ג'יבריש

ג'יבריש

(בעקבות שירשור בפורום שכן) ג'יבריש מופיע במשחקי ילדים, בדקלומים, בשירים. למשל: לה קווה קווה דה לה אומה, קווה קווה קווה... אנ דנ די נו סופה לה קטינו.... סופרקלי-פורג'לסטיק-אקספי-אלי-דוושיס... בילדותי היה לנו משהו שהתחיל בערך כך (אחד מדקלם והיתר חוזרים אחריו) Fli. Fli Flai. Fli Flai Flu. Viste. Amala makomala mkomala maviste. o no no no no da viste איזה דיקלומים או שירי ג'יבריש אתם מכירים?

מוגג

New member
צ'ימינימי קינימיני יסה יסה

צ'ין קוואי קוואי צ'ין קוואי קוואי אני קצ'יני צ'רבה צ'רבה אומבה אומבה אני קצ'יני צ'רבה צ'רבה אומבה אומבה אומבה אומבהאומבה אומבהאומבה אומבה צ'ימינימי קינימיני יסה יסה צ'ין קוואי קוואי צ'ין קוואי קוואי אני קצ'יני צ'רבה צ'רבה אומבה אומבה אני קצ'יני צ'רבה צ'רבה אומבה אומבה אומבה אומבהאומבה אומבהאומבה אומבהצ'ימינימי קינימיני יסה יסה צ'ין קוואי קוואי צ'ין קוואי קוואי אני קצ'יני צ'רבה צ'רבה אומבה אומבה אני קצ'יני צ'רבה צ'רבה אומבה אומבה אומבה אומבהאומבה אומבהאומבה אומבהצ'ימינימי קינימיני יסה יסה צ'ין קוואי קוואי צ'ין קוואי קוואי אני קצ'יני צ'רבה צ'רבה אומבה אומבה אני קצ'יני צ'רבה צ'רבה אומבה אומבה אומבה אומבהאומבה אומבהאומבה אומבהצ'ימינימי קינימיני יסה יסה צ'ין קוואי קוואי צ'ין קוואי קוואי אני קצ'יני צ'רבה צ'רבה אומבה אומבה אני קצ'יני צ'רבה צ'רבה אומבה אומבה אומבה אומבהאומבה אומבהאומבה אומבהצ'ימינימי קינימיני יסה יסה צ'ין קוואי קוואי צ'ין קוואי קוואי אני קצ'יני צ'רבה צ'רבה אומבה אומבה אני קצ'יני צ'רבה צ'רבה אומבה אומבה אומבה אומבהאומבה אומבהאומבה אומבהצ'ימינימי קינימיני יסה יסה צ'ין קוואי קוואי צ'ין קוואי קוואי אני קצ'יני צ'רבה צ'רבה אומבה אומבה אני קצ'יני צ'רבה צ'רבה אומבה אומבה אומבה אומבהאומבה אומבהאומבה אומבהצ'ימינימי קינימיני יסה יסה צ'ין קוואי קוואי צ'ין קוואי קוואי אני קצ'יני צ'רבה צ'רבה אומבה אומבה אני קצ'יני צ'רבה צ'רבה אומבה אומבה אומבה אומבהאומבה אומבהאומבה אומבהצ'ימינימי קינימיני יסה יסה צ'ין קוואי קוואי צ'ין קוואי קוואי אני קצ'יני צ'רבה צ'רבה אומבה אומבה אני קצ'יני צ'רבה צ'רבה אומבה אומבה אומבה אומבהאומבה אומבהאומבה אומבהצ'ימינימי קינימיני יסה יסה צ'ין קוואי קוואי צ'ין קוואי קוואי אני קצ'יני צ'רבה צ'רבה אומבה אומבה אני קצ'יני צ'רבה צ'רבה אומבה אומבה אומבה אומבהאומבה אומבהאומבה אומבהצ'ימינימי קינימיני יסה יסה צ'ין קוואי קוואי צ'ין קוואי קוואי אני קצ'יני צ'רבה צ'רבה אומבה אומבה אני קצ'יני צ'רבה צ'רבה אומבה אומבה אומבה אומבהאומבה אומבהאומבה אומבהצ'ימינימי קינימיני יסה יסה צ'ין קוואי קוואי צ'ין קוואי קוואי אני קצ'יני צ'רבה צ'רבה אומבה אומבה אני קצ'יני צ'רבה צ'רבה אומבה אומבה אומבה אומבהאומבה אומבהאומבה אומבהצ'ימינימי קינימיני יסה יסה צ'ין קוואי קוואי צ'ין קוואי קוואי אני קצ'יני צ'רבה צ'רבה אומבה אומבה אני קצ'יני צ'רבה צ'רבה אומבה אומבה אומבה אומבהאומבה אומבהאומבה אומבהצ'ימינימי קינימיני יסה יסה צ'ין קוואי קוואי צ'ין קוואי קוואי אני קצ'יני צ'רבה צ'רבה אומבה אומבה אני קצ'יני צ'רבה צ'רבה אומבה אומבה אומבה אומבהאומבה אומבהאומבה אומבה

