גיבוש מורן
חבר שלי התקבל למורן והוא אפילו לא הצליח לסיים יום סיירות,אז אתה יכול להבין מה רמת הקושי שלו.הגיבוש : יש קצת טיזוזים בלי רישום של סדר הגעה,מסע אלונקות קצר,ותחרות בין הקבוצות לגבי בניית גבעה מחול. בכל קבוצה יש 4-5 אנשים כך שהמפקד יכול להתרשם ממך בצורה טובה ויש לך הרבה הזדמנויות להרשים אותו.המטרה בגיבוש היא להראות מוטיבציה.חבר שלי אמר לי שמי שמראה מוטיבציה גבוהה עובר את הגיבוש.כמובן שיש משמעת חזקה,אבל החלק הפיזי של הגיבוש לא אורך יותר משעתיים,שזה כלום. בנוסף,צריך לעבור הרבה מבחנים עיוניים ברמה גבוהה ושני ראיונות עם פסיכולוגיים שמנסים לעקוץ אותך בכל דרך אפשרית.בגיבוש האחרון לא פרש אפילו אחד!מה שמלמד על רמת הקושי.עוברים- בעיקרון צריך להעביר אנשים למיתר ולמורן לכל אחת מהן מחלקה אחת כלומר בערך 80 אנשים עוברים והחלוקה למורן/מיתר מתבצעת בשלב מאוחר יותר בשירות. מתחילים את הגיבוש המון אנשים ולכן קשה לעבור אותו, אבל כמו שאמרתי,במידה ואתה לא טמבל והלך לך בסדר במבחניםאתה צריך להראות מוטיבציה גבוהה בגיבוש ועברת אותו. לא נראה לי שיש יתרון למי שמגיע מגיבוש צנחנים, אבל שווה לבדוק את זה. אם יש לך עוד שאלות תשאל,כי אני יודע הרבה על הגיבוש הזה.