גיבוש יח"טיות...

yshicht

New member
גיבוש יח"טיות...

רציתי לדעת אם הגיבוש יח"טיות בחטיבות החי"ר שונה מחטיבת אחת לשניה, וגם לדעת עד כמה הוא נחשב קשה ביחס לגיבושים אחרים...

תום1139

New member
אומרים שהוא הכי קשה בצה"ל.

והגיבושי יחטיות בחטיבות החיר השונות הם פחות או יותר אותו הדבר, ברור שלא בדיוק אותו הדבר, אבל אין הבדלים משמעותיים. מי שעבר אותו בחטיבה אחת היה עובר אוטו גם בחטיבה אחרת.

זה ידועה שזה הגיבוש

הכי קשה בצה"ל,אין מה לעשות הוא אולי קצר,אבל הוא פשוט ממש אינטנסיבי.

yshicht

New member
ממה ששמעתי מחבר שלי

על גיבוש טיס(הוא עשה בפסח) הוא נשמע יותר קשה.

yshicht

New member
לא צריך להגזים...

הוא אולי היה קשה בטירוף, אבל דאגו לבריאות שלך.

Keep It Real

New member
כן

לכל חטיבה יש מבנה שונה לגיבוש, אבל כעיקרון רמת הקושי היא שווה. בכל מקרה גם התנאים הם שונים בין חטיבה לחטיבה... אני יודע שגולני למשל עשו את הגיבוש עם נעלי מד"ס...צנחנים עשו אותו בלי אפוד ונשק..גבעתי עשו אותו עם נעליים צבאיות ואפוד ונשק..ככה שכנראה לכל חטיבה שיקולים משלה.

yehuda18

New member
בגולני

עושים אותו עם שק חול על הגב.. כמו גיבוש צנחנים.. רק כ-ל הגיבוש ככה ולא חצי שעה מסכנה.

nightwave

New member
הגיבוש הכי קשה?

מי אומר את זה בכלל ? אני בטוח שאחד שסיים גיבוש שייטת(שהוא הגיבוש הכי קשה מבין הגיבושים שמקבלים דרך יום סיירות והמשכי הגיבושים למיניהם) יגיד שהגיבוש יחטיות היה לו יותר קל. הסיבה היחידה שזה נהיה קשה זה מכוון שכמעט ואין לך רגע מנוחה

Le Roi

New member
אז בוא אני יגיד לך על 2 אנשים

שהיו איתי בצוות בגיבוש שסיימו גיבוש שייטת ואמרו שהגיבוש שייטת היה פירורי לחם לעומת הגיבוש יחטיות (גולני).

nightwave

New member
אוקי

כמה אנשים בממוצע נרשמים לגיבוש יחטיות וכמה מסיימים אותו ?

yshicht

New member
גיבוש נח"ל שהיה עכשיו

ונגמר ביום חמישי האחרון - התחילו 211, וסיימו 91(זה מה שאמרו לנו, לא יודע עד כמה זה מדויק).

yshicht

New member
המזל שלי הוא שאני

עשיתי את הגיבוש(נח"ל) עכשיו בקיץ, ובגלל שאסור להם להריץ אותנו בשמש, בצהריים של היום השני נחנו כל הזמן(חוץ ממסדרי שתיה כאלה כל 30-40 דק')...

nightwave

New member
יפה

גיבוש שייטת עשו 250 איש סיימו 49 שלכל אחד 250מ- איש היה מוטיבציה לסיים ולעבור ואני יודע שזה לא ככה בגיבוש יחטיות

למעלה