גיגלתי וגיגלתי

גיגלתי וגיגלתי

ולא מצאתי מדריך טוב ללינוקס.
משהו שמסביר ממש מההתחלה איך פותחים תיקיה, קובץ טקסט, סקריפטים וכו', איך ממקמים אותם או מעבירים מיקום, איך מריצים אותם, איך כותבים סקריפט נכון (ויעיל), בפרט .sh.

מכיון שיש פה מומחים ללינוקס, אולי תוכלו לעזור?
איך למדתם?
אשמח לקישור למדריך יעיל. גם יוטיוב הולך.
תודה וחג שמח!

BravoMan

Active member
"מדריך ללינוקס"?

לינוקס היא מערכת הפעלה.
השאלה היא: מה את רוצה לעשות איתה?
1. להשתמש בתור שולחן עבודה \ עמדת פיתוח
2. לנהל שרת
3. לפתח יישומים שירוצו עליה
4. אחר
&nbsp
בתור מפתח, כשחיפשתי לעשות הסבה לפיתוח יישומים עבור לינוקס, הספר הבא עזר לי לעשות סדר בעניין:
http://www.amazon.com/Beginning-Lin...0&sr=1-1&keywords=beginning+linux+programming
&nbsp
אפשר למצוא מהדורות ישנות יותר בצורת PDF.
&nbsp
גם המהדורה האחרונה כבר לא ממש מעודכנת בחלק מהמקרים, זה עולם שמתפתח נורה מהר, אבל הבסיס איתן.
&nbsp
אם תסבירי גם מה לא טוב לך במה שמצאת בגוגל, אולי יוכלו לתת לך הכוונה יותר מדויקת.
&nbsp
אגב, בתור משתמש, שכותב הודעה זו ממחשב לינוקס, כשאני רוצה לפתוח תיקייה, אני לוחץ לחיצה ימנית בסייר קבצים ובוחר New->Folder, די דומה למערכות אחרות

&nbsp
בהצלחה וחג שמח!

אני צריכה את המבוא

בדיוק את הפתיח שמסביר את האפשרויות איך להשתמש בזה, למה זה טוב יותר ולמה פחות.
האמת שאתמול בדיוק מצאתי במקרה סרטונים ביוטיוב של איזה איש IT שהסביר את הרקע וזה די עזר. עכשיו אני רואה את השאר, שמסבירים על פקודות בסיסיות, ניווט וכאלה.
אבחן גם את הקישור שנתת, תודה!

BravoMan

Active member
לא צריך פתיח כדי לענות על שאלות כמו:

למה זה טוב?
או מה האפשרויות?
&nbsp
התשובה פשוטה:
זה טוב להכל, בלי יוצא מן הכלל, והאפשרויות אין סופיות!
&nbsp
אפשר למצוא היום לינוקס בכל מקום:
95% ממחשבי העל בעולם רצים עליו.
עמדות שולחן עבודה של מדעני CERN ועיריית מינכן רצים עליו.
בורסות של ניו יורק ולונדון רצות עליו.
הטלפון בכיס שלך כנראה רץ עליו (אלא אם יש לך אייפון - איכס!)
&nbsp
נתבים, ממירי כבלים ולווין, מקררים, מערכות בידור ברכבים ומטוסים, מה שלא יהיה.
וכמובן, כמון כמובן, כ-65% מכל שרתי האינטרנט בעולם (אני לא זוכר אם המספר מדויק או עדכני)
&nbsp
אה, ויש גם קונסולות משחקים, כי אחרי ש-MS שברה את Windows בגרסה 10, חברת Valve אחת מחברות משחקי AAA הגדולות בעולם, החליטה שהיא מעבירה את חנות Steam שלה ללינוקס.
&nbsp
אז, את צריכה קצת מיקוד

marvin2

New member
לא רוצה להיות נודניק

אבל איפון מריץ IOS שבסופו של דבר זה רץ על פורט מוסים של UNIX...

