גיגלתי וגיגלתי

BravoMan

Active member
הנרי פורד המציא את מנוע הבעירה הפנימי?

השאלה שלי היא בכיוון ההפוך: מדוע הצלחה מסחרית או אפילו נוחות מוצרים (נניח רגע שהם נוחים, מכיר אנשים שנשבעים שהם כן), הם סיבה לייחס ל-Apple המצאות שהיא פשוט לא המציאה?
&nbsp
כתבת פה באחד ההודעות שהיא המציאה את Gorilla Glass, אבל היא לא.
היא אפילו לא רכשה את החברה שפיתחה את זה, היא רק עוד לקוח שלה (ואולי טוב שכך, אחרת למתחרים היית בעיה).
&nbsp
היא גם לא ממש פיתחה את המעבדים בלב מכשיריה, היא רכשה אותם מהמתחרה הכי גדולה שלה Samsung, שבתורה רכשה את עיצוב הליבה מחברת ARM (למי שלא זוכר - זה לא רק שם ארכיטקטורה, זו אשכרה חברה שמתכננת אך לא בונה בעצמה מעבדי RISC).
&nbsp
אבל אתה יודע מה?
זה בכלל לא וויכוח שכיוונתי אליו.
&nbsp
למרות שאני חושב שראוי לתת קרדיט ללמי שהמציא ולא למי שהביא לשוק, זה לא באמת העניין שהכי מטריד אותי ב-Apple. וגם ככה נראה שהשרשור הזה הגיע די OT.
&nbsp
נו, תפוחים נגוסים הם נושא לוהט

user32

Well-known member
מנהל
הסיפור עם הגורילה גלאס הוא קלאסי

נכון, אפל לא פיתחה את הזכוכית עצמה. אבל מי חשב ללכת ליצרן זכוכית ולבקש לפתח דבר כזה? אז כן, זה אפל המציאה. ללא הם, קורנינג היו ממשיכים לייצר חלונות לרכבי מירוץ או מה שזה לא היה שהם עשו לפני זה.
הדפוס הומצא ע"י הסינים מאות שנים לפני גוטנברג ובכל זאת גוטנברג נחשב לאבי הדפוס כיוון שהוא המציא יישום מוצלח לטכנולוגיה ודרך להשתמש בה בצורה תעשייתית.
אפרופו מנוע הבעירה: האם טויוטה המציאה את המנוע ההברידי? לפי ויקיפדיה פורשה ב1900 הציגה רכב כזה ואחריה היו בתחילת המאה הקודמת כמה וכמה רכבים היברידיים שהגיעו לייצור של מאות יחידות.
אני לא מבין מה נתפסת למעבד? בסה"כ עוד רכיב שגם לא השתנה מהותית מאז שנות ה80 ואין שום דבר מהפכני במעבדי ARM לעומת ארכיטקטורות אחרות. זה מזכיר לי את לינוקס: כולם מרוצים מהליבה והטכנולוגיה נגישה לכולם אז כל היצרניות משתמשות בה כבסיס (כאנלוגיה ליצרניות שרוכשות רשיונות מARM). אם מחר ARM תעלם יהיו 10 חברות שייכנסו במקומה.

החכמה בהמצאות זה לא רק לפתח טכנולוגיה שטרם נראתה בעולם. זה למצוא את הדרך הנכונה להביא אותה לבשלות ולמצב שבני אדם עוברים להשתמש בה. ע"ע עשרות הנסיונות לאורך ההסטוריה למכור מכוניות חשמליות ושבמידה רבה עדיין אין יצרן שהצליח להגיע למיינסטרים למרות שהטכנולוגיה קיימת למעלה מ100 שנה.

