גידול בבלוטת התריס

msolom1x

New member
גידול בבלוטת התריס

שלום דר קרן תורגמן אני בת 47 ונמצא אצלי גידול בבלוטת התריס. עברתי ניתוח להסרת הגידול שבו הורידו לי רבע מהאונה הימנית של בלוטת התריס. המימצאים שנמצאו מהגידול הם: Conclusion: Large encapsulated thyroid nodule showing features of a minimally invasive follicular carcinoma. The unusual macroscopic and frozen section appearance is explained by abundant foamy macrophages and cholesterol clefts. מה הסיכוי שהגידול יכול לחזור במקום הזה או אחר? מה המשך הטיפול המומלץ ואם חייבים להוריד את כול הבלוטת התריס או שיש אפשרויות טיפול נוספות מעוניינת לדעת מה הם? תודה יפה

זה מקרה בעייתי

שלום לך, זה בהחלט מקרה בעייתי. מה הייתה התוצאה של הדיקור לפני הניתוח? אני מניחה שהתוצאה הייתה חשד לגידול פוליקולרי. לפי דעתי עם תוצאה כזו היו צריכים להוריד את כל האונה לכל הפחות. אני מבינה שבניתוח לא יכלו לקבוע בחתך קפוא במה מדובר, אבל לא לכרות את כל האונה הייתה טעות. כך לפחות הייתה להם עוד רקמה שבה הם יכלו לבדוק אם אין עוד מוקדים של סרטן. צריכים פה לשקול את הנתונים בכובד ראש. הנטיה שלי היא להגיד לך שאני הייתי משלימה את הניתוח. מה היה הגודל של הקשר? בפתולוגיה הם מדברים על קשר גדול. כמה גדול? האם עברת ניקור מהאונה השניה? מה יש באונה השניה ב-US? אמנם הפרוגנוזה של סרטן ממויין של בלוטת התריס היא טובה מאד, את בכל זאת מעל גיל 40 וזה כבר מכניס אותך לקטגוריה מעט יותר גבוהה מבחינת סיכון. לסיכום, לא יהיה אחראי מצדי לתת לך תושבה פסקנית. את כבר רואה שאני די "אגרסיבית" בגישה שלי. אבל אני, או כל אנדוקרינולוג אחר שתלכי אליו, לא יכולה להחליט מבלי לראות את כל התמונה, כולל רויזיה של הפתולוגיה. אז אני מקווה שאת בידיים טובות, אם את לא בידי אנדוקרינולוג/ית, תמצאי לך אחת/ד כזו/ה מהר.

anatco11

New member
האם תוכלי לספר לי על הניתוח?

בני צריך לעבור ניתוח כרית הבלוטה או חלקה ביום ראשון. האם תוכלי לספר לי על הניתוח שעברת ובאיזה בית חולים עברת את הניתוח ? תודה ענת

למעלה