גיבוש לקצונה

יניב100

New member
גיבוש לקצונה

אני יודע שאחרי שאדם נמצא במבדקים מתאים לקצונה יש גיבוש. אמרו לי שהגיבוש עוסק בכושר כמו ריצות שכיבות שמיכה מתח וכו´ רציתי לשאול איך אני בתור חייל עם פריצת דיסק בגב(פרופיל 45) יכול להתמודד עם אנשים אחרים.כמו שלמשל אדם עם אסטמה לא רץ גם אני צריך לקבל הקלות. האם יש בכלל הקלות בגיבוש ואם יש הם יכולות לפגוע בסיכוי שלי ליהיות קצין. דבר שני ראיתי בטפסים שמקד ממלה ליציאה לקצונה יש שלושה סוגים חי"ר אג"ם ובסיסי.מה קורה עם כ"מ(כושר מוגבל)?

zazaza

New member
...

אני מניח שבגיבוש לקצונה אתה מתכוון להכנה לקצונה. כ"מ (כושר מוגבל) זה תת קבוצה של "בסיסי". מאחר ואתה צריך אישור מרופא היחידה שאתה כשיר לקורס ולאיזה קורס אתה מתאים, אז יש כמה אופציות : הראשונה, הוא לא יאשר את יציאתך לקורס. השניה, יאושר לך בתנאים מגבילים. השלישית, יאושר לך "ככל" חייל אחר. במדיה והוא יציב תנאים, תקבל פטורים בהתאם. הבעיה היחידה שאני רואה עם זה, זה העובדה שחבריך לצוות לא יראו את זה בעין יפה - דבר שיפגע בסוציומטרי שלך. בהצלחה

Saba9

New member
אתה מחיל האוויר?

אם אתה מחיל האוויר - אז באמת צפוי לך גיבוש, כחלק מהמיון לקצונה, עוד לפני שאתה נכנס להכנה לקצונה. אם אתה לא מח"א, תשכח ממה שכתבתי. לגבי בעיות רפואיות: לפני שאתה מגיע לגיבוש או הכנה לבה"ד 1 רופא היחידה שלך מחליט לאיזה סוג של קק"צ אתה הולך : בסיסי, כ"מ (כושר מוגבל) 1 או כ"מ 2. כמעט כל בעלי פרופיל 45 מגיעים לכ"מ 2, שהוא הקק"צ הקל ביותר מבחינה פיסית. בהצלחה !

צחי:)

New member
כ"מ 2

נכון, אם אתה שואל על גיבוש אז אני מניח שאתה מחיל האוויר. לי יש בעיה דומה, כי כמו שהסבירו לנו בשיחות בגיבוש ובקק"צ עצמו אין כזה דבר ´פטורים´, יש מסלול שאמור להיות מתואם לבעיות הרפואיות של רוב החיילים בקורס. במידה ואתה משיג מרופא היחידה שלך אישור לכ"מ 2 אז לא אמורה להיות בעיה לפי דעתי. בהצלחה!

zazaza

New member
בקורס שלי היה

בחור עם בעיות גב, והיה לו פטור מנשיאת משקל מעל X ק"ג, ולכן האפוד שלו היה "רזה" והוא לא ניווט עם מ.ק. אלא עם מוטורולה וכו´. הייתי בבסיסי ולא בכ"מ. יש פטורים עד רמה מסוימת.

New member
הבדל קטנטן...

לפי מה שהבנתי (יכול להיות שאני טועה) יש הבדל בין הבסיסי והכ"מ מבחינת פטורים. מאחר ובסיסי זה קורס קרבי לכל דבר ברמת אג"ם וכ"מ זה כבר ככה שיא הפטוריסטיות, כך שפטורים לא מתקבלים שם.

בסיסי זה קורס קרבי?! ממש לא נראה לי

חוץ מזה, שקורס קציני חי"ר וקורס קציני אג"מ אוחדו, וכעת זה נקרא קורס קציני יבשה... הקורס הבסיסי ממשיך במתכונתו הרגילה, עד אשר ישולב עם קורס הקצינות ויועבר לבה"ד 12. ש.צ.

New member
לוקח בחזרה ../images/Emo12.gif

צודק, טעות שלי. יש את האג"מי שהוא בעקרון קרבי ואת הבסיסי שבו כלולים כל הדברים הנחוצים מבחינת כושר גופני ואין בו הקלות של כ"מ

אביעד12

New member
בקשר לגיבוש בחיל האוויר

זה כולל גם את היחידות המובחרות ששייכות לחיל האויר?? למשל: 669, שלדג ויחידות דומות?

Saba9

New member
ממש לא נראה לי

שוב, אני מדבר פה על הגיבוש *לקצונה* בח"א, ואין לו שום קשר לגיבושים ביחידות המיוחדות, וגם לא ליציאה לקצונה ביחידות הללו.

אביעד12

New member
לא נראה לי שהבנת

היחידות האלה הרי שייכות לחלוטין לחיל האויר. חיילים היוצאים מהיחידות הללו לקצונה, הגיוני שיצטרכו לעמוד באותם קריטריונים כמו כל חייל אחר בחיל האויר, לא?

יניב100

New member
אני מחה"א

מה זה הגיבוש הזה. האם הוא תנאי לקבלה לקק"ץ? אם כן האם בגיבוש יהיו לי פטורים? לגבי מה שכתבתה עם רופא היחידה,ראיתי טופס של מיונים לקצונה והיה כתוב שם לסמן אחת מהאפשרויות הבאות:חי"ר/אג"ם/בסיסי. מה קורה עם הכ"מ?

shiras

New member
לחייל חה"א היקר

לחה"א שיטת מיון משלו לקצונה מסיבות וטעמים שלא זה המקום לפרט. רופא היחידה יתן לך את האישורים הרפואיים הנדרשים לגיבושון, במידה ויחליט שאתה יכול לצאת אליו במגבלות הקיימות. חשוב שתאמר לו את כל המגבלות שלך - חבל שבשל הרצון לצאת לקצונה תהרוס לך את הבריאות לכל החיים. תמיד יש אופצייה לצאת לקורס קצינים מיוחד הנערך בבה"ד 12 ומיועד באמת לאלו שיש להם מגבלות רציניות והוא אינו כולל פעילות גופנית כלל. ואם יש צורך להתחיל בטיפול בכך שתצא לקורס הזה - אז בהמלצת רופא מומחה ודרך המפקדים שלך מול מטה חה"א יחליטו האם זה הכיוון. בגיבושים ישנם מפקדים שלהם תדרש להראות את האישורים הרפואיים שלך ואני מניחה שיש שם גם רופא (או בבסיס הסמוך). באשר ליציאה לקורס קצינים - יש שלב בתהליך המיון אותו עוברים כול אלו שיש להם פרופיל רפואי הנמוך מ-65 (כולל חיילים של חה"א), שכולל ועדה רפואית שתאשר את יציאתך לקצונה. הטופס עליו דיברת הוא טופס כלל צה"לי ומיועד גם לאלו שיוצעים לקורסי קצינים אג"מיים ופיקודיים - לא רלוונטי לגביך. שיהיה בהצלחה

למעלה