גיבוש צוללן- מאי 04

גיבוש צוללן- מאי 04

טוב, אז בגלל שאמצע הלילה עכשיו וממש משעמם לי, החלטתי להועיל קצת לטובת הכלל ולכתוב על מעללי בגיבוש צוללן שהשתתפתי בו לפני חודש בדיוק מהיום. אני מקווה שתכניסו אותו למאמרים, כי השתנו די הרבה דברים מהמאמרים שקראתי פה. דבר ראשון, אציין שלגיבוש הגעתי דרך יום סיירות. בואו רק נבהיר דבר אחד: מי שמסיים גיבוש חובלים, מטכ"ל או שייטת ולאחריו מסיים גיבוש צוללות, מקבל ראיון אגוז. מי שמסיים רק אחד משלושת הגיבושים האלה (מטכ"ל שייטת חובלים), מקבל ראיון צנחנים. מי שמסיים רק גיבוש צוללות לא מקבל כלום. כאפיש? אוקי. אז הגענו לתחנת הרכבת בבת גלים בשמונה בבוקר, ולאחר ציפייה של כשלושים דקות באו כמה חיילים לקחת אותנו לבה"ד חיל הים, מרחק כמה דקות הליכה. פה יש את התהליך הארוך והמשעמם של הרשמה, טפסים רפואיים, הרצאה של כל צוות הגיבוש (ממפקד, דרך מדריך ראשי ועד לבחורה הנחמדה ממדור סיירות), וחלוקת מספרים וקבוצות. עד שכל זה נגמר כבר התמקמה לה החמה במרכז הרקיע ושעת צהריים באה עלינו. כדי להנעים את זמננו במהלך כל התהליכים האלה "פינקו" אותנו בתפוחים ירוקים ומיץ פטל הכי מגעיל שטעמתי בחיים שלי. אני לא אלאה (ככה כותבים, נכון?) אתכם יותר מידי בחלק הזה, אז בואו נעבור לחלק המעניין: אחרי ארוחת צהריים ממש מעולה (אוכלים בחדר אוכל של הצוללנים והחובלים), ניסע באוטובוס לנמל. שם תזכו לסיור בצוללת דולפין, (אנחנו היינו באח"י תקומה) תיכנסו אל תוך הצוללת, תפגשו בצוללנים שמאיישים את הצוללת בזמן שהיא בנמל (הצוללות תמיד מאויישות 24/7 כל הזמן. אין מצב שצוללת תישאר בלי אף אחד בתוכה, גם כשהיא עוגנת. מה שגרם לי לחשוב איזה בעסה להישאר שם בליל הסדר! יש שם שולחן של סנטימטר על סנטימטר ובכל מקרה תמיד יש מישהו ליד המכ"ם ככה שהוא בכלל אכל אותה... מה אם הוא המכ"מיסט היחיד שנשאר ליל הסדר???), תיכנסו לחדר מכונות, מגורים, בקרה וכ'ו, ותהיו נדהמים לגלות איך הצוללת יכולה להיות כל כך גדולה אך כל כך צפופה בו זמנית. לאחר הסיור הנחמד חוזרים לבה"ד, פה כמה חבר'ה שלא אהבו את מה שהם ראו פרשו, ואנחנו מתחלקים לצוותים שלנו. אנחנו מכירים את המפקד שלנו (יש דיסטאנס שכולל הקשבים ולמפקד קוראים המפקד), לומדים לתת הקשב ("מחלקה לקבלת המפקד היכון לצוללן 23 צוללן!!!"), מקבלים מדים (שתי חולצות, שני מכנסיים, כובע, חגורה, מימיה וגוש מתכת בצורת רובה) ואז מתזזים קצת. חוזרים לאולם הגדול והנחמד ששמענו בו בהתחלה את כל ההרצאות המשמימות, כל אחד מקבל עיפרון ונייר, ויש הרצאה על המערכת ההידראולית של הצוללת, וביום השלישי יהיה מבחן. עצה שלי: פשוט תרשמו כל מה שהוא אומר, שימו את הדף בכיס של החולצה (רק אל תשכחו לקחת אותו כשאתם מחליפים חולצה) ותלמדו בנסיעות, הפסקות וכו'. אל תתעצלו. בכל מקרה, גומרים עם זה, ואז המפקד מתחיל לתזז אתכם, תיזוזים לא מאוד קשים אבל מתישים שכוללים אין סוף ספרינטים, ואת המצב 2 הכי קשה שעשיתי בחיים שלי. הוא פשוט התעלל בנו עם זה. לומדים קצת להרים אלונקה, מתזזים, מתזזים ומתזזים.... איפשהו פה עד הלילה הם גם הספיקו לדחוף משחק של "יש גשם אין גשם" לכל הגיבוש ביחד. החוקים הם פשוטים: פורשים את הידיים לצדדים שיהיו מקבילות לקרקע. אם המפקד אומר "אין גשם, הכפות ידיים לכיוון למטה. יש גשם= כפות ידיים למעלה. תרגיל קשה בהחלט. בין לבין יש גם איזה כמה תיזוזים לכל הגיבוש ביחד (באחד הספרינטים הגעתי שני מכל הגיבוש!), ונקנח במסע קליל ביותר בבה"ד שנערך בלי משקל חוץ מפק"ל צוותי (ג'ריקן, קשר או אלונקה סגורה), שזה בכלל לא קשה כשיש פק"ל אחד לצוות שלם. המסע אורך כשלושת רבעי השעה נראה לי, והוא ממש טיול. לא התנשפתי בסוף אפילו. אחרי עוד קצת תיזוזים הולכים לישון באוהלים צבאיים כאלה כמו בסדרה "טירונות", כל אחד מקבל מיטה לא נוחה כזאת שיותר נכון לקרוא לה רצועת עור מתוחה בין ברזלים ושק שינה שהיה דווקא סבבה. כמובן שכל אחד שומר בתורו בלילה (כל אחד אצלנו שמר 12 דקות נראה לי), והקטע המעיק פה זה שאסור לישון על מדים, אבל חייבים לשמור על מדים, וזה לוקח איזה עשר שעות רק להתלבש שם ולמצוא את הכובע וכל החרא בתוך כל החושך והבלאגן.

