גידול נחשים ביחד....

tomdror123

New member
גידול נחשים ביחד....

יש לי בואה רד טייל 50 ס"מ ויש לי פיתון מתכדר 55 ס"מ אני הולך להביא טרריום מטר עכשיו כל אחד בטרריום של 50 ס"מ לבד... אני יכול לשים את שניהם ביחד אמרו לי שיש סיכון ליצירת לחץ (סטרס) בעיקרון הוא מיועד לבואה.... נ.ב שניהם נקבות

o r i 6 6 6

New member
לא ממש

קודם כל...אתה בטוח שיש לך בואה רד טייל? הם נדירות בארץ..נראה לי שיש לך אימפרטור ואתה מתבלבל. לא כדאי לשים את שניהם ביחד. בכלל לא כדאי לשים נחשים ביחד באותו טרריום,ובטח שלא נחשים מסוגים שונים. חוץ מזה, טרריום באורך מטר לא יספיק לבואה רד טייל בוגרת, וגם לא ממש לאימפרטור.

tomdror123

New member
יש לי רד טייל...

קניתי מרפי (ילד הגונגל) הוא אמר שזה רד טייל יש לה זנב ממש יפה עיגולים אדומים ומסביב קרם לבן...

BabaGee

New member
תיקון קל

הבואות הנדירות שאתה התכוונת הם boa constirctor constrictor בעוד שרוב הסיכויים שלו יש boa c imperator (אני לא בטוח שזה באמת מה שיש לו אני רק מצטט אותך) השם red tail הוא שם כללי שניתן לה ע"י מגדלים כיוון שאחד הסימנים הבולטים ביותר של הסוג הזה הוא הזנב האדום מצורף קישור מהאתר NERD ושם מתייחסים לבואה הקלומביאנית הנפוצה (BCI) כאל Colombian red-tailed boa ככינוי כללי ,גם בשם Common Boa constrictor וגם בשם Boa constrictor imperator נכון של Suriname Boa c. constrictor בדרך כלל קוראים red tail כיוון שאצלם האדום הוא הרבה מובהק ציטוטו מאתר אחר "When boa enthusiasts talk about redtail boas, they usually refer to the Suriname Boa c. constrictor." שים לב למילה usually לסיכום ה red tail הוא שם כללי ולא איזו הגדרת מין לכן אין דבר כזה red tail אמיתי

tomdror123

New member
יש לי כזו רק אפורה לא ירוקה....

או כהה כמו שיש בתמונה אבל יש לה זנב כמו בתמונהה.....

tomdror123

New member
תיקון...

אין לי חומה כמו בתמונה אבל כמו שאמרת זה קולמבית...

o r i 6 6 6

New member
אני לא מבין כ"כ מה תיקנת

boa constrictor constrictor=red-tail boa boa constrictor imperator=בואה אימפרטור איפה הטעות כאן בביג'י? תום, ישנם הרבה אימפרטורים אשר להם זנב אדום, וזה שיש לבואה שלך אדום בזנב לא אומר שהיא בואה אדומת זנב(כמה שזה מוזר)

o r i 6 6 6

New member
אני מציע לך לבדוק את עצמך

באתר הזה יש הסברים ותמונות על כל תתי המין של בואה קונסטריקטור, וגם תמונות שלהם מאיזורים גיאוגרפים שונים. כך תוכל לדעת לא רק אם הבואה שלך היא רד טייל או אימפרטור,אלא גם מה מוצאה הגיאוגרפי. וחוץ מזה, NERD היא חברה שמתעסקת בפיתונים, לא בבואות.

red tail...

הבואה שרכשתה ממני היא קונסריקטור קונסריקטור ולא סורינם אף על פי ששניהם מכונים red tail...השם הלטיני מתיחס לשני המינים..

רפי,יש לך למכירה עוד קונסטריקטור קו

יש לך למכירה עוד קונסטריקטור קונסטיקטור? מה האורך שלהם בתור בוגרים?

הבואות שיש לך הן לא בואות

קונסטריקטור קולמביאניות (boa constrictor imperator)? כי סורינאם זה ה (boa constrictor constrictor) ולהן יש את הראש המאורך, הייתה לך אחת כזאת בזמן המפגש. אם יש לך אחרות שלא ראיתי אשמח לדעת.

