גיבוש ילדים

kids3

New member
גיבוש ילדים

שלום לכולם. אנו ב"טל של תקווה" הקרן לילדים חולי כליות מארגנים את ילדי הקרן לצעדת ירושלים השנתית. הבעיתיות שלנו היא כזאת : * יש לנו מגוון של לאומים ( ערבים ,יהודים ) ומגוון רחב של פלחי אוכלוסיה (דתיים חרדים , חילוניים , וכולי...) המוטו שלנו זה לתת לכולם אותו דבר. ילד הוא ילד ולא חשוב מה הוא ומהיכן הוא מגיע . אבל בכול זאת ישנה בעיה .... איך מגבשים אותם לקבוצה ? איך גורמים להם להתחבר ? אנו רוצים שהם יתחברו על מנת להקל עליהם את השהות היומיומית במחלקה, ועל מנת שנוכל לצעוד ולערוך פעילויות כקבוצה. אז איך עושים את זה? זאת השאלה הגדולה.... נשמח לרעיונות .... תודה . טל של תקווה

ענת פפ

New member
ערב גיבוש, מספר רעיונות...

*****משחקי היכרות (לדוגמה : להתחלק לזוגות וכל ילד מספר כמה פרטים עליו לבן זוגו - שם, עיר מגורים, תחביבים, אחים/ות... לאחר מכן מתקבצים שוב וכל ילד מספר מה הוא למד על בן זוגו) *****יצירה קבוצתית 1. לחלק את הילדים לקבוצות, מקסימום 10 ילדים בקבוצה. הילדים צריכים לחשוב על שם לקבוצה, להמציא לוגו וסלוגן. אפשר לחלק לכל קבוצה בריסטול שעליו יציירו את הלוגו ויכתבו את הסלוגן. לאחר פרק זמן שהוגדר מראש - 30-45 דקות, אפשר להתקבץ ולהציג בפני שאר הקבוצות את התוצרים. 2. לתלות על הקיר בריסטול גדול. הילד הראשון מצייר ציור כלשהו (לדוגמה : פרח) וחוזר למקומו הילד השני ממשיך את הציור של קודמו ומוסיף ציור משלו (לדוגמה : פרפר על הפרח) וכך הלאה... *****משחקים היתוליים לדוגמה : לבקש מהילדים לשבת במעגל. להעביר בכל פעם חפץ כלשהו השייך למחלקה (צינור גומי / מסכה של רופא...) ולבקש מכל אחד בתורו להמציא לחפץ שימוש השונה מהפונקציה שאותה הוא ממלא בפועל, לדוגמה : צינור גומי = חבל קפיצה, עניבה, צמיד וכד'...

kids3

New member
תודה אתם מדהימים....

רציתי לומר לכם ולכן תודה ... נתתם לנו רעיונות טובים ויפים אנו נשתמש בהם מחר. ושוב תודה

דוריק30

New member
מוסיפה רעיונות

לא ציינת כמה ילדים יש לכם ובאיזה גילאים- ומכאן אני מבינה שאין לכם בעיה של פערי גיל
אני אוסיף רעיונות על מה שכבר נכתב:
שעון פגישות- יושבים בשני מעגלים- פנימי וחיצוני- אחד מול השני. בכל פעם מעלים נושא שהזוגות מדברים. אחרי דקה/5 דקות, המעגל החיצוני זז כסא ימינה ומדבר על נושא חדש.
לוח חתימות- להכין לוח משבצות לכל ילד. בלוח כתובים דברים כמו: יש לי עגיל באוזן, שברתי את היד, יש לי 3 אחים וכו'. הילדים מסתובבים וחותמים את שמם בלוחות של החברים לפי הגדרות שמתאימות להם.
מי אני?- כל אחד כותב על פתק 2-3 דברים שהוא רוצה שידעו עליו, אבל שהם לא נראים לעין. שמים על הרצפה במרכז המעגל. כל פעם מרימים פתק וצריך לנחש למי הוא שייך. אפשר לשדרג ולכתוב את הדברים על שני פתקים- אותו הדבר- ולשחק זיכרון.
מי אני נייר טואלט- מעבירים נייר טואלט בין הילדים ומבקשים מהם לחתוך כמה ריבועים שהם רוצים. אח"כ כל ילד צריך לספר על עצמו לפי כמות הריבועים שלקח
רבעיות- להכין בעבודה עצמית. כל ילד או זוג (עדיף) כותבים 4 דברים. אח"כ אוספים את כל הקלפים של כולם ויש משחק רבעיות. אותו דבר- משחק זיכרון ואפשר גם בינגו מעשי ידיהם- במקום מספרים לכתוב דברים שקשורים אליהם.
מי זוכר?- מתחלקים לזוגות. כל זוג צריך ללמוד כמה שיותר מידע אחד על השני. אחרי פרק זמן מתאספים וכל זוג מוציא אחד החוצה והשני צריך לענות על שאלות. הילד שבחוץ חוזר ועונה גם כן על אותן השאלות וצריך לבדוק אם יש התאמה.
שאלות טריוויה- אפשר לתת לכל ילד שאלון עם שאלות אישיות של מה אוהבים, שונאים, מעדיפים וכו' כשכדאי לתת שתי אופציות לבחירה. נגיד: מה יותר טעים- אבטיח או מלון. הצוות אוסף את התשובות ובודק בכל שאלה מה ענה הרוב. מחלקים את הילדים לזוגות ומעמידים אותם בשורה אחת. שואלים אותם את אותן השאלות מהשאלון והם צריכים לענות לפי דעת הרוב. מי שעונה נכון מתקדם צעד.
להמציא שירי מורל, שתהיה להם גאווה בצעדה מקווה שעזרתי ושזה הכיוון ואם לא- תגידי, תכווני ואפשר יהיה לנסות שוב שיהיה בהצלחה

למעלה