. אם לא ננסה בעצמנו ונכשל על עורנו, לא נלמד. תודה.

קטליאה

New member
שבוע טוב

ערב טוב להתחיל לגדל סחלבים מווניל זה משול לאדם שלא רץ מעולם ורוצה להתחיל ממרתון-רק נזק יבוא מזה. מעבר לנושא החממה שכבר הוזכר לוקח זמן עד שהצמח מגיע לגודל מתאים לפריחה.הפריחה עצמה בניגוד לפריחה של פלנופסיס שאורכת חודשים אורכת מספר ימים. הצעתי לך נסה להיות קצת פחות ייחודי,נכון ניתן לקנות בארץ סחלב ווניל ,ניתן גם להרוג אותו בקלות.אם אתה מחפש סחלבים טיפה פחות אקזוטיים נסה ,פפיופידליום,קטליאות,וונדות,אונצידיומים וכדומה. שבוע טוב קובי

Double D1

New member
איך כן לגדל סחלבי וניל

תסלחו לי על הציניות, זה על מנת להעלות את העניין בדיון המון תודה למגיבים עד כה, אתם מקסימים. אבל בכל זאת, מכל התגובות הבנתי למה לא לגדל יש למישהו עצה חיובית איך כן להתחיל. אם לא ננסה בעצמנו ונכשל על עורנו, לא נלמד. תודה.

Rebeccan

New member
בטח שאפשר לגדל סחלב וניל בישראל

ויש סיכוי טוב שאפילו יפרח מדי פעם אבל לא ברור אם בכלל יעשה פרי והגידול עצמו - לא רק שיעברו שנים עד שתקבל פריחה גם צריך תנאים די "טרופיים" כפי שכתבה שלי אני ראיתי בחממות גדולות, בגנים בוטניים - גם בפריחה

בגית

New member
יש בקיבוץ מעחה החמישה חממת סחלבים

וראיתי בחממת הגן הבוטני בירושלים פולי וניל -רק לא ידעתי שזה סחלב. יש שם גם קפה.

למעלה