BravoMan

Active member
זה נכון, אך Unix ו-Linux הם דברים שונים

אומנם יש בניהם משהו משותף - תקן POSIX למערכות הפעלה, איך בניגוד ל-BSD שבו Apple השתמשו כבסיס, Linux, נכון להיום, לא תואם לתקן במלואו.
&nbsp
בכל מקרה, רציתי לוודא שלא לוקחים קרדיט על מה שלא "שלנו", יש מספיק דברים שמריצים לינוקס של ממש

&nbsp
בכל מקרה - iPhone, iPad ושאר מכשירי iOS הם גועל נפש שעדיף היה לכולנו לו לא היה מגיח לעולם!

איזה להט קדוש בדבריך
בלעדי האייפון עדיין היה לך מכשיר נוקיה עם סימביאן, שהאפליקציה הכי מגניבה בו היתה משחק הסנייק.
&nbsp
אתה לא חייב לאהוב אותו, אבל אתה צריך להודות שכל החיקויים והתואמים נולדו בעקבות המהפכה שהאייפון עשה בעולם.

BravoMan

Active member
עדיף כבר נוקיה וסנייק, מאשר שלא תהיה לי פרנסה...

אני מתקשה להבין איך כ"כ הרבה אנשים עם הבנה טכנולוגית מפספסים את הסכנה ש-Apple דוחפת לעולם.
&nbsp
היא אומנם משפיע גם על משתמשים מן השורה, אבל היא קודם כל פוגעת בפרנסה של מפתחים.
&nbsp
הראיון שאתה משלם על מכשיר, מכניס לתוכו את כל המידע הכי פרטי והכי רגיש שלך, אבל אתה בעצם לא שולט בשום אספקט של אותו מכשיר, ומערכת ההפעלה שלו מכוונת לראות בך "אויב", הוא דבר שצריך להרתיע כל מי שמבין אפילו קצת בענייני טכנולוגיה.
&nbsp
ועדיין, הדבר התקבל בעולם כאילו הוא נס, וסטיב ג'ובס הוא המשיח.
&nbsp
תודה, אבל לא תודה!
כבר עדיף היה אם היינו נשארים עם הנוקיות, אבל לפחות הלבנות האלה צייתו למי ששילם כסף עבורן, לא לאיזה תאגיד במדינה זרה...
&nbsp
מחיר שמודל התוכנה של iPhone גובה מכולנו, אינו שווה את המהפכה שהוא יצר בתחום הממשק. אני מעדיף לענות על שיחות עם פקודות טרמינל, מאשר להתחנף כל שלושה חודשים לשרתים של מישהו תמורת ה-"זכות" להריץ קוד שכתבתי על מכשיר שעבורו שילמתי ממיטב כספי.
&nbsp
טוב, באמת הלכתי כמעת שנתיים עם OpenMoko כמכשיר ראשי, אז תרגישו חופשי לקרוא לי משוגע

user32

Well-known member
מנהל
לא רואה צורך להתרגש

במשך עשרות שנים בשביל לפתח למיקרוסופט (ובעצם ל94% מהמחשבים בעולם) היית צריך להוציא לפחות כמה מאות דולרים רק על מערכת הפעלה וסביבת פיתוח וכמה אלפי דולרים בשביל לפתח בצורה מקצועית.
הסיבה שאפל לא מדאיגה אותי כמפתח היא שתנועת הקוד הפתוח נמצאת בשיאה ובלב הקונצנזוס וגם אנדרואיד מזמן עקפה את iOS בפער משמעותי. כאופטימיסט זה תמיד משמח אותי מחדש לראות שהאנושות החופשית מנצחת פעם אחר פעם ואף חברה פרטית גדולה וחזקה ככל שתהיה לא יכולה לשלוט במוחות שלנו. אני זוכר כשהקוד הפתוח היה איזה קטע של פריקים ובחברות "רציניות" שעבדתי בהן היה איסור חמור להכניס שום דבר "פתוח" מחשש של רשלנות ותביעות אפשריוית של לקוחות. היום זה כבר מזמן לא המצב.
אפל הביאה לעולם חידושים שהקפיצו את המחשוב הנייד דור קדימה. היא תוגמלה על כך בזה שהפכה לחברה הגדולה והרווחית בעולם. אבל גם היא לא מהווה סכנה למפתחים, לאנושות או לכל דבר אחר. זו דעתי.

פוגעת בפרנסה של מפתחים?