מוגג

New member
יכולהיות

אך מכיוון שבכל פעם מגבירים את מהירות השירה (שירת מנוע), אז קשה להגיע מעבר לבית השישי.

אלי ו.

New member
לולו לולו לולו

הופ טררה חנירו פרו פרו קמינר לולו לולו לולו הופ טרררה (זה מפני שאין לי מה לומר) אבניבי אובוהבבב אובוהבבב אובו טבאח וכמובן בשיר של פיטר סלרס וראקל וואלש על רופא האליל בום בו די בום בו דיבום בו די בום (שכחתי את המלים המדוייקות)

mucool2

New member
אני זוכר במעומעם

מהילדות המוקדמת מין דקלום מלווה בטפיחות על הלחי עם מילים כמו "לפטי בפטי" ו"צינגלה מינגלה" או משהו דומה. מישהו זוכר משהו כזה? אה, גם "אה-בה-ציגלה-מה" זה סוג של דקלום...

אני זוכר את זה כחלק משיר

שמקורו כנראה בפלמ"ח - בקרבות על ירושלים: אנחנו כבשנו את מנזר סן-סימון בקטמון ומשם התקדמנו לצפון ולדרום *אולי יש פה עוד בית* *** משהו שנגמר ב"איזה ברדק (איזה ברדק) הסטן שבור (הסטן שבור) אין אף כדור (אין אף כדור) הרימונים (הרימונים) מקולקלים (מקולקלים) והרובה (והרובה) אינו יורה (אינו יורה) כי כך צועד הגדוד מאה חמשים ושלוש הג'ינג'י צועד בראש בראש *(הג'ינג'י זה אולי יצחק רבין שהיה מפקד חטיבת הראל?) הי ויוה הי וווׁ הי וי וה וו הי לפטי בפטי צ'יריבירי בפטי צינגלה מינגלה בום בום בום

mucool2

New member
נכון!

אני לא זוכר את השיר עצמו אבל אתה כנראה צודק. מישהו יודע מה המקור ל"שיר הלכת" הג'יברישי?

תּמר

New member
אפטי בפטי בלבלה בפטי

צ'ינגלה בינגלה לוף לוף לוף הי ויבו, הי ובו הי ויבו ובו וו הי (וחוזרים להתחלה) זה לא מזמני - אלא מזמנה של אמי. אצלינו היה משהו ב"סינית":
C C C tunay tunayta yankosi talalaytu banana C C C tunay tunayta yankosi talalaytu banana Ba Banana banana banana yankosi talalaytu banana yankosi talalaytu banana​
ה"קווה קווה דלה אומר", דרך אגב, מופיע בגירסאות שונות - כנראה אבולוציה.

mucool2

New member
התבלבלתי...

הדקלום עם הטפיחות על הלחי זה משהו אחר, וזה נשמע בערך כך*: בְּבּבּבִּי בְּבּבּבַּה פְּטְ-בְּבּבּבַּה פְּטְ-בְּבּבּבִּינַה פְּטְבְּבּבּבַּה * הצליל בּבּבּבּ מתקבל ע"י "פריטה" עם האצבעות על השפתיים (נשמע קצת כמו בּררר), ה-פְּטְ - ע"י ניפוח הלחי ו"פיצוצה" בעזרת מכה עדינה (עם אותה יד ש"פורטת" על השפתיים).

טופז2

New member
הזכרת לי

לפטי בפטי ביליבילי בפטי צינגלה מינגלה לוף לוף לוף

למעלה