יש לך תמונה של הנחש שלך?

אתה מודע לזה שאם זה זכר הוא יכול להגיע ל 2.5 מטר ואם נקבה אז 4 מטר?

o r i 6 6 6

New member
"יכול"

בוא לא נגזים,זה כמו להגיד שמרושת מגיע עד 10 מטר-זה אפשרי, וזה קרה, אבל זה לא סביר. ומכיוון שהוא כבר ציין שזו נקבה, אז הוא יכול לצפות לבואה באורך שבין 210-300 ס"מ(נדיר למצוא בואה באורך 3 מטר),וגודלן זהה לגודל של האימפרטורים הקולמבינאים. בכל מקרה, אני עדיין לא מאמין שזה רד טייל אמיתי. רד טייל זה כינוי לבואה קונסטריקטור. כיום קוראים לקונסטריקטור קונסטריקטור "רד טייל", אבל פעם כל הבואות קונסטריקטור נקראו רד טייל(הרי שגם לאימפרטורים יש הרבה פעמים זנב אדום). ובגלל שזה כינוי ולא שם מדעי, אז כל אחד יכול לטעון שהבואה שלו היא רד-טייל. העניין הוא כזה: בואות אימפרטור קולומביאניות הן בגודל בערך זהה לזה של הרד טייל המקוריות,וגם להן זנב אדום ברוב המקרים,לכן נוצר בלבול רב(גם את הקונסטריקטור קונסטריקטור ניתן למצוא בקולומביה). אני מאמין שהבואה שלו היא מסוג boa c. imperator קולומביאנית. ו..אסף-בואות לא מגיעות ל-4 מטר(ונצטט את ג. יפית) נ-ק-ו-ד-ה. הנה קטע מתוך האתר boa-constrictors.com In view of the informations and photos above it becomes obvious, that it is WRONG to refer to the light Boa c. imperator (common Colombian boas) from northeastern Colombia as "Leticia boas". Unfortunately this wrong marking has found a firm place in the boa community, especially in the marketing. הכוונה ב-leticia boas היא לבואות קונסטריקטור קונסטריקטור הקולומביאניות. למי שלא מבין אנגלית, בקצרה: זו טעות להתיחס לבואה אימפרטור הבהירות(בואה קולומביאנית נפוצה) מצפון-מזרח קולומביה כאל בואות קונסטריקטור קונסטריקטור(הרד-טייל המקוריות). למרבה הצער, בלבול זה תפס מקום יציב בקהילת מגדלי הבואות,ובמיוחד בתחום המסחרי. מקווה שעזרתי קצת.

