גידול מנגו ...

maofplayer

New member
גידול מנגו ...

האם למישהו יש ניסיון עם גידול מנגו באיזור המרכז, הורי ניסו לפני שנים מספר פעמים ולא הצליחו וכעת אני רוצה לנסות. האם יש זן או זנים מסוימים שיכולים להצליח ? מה יכולה להיות הטעות ?

itu1

New member
מנגו

מאד רגיש לקרה וכן לקרקעות כבדות אך ישנם זנים קצת יותר עמידים לא מכיר את כולם אך דומני שזן "מאיה" ו"קנט" בין היותר עמידים בגינתי גדל זן מאיה והוא מתפתח יפה ומניב פרי מדי שנה. בכל מקרה כדאי לבדוק במשתלה מקצועית מה מומלץ או שמישהו אחר יכול להוסיף מנסיונו. אריה

itu1

New member
כמו בהרכבות אחרות

בדרך כלל אפשר להרכיב על כנה אחת מספר זנים מאותו מין אריה

רוני ב1

New member
מאיה, זן מקדים מאד. חפשי באמצע

העונה ובסופה. שכחתי שמות. אזכר מאוחר יותר. בכל אופן, הרכבות עכשיו קצת מאוחר. או בתחילת האביב או באמצע ספטמבר. בקור קשה למנבו מאד. בחום הגדול של יולי אוגוסט קשה מאד מהרכבות לשרוד(האחוי, כדאי שיהיה מוקדם יותר).

רוני ב1

New member
זה פסיכולוגי. רק שלחתי, כבר נזכרתי.

"קיט" ו"קנט". שניהם מאד טעימים. הקנט קצת פחות, של אמצע העונה, לחי צבעונית מעט. קיט גדול מאד, ירוק, זרע קטן, כשניקטף בסוך העונה(אפילו עד חנוכה) הוא מאד טעים. הענפים שלו נוטים לא להתפצל, כך שנוצרים ענפים ארוכים ולא חזקים. צריך לקטום אותם מדי פעם. הוא עץ מעט קומפקטי יחסית לשאר כך שאם מרכיבים אותו עם עוד זנים על אותה כנה, יש להשגיח שהענפים שלו לא ידוכאו ע"י שאר העץ.

sheda0ktana

New member
טרמפ על הטרמפ

מישהו ניסה לגדל מנגו מזרע? זה אפשרי? יש לי זרעים של מנגו אורגני, ז"א שלא הינדסו אותו גנטית, ויש יותר סיכוי שהוא יגדל לעץ, נכון/לא נכון? האם כדאי להנביט בכוס מים (כמו אבוקדו) קודם או אולי צריך לקלף את הקליפה ואז להנביט? כל מי שאני שואלת אומר לי משהו אחר. כל עזרה תתקבל בברכה.

מנגו רגיש מאד למחלת הקמחון

התפרחות של העץ נפגעות ומתיבשות. הפתרון הוא פשוט, ריסוס או גיפור בתכשירי גופרית. יש לרסס מיד לאחר תחילת הופעת הפריחה ועד לתחילת גידול הפרי (בערך כל שבועיים). בהצלחה אורי

למעלה