המשך

היום השני: בוקר טוב! לאחר השכמה של השומר האחרון, תמהרו לעלות על מדים ולצאת החוצה למסדר בוקר. לאחר שלא עמדתם כמובן בזמן שניתן לכם כדי להתייצב למסדר, וחבר'ה יעלו למסדר בלי כובע/חולצה/נעליים או במקרה שלי נשק, תתזזו קצת, יתנו לכם עוד זמן להתארגן, עד שבסוף כולם יהיו מוכנים. טיפ בקשר לעמידה בזמנים: לא משנה אם אתם לא גמרתם להתלבש, לא משנה כלום- תמיד תעדיפו לבוא אפילו ערומים מאשר לאחר בזמן! אבל (!) אל תשכחו את הנשק! הכלל הזה לא חל על הנשק, זה ברור? אף פעם אל תפקירו אותו. אוקי, עכשיו תלכו לאכול סבבה של ארוחת בוקר, ואז תסעו באוטובוס לדרום מרגלות הכרמל, שם תתארגנו למסע. המסע הוא מסע קשה מאוד. הוא לפחות 15- 20 קילומטר, ומתנהל רובו בריצה, עם תד"ל של 10 קילו על הגב, נשק והכל, בעליה! רצים בשני טורים לפי סדר הקבוצות, וכל פעם כשקבוצה פותחת פערים היא חוזרת אחורה, ואז כמובן שהקבוצות אחריה צריכות להשלים את הפער. בסוף כבר מגיעים למצב שפשוט רצים במעגלים. פה אני רוצה לציין שלמרות שאנשים חושבים (גם אני הייתי ביניהם) שגיבוש צוללות הוא קייטנה מבחינה פיזית- הוא ממש לא! בתור אחד שמתאמן בכושר קרבי והיה ביום סיירות, אני אומר לכם שהמסע הזה הוא מסע שפשוט הכניס את כולם לשוק, ובכלל, כל התיזוזים האין סופיים והמצבי 2 בגיבוש הופכים את הקטע הפיזי לקשה ביותר. כדאי מאוד להגיע עם כושר לגיבוש הזה, ואחרי שהתאמנתם הרבה מאוד על שכיבות סמיכה. על כל דבר יורדים ל30, 50, 70 ככה חופשי. בכל מקרה, בסוף מגיעים לאיזה חורשה. כולם חצי מתים (כל מי שנשאר), ופה מתחברים כל שני צוותים ביחד, ופותחים אלונקה (דווקא יותר קלה מביום סיירות). עושים איזה תחרות בין הקבוצות להגיע לאיזה נקודה שנמצאת במעלה איזשהי גבעה חמודה. לא נורא זה היה. הדגש פה זה על עבודת צוות. המסע הזה לאו דווקא קשה מהבחינה שכבד וצריך לרוץ, אלא שצריך להרים את האלונקה בכל מיני שיפועים ומצוקים כאלה בגובה מטר, ואסור שהיא תיגע ברצפה אחרת עפים אחורה. מסיימים, מגיעים לראש ההר, עושים תיזוזים, יורדים למטה, ופה חשבתי כבר שנגמר המסע. אבל במקום לפתוח לנו איזה