BravoMan

Active member
אני נתפס לזה כי זה מה שמעצבן אותי בשיטה הקפיטליסטית:

מייצר ומפתחים מה שמכניס כסף, לא בהכרח מה שטוב, איכותי, מעניין, מועיל וכו'.
&nbsp
אתה יודע אלו אפליקציות היו הכי נפוצות בתחילת דרכה של החנות של Apple?
אפליקציות פלוצים!
כי היה קל לייצר אותן, קל להעביר אותן בבידוק הבטחוני, והחנות עשתה את כל עניין ההגשה ללקוחות לפשוט ביותר.
&nbsp
האם לדעתך העולם הרוויח משהו מריבוי אפליקציות פלוצים?
או מאותו אדם שהצליח למכור יישום שלא עושה כלום תמורת 1000 דולר?
אין ספק שהוא היה יצירתי מבחינה עסקית, אבל בחיאת, אנחנו באמת רוצים יצירתיות כזו?
&nbsp
באשר למעבדים, אני חושב שאתה קצת מזלזל בחשיבות שלהם.
אחרי הכל, אינטל עד עכשיו לא הצליחה להגיע לתמורת ביצועים מול סוללה שיהפכו אותה לשחקנית מובילה בשוק המובייל כמו שהיא מובילה בשרתים ודסקטופ, אז כנראה לא כזה פשוט לתכנן אותם...
&nbsp
או שאתה חושב שלאינטל חסרים מהנדסי שבבים טובים?
וזה לא שהיא לא ניסתה - יש קווים שלמים של מוצרי Asus שמריצים Android על x86.
&nbsp
אני מסתכל על כל העניין הפוך - אנשים ישתמשו במה שימכרו להם, גם אם הוא לא נוח.
זה לא עניין של להפוך את הטכנולוגיה לידידותית ונגישה, זה עניין של לשכנע אנשים שהם רוצים את זה.
&nbsp
היה לנו פה שרשור על DOS רק לפני רגע, לא?
האם DOS עצר את ה-PC מלהגיע לכל בית? והרי כבר באותה תקופה ל-Xerox היה GUI די מוצלח. רק שהוא לא הלך לשום מקום משום מה...
&nbsp
אגב, דווקא יש יצרנית חשמליות שהיא מיינסטרים, היא לא כ"כ מגיע לישראל, אבל בארה"ב היא הצליחה למכור את כל מלאי המכוניות 3 שנים קדימה.
אולי שמעת על חברה קטנה בשם טסלה...
&nbsp
אבל האמת - אני עד היום רואה מדי פעם בכבישים את הפלואנס של בטר פלייס.
הנה מישהו הצליח למכור לכמות נכבדה של אנשים מכונית שבקושי עושה 160 ק"מ בין טעינות.
לי זה לא היה מספיק הלוך ושוב מהבית לעבודה...

user32

Well-known member
מנהל
על זה אני מדבר

100 שנה, עשרות כשלונות ועדיין המכונית החשמלית היא לא יותר מגימיק. טסלה כבר שנים לא מצליחה להגיע לרווחיות (אולי רבעון אחד היתה רווחית) והמכוניות שלה הן כרגע בעיקר גימיק לעשירי קליפורניה. כשתהפוך ליצרנית עממית אז זו תהיה הוכחה לכך שלא הטכנולוגיה היא העניין הקריטי אלא המוצר בשילוב עם הטכנולוגיה.

אני לא חושב שלהשוות אפליקציית פלוצים לגורילה גלאס זו השוואה הוגנת.

באשר לARM, מאחר שנחשפתי ממש בקטנה לעולם של יצרניות שבבים וגיליתי שיש כל כך הרבה יצרנים עם כל כך הרבה סוגי שבבים וארכיטקטורות שאין לי ספק שלפתח SoC מוצלח לסלולרים הוא לא דבר בשמים. אינטל סובלת ממחלת חברות הענק: התעקשות לפתח מוצרים על בסיס הפלטפורמות הקיימות שלהן וברור שאם תקח מעבד PC ישן ותאנוס אותו להיות מעבד לטלפון זה לא יהיה מוצלח במיוחד שזה בדיוק הסיפור של מיקרוסופט או לפחות מה שהיה לה בעבר (אומרים שהגרסאות מובייל האחרונות שלה די מוצלחות).

BravoMan

Active member
במחשבה שנייה - על מה אנחנו מתווכחים בכלל?

