גיבוי מחשבים ניידים

noam01234

New member
גם ב XP הבעיה מתרחשת

אני אבדוק מחר מה קורה שעושים קיצור דרך לתיקיה ברשת

noam01234

New member
בדקתי את הנושא

הבעיה מתרחשת כאשר המיפוי נעשה ע"י Login Script, אם עושים קיצור דרך או ממפים ידנית את הכונן התקלה לא מתרחשת.

זיו25

New member
connected.com

תנסה אותם. אנחנו מגבים באמצעותם כ 1000 מחשבים, והתוכנה נותנת את האפשרויות הבאות: * גיבוי של כל המחשב תוך זמן קצר * שחזור של כל המחשב * שחזור של קובץ מתקופת זמן מסויימת גיבוי יומי לוקח בערך דקה. גיבוי ראשוני עשוי לקחת 2-3 שעות. איך זה עובד? על כל נייד יש AGNENT שעובד מול השרת. התוכנה חכמה מספיק ויודעת לא להעתיק לשרת קובץ שנמצא שם כבר. ז"א, שאם לי יש מערכת 2000 וגם לך יש מערכת 2000, ה AGENT לא יעתיק את הקבצים מחדש, אלא יעתיק רק את הקבצים ששונים בין המחשבים (למשל ספריית MY DOCUMENTS) . החומר על השרת מוצפן ואי אפשר לגעת בו, וכדי לשחזר חומר צריך לדעת כמה סיסמאות חשובות + מידע שיש למשתמש. בהחלט שווה בדיקה , אם החומר מספיק חשוב לך. בברכה, זיו.

פוֹלי

New member
אני מסכימה פה עם HN1...

יש לי כ- 60 ניידים, מתוכם 20 שייכים למנהלי מכירות אשר כותבים חוזים ומעדכנים קצבים בלי הפסקה. כמובן שכאשר הם לא פה הרבה מה לעשות אם נופל המחשב אין לי, אבל השתיים וחצי שניות שהם "שורפים" בסינכרון בין הנייד לשרת שווה כל דקה שבה הם לא מחוברים. גם עם ה overwrite שראיתי שמישהו העיר פה אין בעיה כי המערכת ישר מתריעה ושואלת מה ברצונך לעשות. הקבצים תמיד נעודכנים, ברשת הגיבוי הוא מלא, ואני מסנכרנת להם גם את ה mailbox כך שהם יכולים לטפל במיילים מהבית. תקלות לא היו עדיין בכל מה שנוגע לסינכרון וכולם פה מרוצים.

achokler

New member
מה קורה עם קבצי ה PST

כל קובץ בערך 0.5GB ומכל מיני שיקולים המחשבים הניידים עובדים עם outlook מקומי ומושכים דואר ב pop3 . אני חושש שאם כולם יבואו באותו יום וינסו לסנכרן קבצים של 0.5GB כל העובדים יצאו להפסקת קפה

antidot

New member
הםםם

יש סיבה טובה לעבוד בpop במקום offline מול Exchange ? או שפספסתי משהו וזה לא Exchange ?

ezaton

New member
בוודאי

אם בארגון אין תשתית VPN, ואם בעלי הלפטופים לא נמצאים הרבה בתוך הארגון, וכמו כן אין OWA, מסיבות שונות, אזי אין למשתמשים דרך לקבל את הדואל שלהם אלא בדרך חלופית, שאינה MAPI.

antidot

New member
המממ (2)

RPC over HTTP יחד עם SSL. אם מאפשרים חיבור רק עם certificate, אפשר עוד איכשהו לחיות עם זה. (זמין בE2K3 ומעלה
)

achokler

New member
אז ככה

המחשבים נמצאים רק 50 ימים בשנה במשרד רוב הזמן הם בחול במלונות עם תשתית מאד גרוע של אינטרנט VPN וא פשוט לא הגיוני במקרה כזה. OWA ז פשוט זוועת עולם לדעתי , זה מספיק אולי בשביל להציץ למיילים לא בשביל עבודה שוטפת. למשל אני לא יודע איך שולחים משם מייל למישהו מרשימת ה contact list הפרטית שלי.

H N 1

New member
אני חייב להגיד משהו...

נראה לי שכל הסיפור מקורו בחוסר ידע. קודם כל - לגבי ספריות OFFLINE - תנסה את התרגיל הזה: במחשב נייד תמפה את "MY DOCUMENTS" לספריה ברשת. אחרי כן תגיד לו SYNCHRONIZE ומכאן והלאה בכל פעם שהמחשב יתחבר לרשת הוא יסתנכרן. דבר שני - OWA (ובטח 2003) מאפשר עבודה מלאה בדיוק כמו במשרד (למעט איות ועיצוב קצת בעייתי). דבר שלישי - מה זה " contact list הפרטית שלי" ? אם הכוונה לספריית ה CONTACTS באוטלוק - זה טריוויאלי לשלוח ממנה גם ב OWA, אם הכוונה ל PERSONAL ADDRESS BOOK, זה לא עובד ותמליץ להם לעבוד עם CONTACTS.

achokler

New member
אולי אתה צודק

אבל אצלי OWA 2000 שאני מקיש על TO אני מקבל מסך חיפוש ולא רשימה , והחיפוש הוא רק בתוך global address book ולא את כל contacts שנמצאים אצלי בתתי ספריות.

ariev

New member
זה לא בדיוק מה ששאלת

אבל כמעט לכל ספקי האינטרנט יש שרות גיבוי מרוחק. מתקינים client והוא יבצע גיבוי אינקרמנטלי על שרתים של הספק בד"כ בצורה מאובטחת כמו שצריך (תלוי בספק...) זה מאפשר גיבוי מסודר גם כשלא באים למשרד (אלא מהבית למשל בשעות הלילה) יש פתרונות שמאפשרים ניהול מרכזי למנהל הרשת, וכד'

למעלה