אני לא יכול לדמיין משפט רחוק יותר מהמציאות. אפל אחראית כמעט בלעדית על "בועת האפליקציות" - המהפכה הגדולה ביותר בעולם התוכנה בשנים האחרונות, שסיפקה פרנסה למפתחים של מאות אלפי אפליקציות. אפליקציות החל ממשחקים כמו אנגרי-בירדס או קנדי-קראש, תוכנות ניווט כמו וייז, אפליקציות מוניות, ועוד אינסוף דברים שקצרה היריעה לפרט אותם, כולל החברה שאני עובד בה, שמעסיקה מאות עובדים. מאז בועת הדוט-קום של לפני שנת 2000 לא היה כזה ביקוש למתכנתים, גם בצד האפליקציה, גם בצד השרתים והתשתיות, גם בצד הוירטואליזציה ומחשוב הענן, גם בצד ה BI וה- Big Data, והכל בגלל שאנשים רוצים להריץ אפליקציות על הסמארטפונים שלהם. איפה היה לך את כל זה ללא אפל?
&nbsp
הבן שלי קיבל היום רחפן מתנה. הרחפן לא מגיע עם שלט-רחוק, אלא אתה מוריד אפליקציה מהחנות (האפליקציה יורדת בחינם, הרחפן עצמו כמובן עולה כסף), הרחפן מגיב לתנועות של הטיית הסמארטפון עצמו, ומשדר תמונות באיכות HD מהמצלמה שלו ישירות אל זיכרון הסמארטפון. אני בטוח שהרבה מתכנתים עבדו על זה.
&nbsp
אני לא מבין למה אתה קורא "להתחנף כל שלושה חודשים". אפשר להתווכח עם מדיניות הרישוי של אפל, אתה לא חייב לאהוב אותה, אבל אין צורך להיכנס להיסטריה ממנה. יש לה יתרונות גדולים מבחינת המשתמש הפשוט, שיכול לדעת שהטלפון שלו נקי מרוגלות, אפליקציות פרסומיות ו-וירוסים שתוקפים את מחשבי ה PC בצורה כה אכזרית. המחיר הנדרש מהמפתח אינו כה יקר - תהליך האישור של אפל, לפחות לגבי המוצרים של החברה שאני עובד בה, הוא די פשוט ועובר חלק ברוב המקרים. מדי פעם כשנדרש לתקן משהו, אז מתקנים. לא ביג דיל.
&nbsp
בוא אני אספר לך סיפור דווקא על גוגל. אני מכיר אישית מפתח אחד, יוצא גוגל ישראל שהקים חברה עצמאית לפיתוח אפליקציות אנדרואיד. הוא הצליח מאוד לתקופה מסוימת ואז יום אחד בבת אחת וללא כל התראה, גוגל סגרה לו את החשבון. כל פניותיו לברר מדוע נסגר החשבון נענו במיילים לקוניים ומשפטיים שבהם נאמר שהוא הפר את תנאי הרשיון, הם לא מוכנים להגיד לו מה בדיוק הוא עשה ומה הוא הפר, אבל שהחשבון נסגר לצמיתות ללא אפשרות ערעור וללא מתן סיבה. הזהירו אותו שאסור לו בשום אופן לפתוח חשבון חדש, ושאפילו אם הוא יתלונן יותר מדי הוא ישאל לסיבה שבגגללה כל זה קרה, הם ינקטו נגדו צעדים מרחיקי לכת. לא היה לו מושג מה הוא עשה רע, ופרנסתו והחברה שהוא פתח היו תלויות לחלוטין בחסדיה של גוגל, שהזהירה אותו לא לפנות אליה. למזלו, הוא היה יוצא גוגל ישראל. הוא פנה לממונים עליו לשעבר שהתגייסו לעזור לו והלכו במעלה ההיררכיה שלהם והציפו את המקרה שלו מעלה, ויום אחד בבת אחת גוגל הסירו את החסימה, ללא כל התנצלות, וללא מתן שום סיבה או נימוק, לא לחסימה ולא להסרתה. פשוט הכל חזר וזהו, ונאמר לו לא לשאול יותר. מה היה קורה אם לא היו לו קשרים כה טובים עם גוגל ישראל, אינני יודע.
&nbsp
מה שאני מנסה להגיד הוא שזכותך להעדיף את החיקויים, המתחרים והתואמים. מן הסתם גם אף אחד כאן לא קנה PC מקורי של IBM כשהם יצאו לראשונה לשוק, אלא את אחד החיקויים והתואמים. iOS מול אנדרואיד (או ווינדוס פון, או כל מתחרה אחר) זה דיון לגיטימי, אבל מכאן ולהציג את אפל כשורש כל הרע עלי אדמות זה קצת נשמע לי כמו קנאות דתית, ולא כמו חשיבה רציונלית. במיוחד כשכל העובדות נגדך...