זכור לי היטב שסיפרת כאן על דפי הפורום שהמיזם הטכנולוגי שלך, שהיית בטוח בחדשנותו ואיכותו הטכנית, לא הצלחת למכור למשקיעים.

כשבוע או יותר אחר כך, הבאת כתבה על מיזם אחר, שגייס כמה מליונים (או שזה היה בכלל עשרות מליונים?) טובים, ולא היה ברור לך בכלל על מה ולמה.

לאור כל זאת, קצת מוזר לי שאנו מתווכחים מה מוכר - איכות, נוחות ושימושיות המוצר או שיווק נטו...

ורק כדי לחזור על חלק קטן מהודעה שהיית כאן קודם:
1. לגבי טסלה - המחסום עד כה היה המחיר. מודל 3 אמור לשנות זאת, ובוא נראה איפה היא תהיה עוד 3 שנים מעכשיו...

2. לגבי חומרה סינית - ראיתי מכל הסוגים ומכל קצוות הקשט.
לא יודע אם לבנות SoC טוב זה בשמיים, אבל להרכיב בורד ולהתאים מערכת הפעלה כמו שצריך כנראה לא כזה פשוט, כי כבר ראיתי חומרה די איכותית מתבזבזת במכשיר שלא מצליח לסחוב 2 אפליקציות במקביל...

user32

Well-known member
מנהל
המיזם שלי היה חדשני אבל לא טכנולוגי במיוחד

הוא הסתמך על טכנולוגיות זמינות בשוק שחיברנו והנגשנו בצורה חדשנית. כמו מרבית המוצרים בעולם. טסלה מודל 3 הוא באמת מבחן מעניין. ימים יגידו.

ipv6

Member
קשה לך לקלוט

שיש אנשים שאפל נח להם ועושה טוב את מה שחשוב להם?
יש דברים שאתה לא יכול לעשות באייפון אבל יכול לעשות באנדרואיד.
אבל זה שאפל שולטים עליך או נועלים לך את המידע הפנימי זה קשקושים.

לא אכפת לי מג'ובס ולא אכפת לי מבארין אני אוהב את איך שהאייפון נראה, מרגיש, מגיב ואת זה שהאפליקציה שאני מוריד נבדקה בדיוק על הטלפון שלי (להבדיל מאינסוף אפליקציות האנדרואיד שקורסות לי על הנקסוס 7).

איי טיונס זה מעצבן, אי אפשר להקליט שיחות זה גם מעצבן אבל בסכום אני (ועוד עשרות מיליונים) מרוצה. אין פה שום קשר לשיווק. יש פה מוצרים עם ראש אחר, שחלק מעדיפים סגנון אחד וחלק מעדיפים סגנון אחר.

לא מעניין לי את הביצה השמאלית (מתנצל על הבוטות) שאפל מערימים קשיים על חברות שמפתחות כמו שלא מעניין לך שגוגל מאכסנים מידע אישי שלך ולך תדע מה עושים איתו. בסוף האייפון עובד לשביעות רצוני עם הפלוסים והמינוסים בלי קשר לג'ובס לתורים בהשקה או לא יודע מה שאתה מדמיין לך שם.

BravoMan

Active member
אז היה רגוע ידידי!

עד היום יש אנשים שמתגעגעים לסטאלין ויוצאים להפגנות 1 במאי עם התמונות שלו.
מה לעשות, שהשלטון שלו היה מאוד נוח להם. כ"כ נוח, שהיו רוצים לחזור אליו...
&nbsp
יום אחד Apple תדפוק לך את שתי הביצים, גם את הימנית, ואז אולי יהיה לך אכפת.
עד אז, אתה מוזמן לקפוץ לפורום 1104, ולראות בדיוק איך אפליקציות נבדקו בול על מכשירים של משתמשים ועובדים ללא בעיות

ipv6

Member
היה לי גלאקסי S5 ליום אחד

זבל טהור.
החזרתי אותו וקניתי אייפון 6 כמה שבועות לאחר מכן.
יש לי ניסיון ע LG G3 שהייתי צריך ל"החזיר ל-STOCK ROM". סיוט.
והנקסוס 7 שלי. עובד סביר פלוס מינוס.