זולה ככה עם נרגילה ובירות, הם החליטו שאנחנו בטח מעדיפים להמשיך לרוץ. עושים את אותו דבר שעשינו מקודם (ריצה, תד"ל, חזרות אחורה), אבל זה היה פשוט שואה!!! פה כבר כולם היו תפוסים, אי אפשר לזוז, והרבה חבר'ה טובים פרשו פה. לאחר מספר קילומטרים בעליה, מגיעים לאיזה כבישון קטן בדלית אל כרמל, ופשוט רצים שם במעגלים. המפקד טוען שזה בגלל שאנחנו פותחים פערים, אבל בעצם הוא רק חיכה שהאוטובוסים יבואו. סיימתם את המסע? כל הכבוד. זה באמת הישג. נוסעים באוטובוס לאיזה מגרש משחקים ליד עטלית, ושם נבלה עד הערב במשימות צוותיות כמו הקמת כל מיני דברים, למשל סירה כשכל אחד מופקד על תחום אחר, ננהל דיון, נארגן טיול, נפרק ונרכיב אם 16 וכל מיני דברים נחמדים כאלה. הקטע הלא נחמד פה זה שתוך כדי יש כל כך הרבה תיזוזים שזה פשוט בלתי נתפס. הם היו בלי סוף פשוט. שכחתי לציין שכשהגענו למגרש משחקים הזה אכלנו ארוחת צהריים שהביאו לנו לשם, כרגיל מעולה. טוב, חוזרים בערב לבה"ד, ופה יחלקו אתכם לקבוצות חדשות, מכיוון שנשארו די מעט אנשים. כל 4 צוותים הופכים לצוות אחד, מה שמשאיר אותנו עם 3 צוותים. ואז קוראים מספרים של כ20 אנשים, שאותם ישימו בצוות מיוחד משלהם. נכון בגיבוש מטכ"ל יש ניפויים ביום השלישי? אז הם צריכים ללמוד מהצוללנים איך עושים את זה: פשוט שמים אותם בצוות משלהם, נותנים להם עבודות רס"ר עד לצהרי יום המחרת, ואז אומרים להם שהם לא מתאימים. גאוני, לא? במקום להעיף אותם ישר ניצלו אותם קצת לפני זה. אותי אישית זה נורא הצחיק. אוקי עכשיו אוכלים ארוחת ערב, כמובן מתזזים איזה שאלה בכלל, ואז לוקחים לכולם את השעונים ואומרים ללכת לישון. הלכנו לישון אני מעריך בשבע וחצי בערך, וכולם ידעו שהולכת להיות הקפצה. ההקפצה באה כמובן. בשעה לא ברורה, המפקדים פשוט נכנסו לנו לאוהל והתחילו לצרוח עלינו בהיסטריה שנצא החוצה להסתדר בשלשות. פה מתחיל חלק סודי שאיימו עלינו שזה עבירה פלילית לספר אותו בלה בלה בלה אני לא פוחד מזה או משהו, אבל זה היה ממש חשוב להם שלא נספר מה הולך פה אז אני אכבד את הבקשה שלהם ולא אפרט. אני רק אגיד שזה היה קשה מאוד.

