גיבוש טיס חוזר

yariv10

New member
גיבוש טיס חוזר

שלום לכולם. ברצוני לשאול 2 שאלות: שמעתי על אפשרות לחיילים לעשות גיבוש טיס חוזר בתנאי שהחיילים הם קציני ח"יר. -האם יש פה מישהו ששמע על כך ויכול להגיד לי על נכונות הדבר? -ואם באמת קיים הנוהל הנ"ל,נראה לכם שהוא תקף גם על קצינים במשמר הגבול? תודה רבה ושבת שלום לכולם.

atypique

New member
אתה קצת מתבלבל

1.קצינים (נחשון, מעוז, להב, ושאר הפתעות כמו חובלים) פטורים מגיבוש ומיונים, זקוקים רק לעבור ירפ"א רפואי. 2.קצינים שסיימו קק"צ במגמות מעוז או להב - פטורים מטירונות, וכן גם כל רובאי 04 ומעלה (אך מן הסתם, רובאי גבוה כמו לוחם חי"ר פשוט לא פטור ממיונים וגיבוש). 3.לעיתים, מעיפים מקורס טיס ומתנים חזרה לקורס בקצונה קרבית כלשהי, ובמקרה כזה, אם נ"מ נחשב, אז גם מג"ב. בהצלחה.

yariv10

New member
תודה רבה.

אני חוזר על דבריך ותקן אותי אם אני טועה. כול קצין בצה"ל זכאי לפסוח על גיבוש טיס במידה והוא נכשל בו לפני גיוסו לצבא. עכשיו דבר זה תקף גם לכול קציני מגב?

snail1

New member
טעות

פטורים רק מגיבוש, לא ממיונים. צריכים לעשות צ"א, ירפ"א א' וראיון.

atypique

New member
הטעות היא שלך

כל קצין פטור ממיונים, אלא רק נדרש לעבור ירפ"א רפואי.

onix 88

New member
ברצינות? כל קצין? גם ג'ובניקי?

אפילו אם לפני הגיוס נכשלתי באחד מהשלבים?

atypique

New member
כן

היית מאמין, גם הארון של הג'ובניקים נחשב! ובכל זאת, צריך לדעתי שתעבור שנה ממועד המיון האחרון בו נכשלת, למיטב זכרוני...

snail1

New member
איך זה יכול להיות אדיוט?

מישהו בלי קואורדינציה שלא עובר מיוני צ"א או סימולטור של ירפא א יכול ללכת לקורס טיס? מה הקשר לזה שהוא קצין?!?

atypique

New member
עובדה...

הקצין קשר ביחידה הקודמת שלי הגיע לקורס בצורה הזאת, וככה גם עוד קצין אחר שאני מכיר. כששאלתי לפשר העניין, הבנתי שההם הגיעו בלי שום מיונים עיוניים, רק רפואיים. אגב, שניהם נפלו לפני סוף בסיסי אם חושבים על זה. זה מה יש.

herop

New member
מצטרף

האם גם אנשים שנפלו במהלך המיונים הרפואיים, זכאים למיון חוזר? אם כן, האם גם הם זכאים לויתור על הגיבוש בתור קצינים? זה בטוח שקצינים במגמת נחשון זכאים לויתור על הגיבוש?

snail1

New member
במיונים רפואיים?

הבעיה שנפלת עליה עברה לך? כי אם לא, אי אפשר מן הסתם.

למעלה