גיבוי SQL לכמה מסדי נתונים

גיבוי SQL לכמה מסדי נתונים

היי, ברצוני לגבות מספר DB-ים ב SQL Server 2000 , העניין הוא שאני רוצה שהם יהיו חופפים, ז"א נכונים ואמינים. אני לא רוצה להפסיק את המערכת כדי לגבות, אני רוצה שמשתמשים עדיין יוכלו להתחבר למסד הנתונים וגם שהגיבוי יתנהג כאילו עצרתי את פעולת המשתמשים ובעצם אין שום שינויים ב DB-ים. המערכת משתמשת ב 3 DB-ים , ומשנה לעיתים קרובות את שלושתם. למשל נגיד ו 2 DB-ים הראשונים גובו, ובדיוק בהתחלת הגיבוי ה DB השלישי ישנו שינוי לשלושת ה DB-ים, זה אומר שבסופו של דבר ה DB השלישי המגובה לא יהיה מסונכרן עם 2 ה DB-ים הראשונים. מה עושים?

frolik

New member
זה כמעט כמו לאכול את העוגה ושתשאר

שלמה. בגדול, להוריד DUMP לשלושת ה- DB-ים ואז לגבות את הקבצים. לפי דעתי אין דרך בלי לעצור את המערכת להיות בטוח שלא היה שינוי באחד ה- DB במהלך הגיבוי. לעניות דעתי, תאום DUMP לאותו זמן יפחית את הסיכוי אבל לא יבטיח שזה לא יקרה. מה גודל ה- DB-ים?

antidot

New member
------>

כמינימום אתה צריך לבצע LOCK לכתיבה לכל הDB-ים במהלך הגיבוי. המשמעות שכל ניסיון כתיבה במהלך הגיבוי יכשל. התלות של DB אחד באחר זאת בד"כ החלטה שגויה במימוש האפליקציה.

תגיד את זה ל Microsoft

במימוש הDB-ים שלSharePoint :) אני לא חושב שמדובר בהחלטה שגויה, לתלות של DB-ים יש את היתרונות וכמובן גם חסרונות.

frolik

New member
LOCK לא עונה לדרישה שהמערכת

תשאר זמינה ומתפקדת בזמן הגיבוי.

ezaton

New member
מה עם שימוש ב- shadow copy

וגיבוי ה- shadow עצמו? נועד בדיוק לתת "point in time" שכזה, לא?

Motel

New member
snapshot backup

נותן חלון זמן קצר לגיבוי "חם" של השרת תוך כדי עבודה. ראיתי את זה עובד היטב גם על מערכות גדולות שעבדו טוב תוך כדי הגיבוי. הייתה אולי האטה מסוימת בחלון הזמן הזה, אבל השרת המשיך לעבוד, והגיבוי היה גיבוי קונסיסטנטי של ה-DB.

מה זה snapshot backup?

יש אולי Snap Shot (גם זה רק ב 2005) ואותם אי אפשר לגבות. בנוסף, אני מדבר על גיבוי לקלטות, לא על רפליקצייה לשרת אחר.

למעלה