גיבוי המחשב בענן

גיבוי המחשב בענן

כמה שאלות על הנושא
1. האם גיבוי מחשב בענן הוא בטוח מבחינת פרטיות החומר שעל המחשב? (לא שיש לי דברים אולטרא סודיים אבל בכל זאת...)
2. האם גיבוי מחשב בענן בטוח יחסית לגיבוי על דיסק חיצוני?
3. מה הסכנות בגיבוי בענן?
4. מתוך נקודת הנחה שאני רוצה לבצע גיבוי מלא למחשב שלי בענן, מה אני יכול שלא לגבות? כוונתי מהם סוגי הקבצים שמיותר לגבות ושסתם תופסים נפח גיבוי. אם מומחיי הפורום יוכלו לכתוב לי את סוגיי הסיומות של הקבצים שלא צריך לגבות זה יהיה יעיל עבורי מאוד

תודה רבה

Piav

New member
גיבוי Online

ברגע שמידע נמצא אונליין, גם אם בשרת מאובטח היטב, תמיד יש את הסיכון שידלוף אם יושקעו בכך מאמצים. לכן, מבחינת פרטיות, אין בסיס להשוואה בין גיבוי ענני לגיבוי על מדיה חיצונית שאיננה מחובר לרשת.

dts

New member
למה הוא צריך לדלוף - הוא"דולף" בכוונה

נחפר ומנותח לאורך ,לרוחב ובאלכסון ע"י רוב העננים המוכרים כי רובם חיים טוב מניתוח ומכירת מידע וכאן יש מקור מעולה.
למי שלא רוצה לחלוק עוד סיגמנט מהחיים שלו עם חברות רעבות ומנוכרות יתרחק מעננים או יצפין את המידע שהוא מעלה למעלה.

Y. Welis

New member
יש יתרונות רבים, אבל תלוי בסוג השירות

1. לרוב בטוח, אבל תלוי בסוג השירות.
גוגל ו-MS למשל שומרות את הזכות לחפש בחומרים שהעלית (אם הם בפורמט קריא ולא מוצפן) ולשלוח לך פירסומות, או אולי להעביר מידע לשותפים עיסקיים שיטווחו פירסומות אליך.

2. סטטיסטית - כן. הדיסק שלך אחד ולרוב לא מגובה; מערכת גיבוי ענן מגובית על פני מספר רב של שרתים ואתרים.

3. תקלה כללית במערכת. נדירה מאוד (אבל היתה אחת ל-MS עם 'סיידקיק', וכן לגוגל היתה אחת קצרה לפני שנתיים עם ג'ימייל, שתוקנה ברובה תוך יומיים).

4. יותר נכון לשאול 'מה אתה יכול לגבות'. כי עם האפלואוד המקומי, אתה מוגבל רק לקבצי אופיס, ומבחר תמונות. יותר מזה לא ישתלם לחכות.
מעבר לכך גיבוי חינמי יהיה מוגבל ל-5-7 ג'יגה, שגם מגביל את כמות החומר.
מה שכן, הגיבוי האינקרמנטלי (של מה שהשתנה בלבד), יהיה מהיר יותר בהמשך.

dannychn

New member
בגיבוי בדיסק חיצוני יש בעיה

בגיבוי בדיסק חיצוני יש בעיה, אם הדיסק נשמר באותו בית / משרד עם המחשב, במקרה של גניבה או שריפה יש סיכוי שגם המחשב וגם הגיבוי יינזקו.
יש יתרון גדול לגיבוי שמתבצע בשרתים רחוקים.

למעלה