אני בטוח שיש גם סיפורי זוועה עם אייפונים. זאת בדיוק הטענה שלי. 2 החברות האלה שקולות. אין פה טוב ואין פה רע וגוגל זה בטח לא מוסד פילנטרופי שרוצה לפתח את האנושות. אלה 2 גישות.

אתה מתעב את אפל אבל גולש בפורום של אייפונים, בטוח שכל משתמשי אפל משתמשים במכשירים בגלל הערצה לג'ובס..למצב שלך קוראים קנאות דתית.

user32

Well-known member
מנהל
רשימת ההמצאות של אפל

ועזוב כרגע אם הם ממש המציאו את זה או שרק הכניסו את זה לשוק:
בחומרה:
1. גורילה גלאס
2. ממשק הטאץ' או המולטי טאץ'
3. ג'ירו וחיישני תנועה בתוך המכשיר

ממשק משתמש:
הראשונים שאיפשרו חוויית גלישה באינטרנט כמעט זהה לPC. זו פריצת דרך ענקית. מה שהיה לפני עם הWAP וכל מיני קומבינות כאלה לא דומה לדבר האמיתי. וזה הגיע עם מסך ברמה שלא נראה לפני זה.

ברמת העיצוב:
מכשיר ללא כפתורים ועם פינות עגולות, מטופש ככל שזה יישמע

ברמת התהליך:
חנות האפליקציות ואולי גם חנות המוסיקה. נכון, כל אחד יכל לפתוח חנות מוסיקה, להחתים את הכותרים הגדולים בעולם ולהזרים את הכל במודל תשלומים פשוט ונגיש. או שלא.
חנויות אפליקציות היו מאז המצאת האינטרנט. היית מוריד תוכנה מאיזה אתר, מתפלל שאין שם ווירוס, עובר תהליכי הרשמה, משלם בכרטיס אשראי, מקבל במייל קוד הפעלה, מזין אותו, מגלה שהתוכנה לא מתאימה לגרסת הwindows שלך וכו' וכו'. ניסיתי פעם להתקין אפליקציה לנוקיה? בהצלחה עם זה.

נכון, הרבה מזה זה הדבקות של רכיבים וטכנולוגיות ועדיין זה מה שהפך את הטלפון לסמארטפון.

BravoMan

Active member
מצחיק שנותנים קרדיט ל-Apple על גלישה נורמלית...

ב-2007, כשה-iPhone הראשון יצא לעולם, הוא היה הסמרטפון היחיד בשוק שלא תמך בדור 3.
&nbsp
אפילו ה-IE המחורבן של Windows Mobile כבר שנים ידע לפתוח אתרים רגילים, ורוב המכשירים שהריצו אותו כבר ידעו לגלוש בדור 3.
והאייפון? GPRS במהירויות של מודם אנלוגי משנת תרפפ"ו. אפילו EDGE הנבלה הקטן לא תמך.
&nbsp
ואז כמובן הגיעו מלחמות ה-Flash.
נכון, אני באמת אסיר תודה ל-Apple שהצליחו להזיז את הזוועה הזו מעמדתה השולטת באינטרנט - ברוך שפתרנו ותודה סטיב!
&nbsp
ועדיין, אי אפשר לומר ש-Apple נתנו גלישה ברמה השולחנית, ולראיה עד היום אנו עדים למבול אתרים בגרסת "מובייל" - אפילו תפוז.
אה, כן, נסה לגלוש פעם לתפוז ממכשיר iOS. נראה אותך!