ipv6

Member

"iOS מול אנדרואיד (או ווינדוס פון, או כל מתחרה אחר) זה דיון לגיטימי, אבל מכאן ולהציג את אפל כשורש כל הרע עלי אדמות זה קצת נשמע לי כמו קנאות דתית, ולא כמו חשיבה רציונלית. במיוחד כשכל העובדות נגדך..."

בסוף גם גוגל גם אפל זה "מונופול גדול ומרושע". אין פה טוב ואין פה רע. יש אנשים שג'ובס הוא המשיח בשבילם ויש אנשים ששונאים את אפל בלי להכיר את המוצרים.

[1] הסיפור על החבר שלך אתה מכיר לפרטי פרטים? זה נשמע קצת מצוץ מהאצבע. לא כי אני חושב שגוגל צדיקים אבל זה קצת מזכיר את הסיפורים של "משהו שמכיר משהו שמכיר משהו שעובד בפייסבוק ויכול לקרוא את ההודעות של כל בחורה שרשומה שם". נשמע לי קצת דימיוני שהם יסמנו נקודתית משתמש "נבחר" וינסו לחסל אותו..ואז המנהלים שלו לשעבר יכופפו את הכללים בשבילו.
נשמע לי כמו טלנובלה בע"מ נוסח הסיליקון ואלי..

אני מכיר אישית את האדם שזה קרה לו
מדובר על מישהו שעבד איתי ואני מכיר אותו. את הסיפור שמעתי כבדרך אגב על ארוחת צהריים, ולא ישירות ממנו, כך שייתכן שהפרטים אינם מדוייקים, אבל המקרה בוודאות קרה. בזמן שאני שמעתי את זה, החשבון שלו היה בהשעייה ולקח די הרבה זמן עד שהוא הצליח לשחרר אותו.
&nbsp
הרשת מלאה בהרבה סיפורים דומים, הנה למשל:
https://www.quora.com/My-Google-Pla...ways-banned-the-developer-account-and-my-apps

user32

Well-known member
מנהל
רק הערה קטנה

ללא אפל היה לנו עם חברה אחרת בצורה כזו או אחרת. תהיה בטוח בכך

BravoMan

Active member
זה נחמד, אבל רוב הטענות דמגוגיות במהותן:

Apple לא המציאה מעבדי ARM חזקים יותר, או מסך מגע Capasitive, או SoC מודרניים.
&nbsp
היא היית הראשונה לארוז את כל אלה בחבילה יפה עם UI מתאים ולשווק חזק.
מגיע לה על זה קרדיט מסוים, אבל בסופו של יום זה היה קורה גם בלעדיה, ועדיף היה לכולנו אם זה היה קורה בלעדיה.
&nbsp
עד לא מזמן עבדתי בחברה שהתחילה את דרכה עוד בתקופת ה-Palm.
עבדנו סבבה דרך כל עידן ה-Pocket PC וה-PND, ועד סוף עידן הטלפונים מבוססי Windows Mobile, שהיית מערכת זוועתית מבחינה טכנית, אבל חופשית הרבה יותר מ-iOS ו-Windows Phone (שהוא באמת העתק עלוב של iOS), למרות שהקוד שלה היה קנייני וסגור.
&nbsp
היום החברה מפתחת לכל שלוש הפלטפורמות הסלולריות המשמעותיות, וכך שאני מכיר סיפורי זוועה מכל הכיוונים.
&nbsp
אבל בוא נסתכל על עובדות:
&nbsp
1. הסינון של Apple לא מגן על המשתמשים, נקודה!
החל משימוש טוב ב-API "לא חוקי" שב-Apple גילו רק אחרי שסרטון על היישום צבר המוני צפיות ב-Youtube:
http://www.iphonehacks.com/2010/07/...might-be-removed-from-the-app-store-soon.html
&nbsp
ועד מזיקים של ממש שנכנסו באלפיהם, למרות שיוצרו ע"י כלי אוטומטי:
http://www.bbc.com/news/technology-34338362
&nbsp
הדברים היחידים ש-Apple מצליחים לסנן זה אפליקציות לגיטימיות של מפתחים מסכנים ש-Apple לא אוהבת.
בחברה שעבדתי בה, פעם פסלו יישום כי השתמשנו באייקון של ספרים עבור הצגת רשימת ספרים ביישום.
הנימוק: האייקון הזה שמור ל-bookmarks ואסור להשתמש בו לשום מטרה אחרת...
&nbsp
לפחות אנחנו לא הפסדנו 600 אלף דולר כמו החברי האלה:
http://www.wired.com/2009/03/developer-inves
&nbsp
2. בניגוד ל-Google שנותנת פרסים על מציאת באגים אצלם, Apple דווקא מאיימת על חוקרי אבטחה:
http://www.networkworld.com/article...rcher-for-app-exposing-ios-security-flaw.html
&nbsp
3. טוב שהזכרת את Angry birds ו-Waze.
איפה היו הראשונים בלי זה:
http://box2d.org
&nbsp
ואיפה היו האחרונים אם משתמשים תמימים לא השקיע זמן, כסף, ודלק, עם מכשירי WM והתוכנה Freemap שהיית מבוססת על RoadMap ברישיון GPL:
http://roadmap.sourceforge.net/platforms.html
&nbsp
4. הסיפור של החבר שלך נשמע מפחיד... עבור מי שלא מכיר את הפלטפורמה!
בניגוד ל-iOS ו-Windows Phone שם אם יצרנית מערכת הפעלה זרקה אותך אכלת אותה, ב-Android יש המון חלופות!
&nbsp
http://www.digitaltrends.com/mobile/android-app-stores/3/
&nbsp
ואני לא מדבר רק על אפשרות להפיץ לבד את היישום באתר ולהכריח אנשים לשחק עם הגדרות.
אני מדבר על שמות גדולים כמו Amazon ו-Samsung שישמחו לתת חשבון מפתחים למי ש-Google זרקה אותו.
&nbsp
והיות וחשבון מפתחים ב-Google נחוץ רק כדי לפרסם יישום, לא כדי לפתח אותו ולבחון אותו על מכשיר פיזי - שזו הבעיה הגדולה ביותר עם Apple - אין חשבון, אין אפשרות לדבג! - חברך בהחלט היה יכול להמשיך לקיים את החברה שלו גם בלי הפרוטקציה ב-google לו רצה בכך.
&nbsp
אז בוא נראה מה יש לנו:
- פלטפורמה שאפשר ללא בעיה להכניס אליה מזיקים, אבל נותנת מצג שווא של אבטחה טובה.
- פלטפורמה ששולטת במידע שמשתמשים יכולים לקבל ע"י איסור דפדפנים חלופיים.
- פלטפורמה שאוסרת על הכנסת יישומים ברישיונות חופשיים.
- פלטפורמה שלא מאפשרת למפתח להפיץ תוכנה שלא דרך החנות שלה.
- פלטפורמה שלא מאפשרת למפתח להריץ ולדבג תוכנה שלו על מכשיר שלו בלי סרטיפיקט מיוחד מהיצרנית שיש לחדש כל 3 חודשים (למרות שאת חשבון המפתחים מספיק לחדש פעם בשנה)
&nbsp
וכל זה מחברה מצליחה מאוד מבחינה כלכלית.
אם האפשרות שהמנהגים האלה יאומצו ע"י תעשייה ואתה תמצא את עצמך כותב יישומי ספאם או נזרק לרחוב לא מפחידה אותך, לבריאות.
&nbsp
כשאני רואה פלטפורמה שקל יותר להכניס אליה יישום זבל עם ווירוס בפנים מאשר יישום נקי שעושה משהו חדשני ומעניין זוכה לקבלה רחבה בקהילה הטכנית, אני בהחלט רואה סיבה לדאגה!