המשך

יום שלישי: קמים בבוקר ליום חדש, כאשר כולם עדיין מנסים לעכל את חוויות הלילה, אוכלים ארוחת בוקר. וממשיכים בגיבוש. מי שהגיע לפה כבר יסיים סביר להניח את הגיבוש, כי את שני החלקים הקשים באמת (מסע וחלק סודי) כבר עברנו. בכל מקרה, עושים איזה תרגיל כזה די מעצבן, שמחלקים לכולם נעליים מגומי, כולם נכנסים לאיזה חדר ומתיישבים בו בצפיפות ליד הקיר. פתאום מתחילים להיכנס זרמים של מי ים מלוחים וקפואים לתוך החדר, כאשר אסור לקום עד שהמפקדים אומרים. המפקדים נמצאים למעלה ורואים הכל. זה כמו אקווריום כזה שיש מקום לצפות מלמעלה. בכל מקרה, המטרה פה היא לסתום את החורים שיוצאים מהם המים בעזרת בולי עץ וסמרטוטים. כמובן שהם לא יעילים ואין שום סיכוי לסתום את החורים האלה. המפקדים מינו כמובן מפקד חדר, אחראי חורים, ועוד כל מיני כאלה... טוב יוצאים משם, עולים על מדים יבשים, ואז הולכים לפרק ולהרכיב מאג, לשבת הרבה מאוד זמן לחכות על הדשא, לפרק ולהרכיב עוד איזה משהו, ולעשות שיחות אישיות עם המפקד, שבהן ישבר גם הדיסטאנס. חלק ילכו גם לפסיכולוג. יתקיים כמובן המבחן על החומר שלמדתם (לטובתכם) ביום הראשון, ויעשו לכם שיחה עם צוללנים שאוטוטו מסיימים מסלול ותוכלו לשאול אותם ככל העולה על רוחכם, אין דיסטנס כמובן. יום רביעי: הרגע הגדול מגיע- קמים בבוקר, יושבים קצת על הדשא, ואז נכנסים אחד אחד לחדר עמוס בדי הרבה מפקדים, ומודיעים לכם אם עברתם או לא. לי הודיעו שלא עברתי, טיפה הייתי מבואס אבל האמת היא שלא ממש רציתי את זה גם ככה. הערות: - אל תוותרו לעצמכם, תזכרו שהכל בראש, ואל תתנו למפקדים לשבור אתכם. זה הכל משחק, גם כשהם אומרים לכם כמה שאתם גרועים ומאיימים עליכם שיעיפו אתכם וכו'. - תהיו נחמדים, סך הכל החבר'ה זה מה שעשה לי את הגיבוש כייף. - נתונים יבשים: התחלנו 140, סיימנו 38, עברו 13. אז סך הכל אין מה להתבאס אם אתם לא עוברים, כי זה כבוד רק לסיים. זה הגיבוש נחשב להכי קשה מנטאלית בצה"ל (יותר מטיס) ואם סיימתם אותו זה כבר אומר עליכם משהו. בהצלחה!