&nbsp
(ואני אפילו לא אדבר איתך על לנסות להיכנס לממשק מנהלים)
&nbsp
אז כן - WAP הוא אגדה אורבנית. הוא הלך לדפי ההיסטוריה הרבה לפני Apple.
&nbsp
באשר לחנות של Apple, היא ראיון נחמד.
לא מקורי במיוחד, בזמני קראו לזה "מאגרי תוכנה".
בעצם, עדיין קוראים לזה ככה, אצלנו בארץ הפינגווינים

&nbsp
אבל האם ניסית פעם לפתוח חשבון בחנות של Apple?
תנסה, יש לי הרגשה שתופתע לרעה.
זה לא פשוט כמו שזה נראה.
ולראיה יש לא מעט אנשים בפורום 1104 השכן שהגיעו לשם להתייעץ.
&nbsp
האם זה עדיין עדיף על ציד תוכנות ברחבי האינטרנט - הייתי אומר ללא ספק לו היו משאירים אופציה לעקוף את החנות.
היות ולא השאירו - התשובה היא לא. זה גורם יותר צרות ממה שזה פותר בעיות, וכפי שהראיתי ל-Desslok בצירוף קישור - עדיין יש מספיק מקום לחשוש מווירוסים.

user32

Well-known member
מנהל
היה לי חשבון בחנות של אפל

ולאחד העובדים שלי יש. כן, זה היה סיפור שבסופו התייאשתי מפתיחה על שם החברה (מסמכים חתומים ע"י נוטריון בפקס?) ופתחתי על שמי הפרטי. כאמור, אני לא מחבב אותם בשום צורה.
אינני יודע איזו חוויית גלישה נתנה IE לפני אפל אבל מה שבטוח שללא תנועת הצביטה, אני לא הייתי מוכן לפתוח אתר רגיל. אולי בגלל זה לא הלך להם עם המכשירים.

vinney

Well-known member
סקריפטים אפשר לכתוב במגוון שפות

חפשי מדריך לשפה הספציפית שאת צריכה (bash? python?), לא "לינוקס".

כן, ניסוח לא משהו.

bash, אני חושבת (סיומת sh?).
וכמובן הסבר על איך בכלל מריצים סקריפטים דרך הטרמינל.
אבל כמו שכתבתי למעלה מצאתי במקרה משהו מעניין שלא ראיתי קודם, אולי זה יעזור.
אם בכל זאת יש רעיונות מהיכן ללמוד, אשמח.

vinney

Well-known member
יש כמה

יש sh המקורי, יש את bash וkshell המרחיבים באופן טיפה שונה, ויש עוד כמה פחות נפוצים.

להריץ זה קל, פשוט כותבים את הפקודה בשורת הפקודות וזה רץ. לכתוב זה קצת יותר מסובך.

מנסיון שלי, לרוב מעדיפים לכתוב shell scripts בbash, אבל בלינוקס כמו בלינוקס - יש אנשים עם העדפות שונות, ויש הרבה אופציות. כשזה מגיע לדברים קצת יותר מורכבים - python נכנס לתמונה.

user32

Well-known member
מנהל
הבעיה היא שהנושא רחב מדי

ובנוסף על כל תת נושא יש כמויות אינסופיות של מדריכים חינמיים. נראה לי שיהיה לך יותר קל להתחיל מרשימה מצומצמת של נושאים כמו פעולות file system ודברים כאלה וללמוד אותם אחד אחד. תוך כדי למידה והתנסות לומדים עוד נושאים ולאט לאט נכנסים לעניינים.
אישית אני לא מרגיש שאני יודע אף מערכת הפעלה לעומק. לא לינוקס ולא windows. אני מסתדר עם פעולות בסיסיות, יש לי ידע בסיסי ומושג די מעורפל על איך חלקים שונים עובדים (כי הידע הזה נחוץ לי כמפתח) וזהו. הכי חשוב מבחינתי הוא שיהיה לי סט של כלים שאני יודע להפעיל במהירות. סתם דוגמא: סריקת ספריות בחיפוש אחר קובץ או חיפוש טקסטואלי בתוך קבצים, חיפוש פרוסססים רצים, הגדרת הרשאות וכו'. דברים שנתקלתי בהם ביום יום.
יוצא לי לפעמים לערוך קובץ sh או לכתוב אחד ועדיין היום לא אצליח לעשות את זה בלי הרבה גוגל וSO. לא שווה לי להתאמץ ללמוד את השפה על בוריה בשביל הפעמים האלה שצריך לכתוב shell.

למעלה