BabaGee

New member
כנס

כשאתה עושה לכולנו טובה וטורח לתרגם קטע אז "תעשה טובה" ואל תוסיף מילים בתרגום שלא מופיעות במאמר המקורי ( זה עלול להטעות מי שמסתמך על התרגום שלך) בשום מקום בקטע שהדבקת כאן (וגם במקור - קראתי את כל המאמר שציטטת באתר כשהמאמר הזה הוא בעצם 3 תמונות עם "רמז חשוב") לא נכתב שה BCC היא "(הרד-טייל המקורית)" זה תוספת שלך שאם היא הייתה נכונה אז בעצם הוכחת תטענה שלך ולכן אני מבין למה היה חשוב לך להוסיף אותה אבל זה לא הדבר הנכון לעשות. תרשה לי לתרגם את הקטע שהבאת שוב : In view of the informations and photos above it becomes obvious, that it is WRONG to refer to the light Boa c. imperator (common Colombian boas) from northeastern Colombia as "Leticia boas". Unfortunately this wrong marking has found a firm place in the boa community, especially in the marketing תרגום :לאור המידע והתמונות שמעל, מבהרת העובדה שזו טעות להתייחס ל BCI הבהירה (בואה קולומביאנית נפוצה) מצפון מזרח קולומביה כאל "בואה לטיסיה". לצערי הרב הסימון המוטעה הזה מצא בסיס חזק בקהילת הבואות ובמיוחד בתחום השיווק . למי שמבין אנגלית אבל מפרש באופן מוטעה : טעות להתייחס לבואה שבאה מצפון מזרח קולומביה כאל בואה שבאה מלטיסיה. אין שום אזכור לגבי אמיתות צבע הזנב או כל דבר דומה וההתייחסות היא רק למקום התפוצה כמה קטעים ממאמר אחר באתר I will make a brief note about the Leticia boa here. Recently a trend has started, probably driven by financial reasons, to sell a certain look of Boa constrictor as a 'Leticia' boa. Now not one of these Leticia's looks anything like a boa you'll ever see in Leticia and the name is clearly misleading תרגום : אני אוסיף הערה קצרה על הבואה לטיסיה. לאחרונה החלה מגמה שכנראה מונעת ע"י סיבות כלכליות למכור מופע מסויים של בואה קונסטריקטור בתור " בואה לטיסיה" . עכשיו אף אחת מה'לטיסיות' האלה לא נראת כמו בואה שתראה בלטיסיה והשם הוא בבירור מטעה. ..................... Many years ago many B.c.c's did leave Leticia. However, these were collected over a wide area, and not just from the vicinity of Leticia. But, the boas leaving via Leticia WERE B.c.c תרגום: לפני שנים רבות הרבה BCC אכן עזבו את לטיסיה בכל אופן הם נאספו על פני איזור רחב ולא רק מקרבת לטיסיה אבל הבואות שעזבו את לטיסיה אכן היו BCC אם תשלב את 2 הפסקאות האלה אז תראה ש leticia הוא רק עוד מקום תפוצה ולא red tail מקורית. כמו שאמרתי אחד השמות של ה BCI הוא בואה קולומביאנית אדומת זנב (ונכון יש גם BCC מקולומביה וגם לה יש זנב אדום) ושהאינטרס למכור BCC כבואה לטיסיה (ולא כבואה פרואנית למשל)הוא בגלל איזור התפוצה ממנו אספו אותה. אבל בסופו של דבר יכול מאוד להיות שאני טועה בפרשנות שנתתי לכל הטקסטים האלה ואני אודה למי שינדב מידע יותר קונקרטי . נ.ב שים לב לקישור השלישי וכל זה נכתב במקום ללמוד לבוחן בסטטיסטיקה - חתיכת אדיוט שכמוני

BabaGee

New member
תיקונים לקישורים

שיטת הקישור באתר הזה גרמה לי לשים קישורים מוטים בהודעה למעלה פה מצורפים הנכונים

BabaGee

New member
ותן לי לחסוך לך

מוטים=מוטעים 3:30 לפנות בוקר קורה שמחליקה אות

o r i 6 6 6

New member
שים לב

שהתמונות למעלה שמוזכרות במאמר, הן של בואות קונסטריקטור קונסטריקטור. הסיבה שהוספתי היא בשביל אנשים שלא יודעים אנגלית ויתבלבלו. לא ניסיתי לתרגם במדיוק, שים לב שצינתי שאני כותב בקצרה. ואם יש לך למעלה תמונות של BBC מקולומביה, ולמטה כתוב לא להתיחס לאימפרטור כזהות, אז אני חושב שאני צודק, ושאתה לא רוצה להודות בטעות.

o r i 6 6 6

New member
אין בעיה

אבל רק בשביל שתבין הסיבה ששיניתי את "בואות לטיסיה" ל"בואות קונסטריקטור קונסטריקטור(הרד טייל המקוריות)" היא שרוב חברי הפורום לא יודעים מה זה בואות לטיסיה(וגם אני לא ידעתי שכך מכונות הרד טייל הקולומביאניות) אז רק חסכתי כאן כמה שאלות.

אורי,אתה ערב לכך שהיא לא תגיעה ל 4

אתה ערב לכך שהיא לא תגיעה ל4 מטר? אם התשובה היא לא.אז אל תבטל דברי אחרים.וד.א,מרושת יכול להגיע ל 10 מטר.לא תמיד אבל אין לפסול את האפשרות הזאת שקונים נקבה מרושת.

למעלה