אתה ממשיך לעסוק בטפל במקום בעיקר
כן, היו מסכי מגע, והיו משחקים דומים לאנגרי בירדס, והיה הכל. ושום דבר לא תפס. סמארטפונים היו מסורבלים, מכוערים, עם ממשק בלתי-שמיש, והיו נחלתם של משוגעים לדבר בלבד.
&nbsp
אפל היו הראשונים שהצליחו לפצח את הבעיה של פיתוח ממשק משתמש שמאפשר גלישה באינטרנט ושימוש בתוכנות במכשיר שקטן דיו להיכנס לכיס. זהו. לפניהם, אף אחד לא הצליח לפתור את הבעיה הזו. מישהו זוכר את פאלם עם העט שלהם והכתב הייחודי שלהם שהיה צריך ללמוד?
&nbsp
היחידים שנתנו קירוב כלשהו לבעיה היו בלאקברי שהצליחו לתת ממשק אדם-מכונה טוב למכשיר קטן שבו אפשר לכתוב מיילים (עם מקלדת פיזית), ובאמת הצליחו מאוד בנישה שלהם לזמן מסוים.
&nbsp
מה לעשות שלא נולדנו עם תקעי USB במוח, והממשק שלנו מבוסס על אצבעות ועיניים? העובדה היא שמאז המצאת המחשב האישי והאינטרנט ועד המצאת האייפון לא פותח ממשק אדם-מכונה שמאפשר מחשב אישי בגודל שנכנס לכיס, וההמצאה הזו נתנה דחיפה עצומה לעולם התוכנה והעלתה את הביקוש למפתחים בסדרי גודל לעומת מה שהיה קודם. כמובן, שברגע שהרעיון בחוץ, צפוי שאחרים יעתיקו אותו, וזה בסדר. גם ממשק האדם-מכונה של רוב המכוניות די דומה אחד לשני (הגה, דוושות, וכו'), ועדיין אפשר להתווכח על איזו מכונית טובה יותר.
&nbsp

BravoMan

Active member
צר לי, אבל הממשק הוא לא העיקר.

והממשק גם לא יכל לבוא קודם. אפילו לא מ-Apple עם כל הגאוניות של מפתחיה, מעצביה, והמנכ"ל שלה.
&nbsp
זוכר את Newton?
https://en.wikipedia.org/wiki/Apple_Newton
&nbsp
רוב האנשים לא.
הרעיון מאחורי המכשיר היה מצוין, אבל החומרה בזמנו פשוט לא היית ברמה הנחוצה להנגיש את המוצר.
הפעם, Apple פגעו בול, וכפי שכבר כתבתי, אני לא לוקח מהם את הקרדית על זה.
מה שמגיע, מגיע.
&nbsp
אבל iPhone אינו מחשב אישי בכף היד. כי הוא מגובל. הן במה שמשתמש קצה יכול לעשות, והן במה שמפתח יכול לעשות.
ולא בגלל החומרה, אלא בגלל מגבלות שרירותיות שהיצרנית קבע כדי לסחוט עוד כמה גרושים.
&nbsp
אז אתה יכול לכתוב מיילים, אבל לא יכול לשמור attachment.
ואתה יכול לגלוש באינטרנט, אבל לא בצורה טובה כי מותר רק מנוע רינדור אחד, ואם יש באג, ממתינים עד שהיצרנית תתקן.
רוצה דפדפן חלופי? אין. לא באמת. רק מעטפות על ה-WebKit המובנה במכשיר.
&nbsp
זוכר מה קרה כש-Apple הקטינו את תמונת המתקשר ב-iOS 7?
אנשים בכו והמתינו ל-8.
למה?
כי אסור חייגן חלופי. ככה אמר הוד רוממותו!
&nbsp
ובאשר לצורך במפתחים:
&nbsp
אם מחשבי כף יד היו מתנהגים כמו iPhone כשחיפשתי את העבודה הראשונה שלי, לא היית לי שום יכולת לבנות תיק עבודות, ולא הייתי מתקבל לתפקיד.
&nbsp
אם מחשבים אישיים היו מתנהגים כמו iPhone כשהייתי בגיל 12 (והיום MS שואפת לשם עם Restricted Boot ומודל אפליקציות Desktop שלקוח ישר מהמובייל), לא הייתי בכלל לומד לתכנת.
&nbsp
אז אם נתעלם מהשיטה של Apple ונמשיך לשבח את הממשק שלהם, מהיכן בדיוק יבוא הדור הבא של מפתחים, ומה תהיה איכות הכישורים שלהם?
&nbsp
יותר מזה - Apple עשתה בזמנו כל מה שיכלה כדי לדפוק מתחרים, כולל לתבוע את ספקית המעבדים שלה (Samsung) על צורה של מלבן עם פינות עגולות.
&nbsp
נניח היא היית מצליחה ומשמידה את התחרות שאתה קורא לה "חיקויים".
האם באמת היו היום סמארטפונים נחלת הכלל?
בהתחשב במחירים וחוסר מגוון של מוצרי Apple?
&nbsp
כמה שוק אפליקציות היא היית מצמיחה לבדה, אם היית מצליחה להרוג את Android?
(אני לא ממש מדבר על WP, כי זו גם ככה לא מצליחה להתרומם)

