גיבץ` רומני - מהבית

שיגריס

New member
גיבץ` רומני - מהבית

ובכן אריאלה, אמא שלי מכינה את זה כל פעם לפי ה``רגש``, את יודעת, ואין כמויות כי מדטבר בירקות וכל אחד רשאי לשים כטוב עליו. חציל (1-2) חתוך לקוביות (עם הקליפה) 3-4 קישואים חתוכים לרוחב לעיגולים (בלי קליפה) גמבה חתוכה לחתיכות ארוכות פלפל חתוך כמו גמבה בצל חתוך (לא קצוץ) כרוב קצוץ (1/3 כרוב בערך) 2-3 גזרים חתוכים לרוחב לעיגולים פרחי כרובית 2-3 תפו``א חתוכים לקוביות וכאן אפשר ``לשחק`` עם כל ירק אחר שאוהבים מבושל (ברוקולי, קצת תירס, שעועית ירוקה וכו`) מבשלים את כל הירקות במים מהולים בכף אבקת מרק (טעם עוף)ומספר כפות שמן וכשמתרככים מעט מוסיפים רסק עגבניות לפי הטעם ואפשר גם קצת עגבניות מרוסקות מקופסא של ``טל``. מתבלים: מלח, פלפל ואוכלים.

תודה, שיגריס, אני זוכרת את זה אחרת

קצת אבל באמת כל אחד משחק עם זה כראות עיניו ובטנו (-: אמי ז``ל לא היתה שמה כרובית. ששק, מחכה למתכון שלך...

klara

New member
גיבץ`

אמא שלי מוסיפה אורז ומעט רסק עגבניות.

שיגריס

New member
שכחתי - אמי מוסיפה גם קטשופ לגיבץ`

כי זה מוסיף קצת מתיקות ומנטרל את החמיצות של העגבניות אבל אפשר קצת סוכר במקום.

ששק

New member
גיבץ` רומני של סופי

מתכון: גיבץ` רומני של סופי רכיבים: 1/2 כרוב- רק העלים בלי החלק הקשה- חתוך לרצועות 1 גזר גדול גמבה גדולה 2 קישואים 1 בצל גדול 1 תפוח אדמה (לא חייבים) 2 כפיות מלאות של פפריקה אדומה מתוקה. 2 כפיות מרק עוף 1/2 כפית סוכר 2-3 כפות רסק עגבניות גבעולים של עלי סלרי, פטרוזיליה ושמיר- קשורים בחוט. אופן הכנה: (חוץ מהכרוב שחותכים לרצועות קטנות) חותכים את כל הירקות לריבועים קטנים. מטגנים את הבצל והכרוב ביחד על אש נמוכה. כשמזהיב מוסיפים את הפפריקה. אח``כ מוסיפים את יתר הירקות ואת העלים. מרק עוף, סוכר. ומבשלים על אש נמוכה. חשוב לערבב כל הזמן… אם חסר מים- מוסיפים. כשהגזר מוכן, מוסיפים את הרסק ואת הפלפל השחור לפי הטעם. מוציאים את חבילת העלים. הערות: מקור המתכון: סופי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001.

שרקן

New member
הגיבץ` יצא מדהים!

הכנתי היום כמות כפולה מהמעדן הזה, הכל נזלל וכבר העמדתי עוד סיר. גם טעים גם בריא גם דיאטטי. 8-p

Dr panda

New member
``גיבץ` איטלקי``

פעם דובר בפורום איך כל העולם מבשל את אותם המתכונים רק עם וריאציות ושינויים קטנים בטעם ובשם..... כשראיתי את המתכונים שלכם לגיבץ` נזכרתי בתבשיל ממש דומה שעושה ה``סבתא`` האיטלקיה שלי. קוראים לו PEPERONATA (פלפל=PEPERONE) ואם תרצו אוכל לבקש ממנה את המתכון.... באחריות הוא נהדר ופשוט להכנה. תמר

אורקה

New member
פנדה יקרה

בטח שרוצים, את הרי מוותיקות הפורום ובודאי יודעת שפה לא שואלים שאלות כאלה, ואם המתכון נהדר וגם פשוט להכנה...קדימה. ותצליחי בבחינות :)

למעלה