YanivM17

New member
כל הכבוד!

אחלה מאמר למרות שאחי חבל אה? :) עבשיו אני מרגיש טוב עם עצמי שעברתי אז אין לחץ של להתגייס באוגוסט אבל ככה זה וויתור על צוללות בשביל מה שקיבלתי - דוגרי אני מרוצה ממה שעשיתי למרות שיש אנשים שיהנו יותר מצוללות וקילו אתה רומז לפרוש מי שמגיע לקבוצת סנג'ורים? או שאם הוא רוצה אגוז שישאר וזהו :D

חחחח

אם אתה מגיע לקבוצת סינג'ורים, נראה לי שעדיף לפרוש, כי בכל מקרה הם לא סיימו את הגיבוש גם אלה שנשארו עד הסוף. בכל מקרה, זה היה אלה שהיו הכי גרועים במשימות ביום השני, ובכלל ברור כבר למפקדים שהם לא יעברו והם לא צריכים התרשמות נוספת בשבילם. איזה מצחיק היה בבוקר יום שלישי אני כזה אומר לאחד מהצוות שלי ש"נבחר" לצוות 4 אני אומר לו "וואי איזה קשה היה בלילה (החלק הסודי), הא?" אז הוא כזה אומר לי "מה? על מה אתה מדבר?". חחחח לקח לי זמן עד שקלטתי שלא הקפיצו אותם בכלל ואז אמרתי לו שהם נדפקו אז הוא כבר הבין מה המטרה של הצוות הזה

YanivM17

New member
חחח לרגע חשבתי

שאתם יחד באותו אוהל והמפקדים החמודים העירו חלק בצעקות לאוזן וחלק לא :D

gal242

New member
החלק הסודי!

בתור אחד שביצע, לא במסגרת גיבוש, את החלק הסודי של גיבוש צוללות, אם הוא לא השתנה., זה אחד הרגעים הזכורים בחיי. ו..., בפרטי, אני מוכן לתת עצה איך להתכונן לחלק הזה( רעיון מקורי שלי), כי בדרך כלל אומרים שאין אפשרות להתכונן. נ.ב- זה ממש לא עובר על ביטחון שדה, תאמינו לי!

האמת היא

שיש דרך להתכונן לחלק הזה וחשבתי על רעיון ממש טוב. אם מישהו פה הולך לגיבוש אני אגיד לו בפרטי איך להתכונן (כמובן שלא אגיד לו מה עושים שם).

תגיד לי מה אתה השתגעת?

מה אתה כותב את זה כאן? בלי צחוק ובלי כלום זה עבירה על ב"ש.

israel1986

New member
אם יש לי פרופיל 72...

כלומר אין סיכוי שאני אקבל יום סיירות, אני אמור לקבל בכל זאת מיונים לחובלים וצוללות? ואם כן, אז אני מקבל את זה אוטומטית או שצריך לבקש? תודה...

YanivM17

New member
תבקש

ואם יש לך קב"א 54 ומעל (זה בשביל מיונים ללא יום סיירות ככה הבנתי) אז נראה יל שאפשר כל עוד הסעיפים לא פוסלים

עקרונית

מקבלים את זה בלי לבקש, ולא כל אחד עם פרופיל 72 יכול לקבל את זה (תלוי בסעיפים). תתקשר ללשכת גיוס או לחיל הים או משהו תברר.

The Clairvoyant

New member
כעיקרון אם אתה מתאים אתה מקבל

אוטומטית כמאותר צוות ים... אבל אם אתה לא קיבלת תיצור קשר עם ביתן חיל הים תישאל אותם...

israel1986

New member
מתי בערך אמורים לקבל את הזימונים?

אם התאריך שלי הוא רק יולי 05?

למעלה