גיבוי מחשבים ניידים

achokler

New member
גיבוי מחשבים ניידים

מה המלצתכם לגבי גיבוי מחשבים ניידים. המחשבים נמצאים 50 ימים בשנה במשרד, ואין תאריך קבוע. האם יש תוכנה או משהו שניתן להתקין שבכל פעם שהם מתחברים לשרת המחשב יעביר את החומר (על ידי בחירת ספריות פעם אחת) לשרת. וחשוב מאד המשתמשים לא ברמה גבוה ואינם רוצים להיות מודעים בכלל לתהליך.

Rיקושט

New member
באיזו תוכנת גיבוי אתם משתמשים?

תבררי עם החברה של התוכנת גיבוי שלכם אם יש להם תמיכה בגיבוי של ניידים. למשל לVeritas Backup Exec יש אפשרות לקנות רשיון ל Agent שמתקינים בנייד וברגע שהנייד מתחבר לרשת מתבצע גיבוי (התהליך אמור להיות שקוף, אבל מעולם לא ניסיתי)

H N 1

New member
מה רע

באופצחה של תיקיות OFFLINE שמוטמעת במערכות 2000 ומעלה בצורה יפה?

achokler

New member
שאלות ותשובות

יש לי veritas על השרת ואני מגבה בטייפ. את דואר המייל מכיוון שרק 50 ימים מתוך 365 הם במשרד הם מושכים ב POP3 וזה נמצא מקומי רק על הנייד. לגבי אופצית ה offline אני לא ממש מבין, אולי תתן עוד פרטים. אם הכוונה לעשות סינכרון, האם יש סנכרון רק לספריות ספציפיות?

Rיקושט

New member
offline folders לא מתאים

למה שאתה רוצה (לדעתי). אם כבר יש לך veritas...נשאר לך לקנות רשיון לAgent וסגרת את הנושא בצורה הכי טובה.

achokler

New member
שאלה לגבי eritas agent

האם ניתן לעבוד בזמן הסנכרון/ גיבוי ? האם זה לא מאט את קצב המחשב? מה עלות מוערכת של רשיון כזה?

Rיקושט

New member
אני מתחיל להרגיש שאנחנו

מאכילים אותך עם כפית. תכנס לאתר של Veritas ותברר את השאלות. (אם הVeritas הנוכחי שלך קנוי, פשוט תתקשר למי שקנית ממנו)

H N 1

New member
למה ?

מה לא טוב בו? לדעתי זה אחלה מנגנון היום, הבעיה היחידה היא איך מאבטחים את החומר על הנייד. אבל זאת בעיה שצריך בכל מקרה להתמודד אתה

Rיקושט

New member
------------>

לפני שנתיים+ שרק נכנסתי לתפקיד הנוכחי שלי, חיפשתי דרך לשמור קבצים בשרת קבצים של החברה. ניסיתי את הoffline folder והיו לי כל מיני בעיות איתו ששכנעו אותי לחשוב שאני לא יכול להיות 100% שהקבצים באמת נשמרו ברשת ולא במחשב או האם בכלל נשמרו? האם נעשה overwrite או לא? כל מיני שאלות שלימדה לעומק של העניין ונסיונות היו פותרים כנראה, אבל החלטתי לעזוב את זה. באותה התקופה בערך היה בפורום רשתות דיון על הoffline folder שאם אני לא טועה Antidot \ יזם מתחיל \ eladts נקטו עמדות של בעד ונגד. אני לא זוכר את הסיבות הספציפיות אז קשה לי להסביר לך למה בדיוק אני לא אוהב את הoffline folder. את השורה התחתונה אני זוכר, סלדתי משימוש בזה. בכל אופן, האם אתה לא חושב ששימוש במנגנון מרכזי שכבר פועל (veritas) יהיה הכי חכם?

H N 1

New member
הממממ

אני כן חושב שמנגנון כזה יהיה יעיל (וריטאס) אבל יצריך רכישת תוכנה ויצריך ידע... אני גם לא אהבתי את ה OFF LINE אבל בינתיים הוא השתפר ואני עובד אתו לא מעט כיום...

antidot

New member
אכן היה דיון

העלתי טענות על 2000 SP2 אם אני זוכר נכון. Offline Folders מאז השתפר פלאים. אני עובד איתו וזה עובד נהדר, אם מבינים מה קורה ולמה. לא רואה סיבה ישר לקפוץ לveritas לפני שמנסים את Offline Folders.

ezaton

New member
איזה veritas?

BackupExec או Net Backup? ההתנהגות מול לקוחות שונה אצל שניהם.

noam01234

New member
הבעיה עם Offline Folders

היא שאם אתה מפעיל אותו על כונן או תיקיה ברשת ואח"כ מכבה את המחשב ומפעיל אותו כשאתה לא ברשת אתה רואה ערימה של קבצים ולא כמו שהיו מסודרים בתיקיות. הדרך היחידה (שאני מכיר) להתגבר על זה הוא לבצע במקום כיבוי לבצע Hibernaet.

H N 1

New member
מה שכתבת...

הוא ממש, אבל ממש, לא נכון
אני משתמש במנגנון הזה ויש לי איזה 30 תתי ספריות ברמה 1 ועוד כמה וכמה ברמה 2, הכל נשמר באותו מבנה בדיוק

noam01234

New member
גם אחרי כיבוי?

מוזר כי בדקתי את זה במספר ניידים בלפחות 5 רשתות שונות. אני אסביר שוב מה אני עושה (אולי אני עושה משהו לא תקין) אני פותח את אחד הכוננים ברשת לוחץ על תיקיה כל שהיא לחצן ימני ו Aviable Offline... לאחר הסינכרון אני מכבה את המחשב, מוציא את הכבל של הרשת החוצה ומפעיל את המחשב, מקיש סיסמה ואז כונני רשת אני כבר לא רואה, הדבר היחידי שאני מצליח לעשות הוא לגשת לאייקון על שולחן העבודה שנוצר ושם אני רואה ערימה של קבצים במקום קבצים מסודרים בתיקיות. אם אתה עושה אחרת ואצלך זה עובד אני אשמח לשמוע על כך

פוֹלי

New member
דרך ה folder options בדקת תקינות

של בגדרות? תבטל לגמרי את אופציית תיקיית קיצור הדרך, היא סתם מבולגנת ובלי חלוקה לתיקיות. כעקרון ב xp ראיתי אצל כמה משתמשים שזה שומר על צורת תיקיות הרשת, יכול להיות שנתקלת בבעיה ב 2000 ?

למעלה