user32

Well-known member
מנהל
לא רואה את הקשר

החברה מתנהגת מגעיל? אוקיי, גם אני לא אוהב אותה ולכן לא משתמש במוצרים שלה אבל אי אפשר לקחת ממנה את ההמצאות שהביאה לעולם.

לא יודע אם הממשק הוא העיקר או לא. אבל בטח שלא מעבד ARM הוא העיקר. אפשר לקחת מעבד מלפני 10 שנים ולבנות סביבו מכשיר נייד ברמה של אפל. ואם זה התוכנה אז אם לא היה לינוקס היה משהו אחר. אולי שמינוקס.
יש מספר ממש קטן של מדענים שאפשר להגיד שממש פרצו מהפכות. נגיד ממציאי הטרנזיסטור או ממציאי זכרון הפלאש ואת זה אכן אפל לא עשתה. כל השאר זה פיתוחים על גבי פיתוחים.

BravoMan

Active member
פספסת את תחילת ההודעה שלי?

Newton הוא ההוכחה שאפילו Apple, עם כל הגאונות העיצובית שלה, נכשלה בעבר כי לא היית בשוק חומרה מספיק טובה לממש את הראיונות שלה.
&nbsp
אז כן - ARM חשוב. חשוב מאוד.
&nbsp
ופיתוחים ע"ג פיתוחים זה בדיוק העניין - מהפכות יש מעט, שיפורים הדרגתיים יש הרבה. בזה אנו מסכימים.
&nbsp
אבל תסתכל על קו המוצרים של Apple - אחרי הפריצה המקורית עם האייפון הראשון, היא זו שהתפתחה הכי לאט, ורק "השלימה" פיצ'רים ממתחרים כשכבר לא היית לה ברירה.
&nbsp
הרשאות ליישומים?
שנים אחרי אנדרויד.
ווילון התראות?
כנ"ל
&nbsp
מכשירים עם מסכים בגדלים שונים?
מישהו כנראה לא למד מסיפור זהבה ושלושת הדובים, או שחשב ש-3.5 אינטש' יספיק לכולם (אתה יודע, כמו ש-640k יספיקו לכולם).
&nbsp
אז כן - Apple הביאה לעולם שיווק גאוני. כ"כ גאוני שאנשים מחליקים לה על אנטי פיצ'רים מגעילים, ונותנים לה קרדיט על המצאות שהיא לא המציאה.
&nbsp
זה מגעיל, אבל פחות מטריד אותי מהאפשרות שההצלחה הלא מבוטלת שלה עלולה לגרום לחברות אחרות לאמץ את המודל הנעול והמוגבל.
MS כבר עשו זאת עם Windows Phone. למזלנו, MS כמו MS, לא יודעת לעשות Mobile, אז הפלטפורמה לא הלכה לשום מקום.
&nbsp
אבל לך תדע...
&nbsp

user32

Well-known member
מנהל
שוב, אין לי וויכוח איתך

אני רק לא מבין למה כל הרשעה, טמטום, חובבנות, רשלנות, זוועתיות, איטיות ופרימיטיביות של מכשירי אפל מבטלים את רשימת ההמצאות שהביאה לעולם?

אפשר להתווכח על הסיבות לכשלון ניוטון. אין לי כוח להכנס לזה ויש מספיק מאמרים וניתוחים מקצועיים שלא מזכירים בכלל בעיה של מחסור בזמינות טכנולוגיות.

למעלה