גיבוי אנשי הקשר ב-SIM

shalem3

New member
גיבוי אנשי הקשר ב-SIM

שלום יש לי אייפון 5C עם הגרסה הכי עדכנית... אני מעוניין להעתיק את כל אנשי הקשר שלי לכרטיס הסים, ככה שאם אחליף מכשיר אני לא יצטרך להשתמש בתכנות ואפליקציות... מישהו יודע אם זה מועתק אוטומטית או שיש לעשות משהו?

noa_f

New member
לא. ואם אינני טועה, הוא גם לא יעשה את זה

שמור גיבוי של אנשי הקשר בצורה נכונה יותר בענן (אייקלאוד) או על המחשב.

BravoMan

Active member
הדבר בלטי אפשרי אלא אם המכשיר שלך פרוץ

לא רק שאין פונקציונליות כזו מובנית, Apple גם לא מרשה למפתחים צד שלישי להוסיף אותה.

אבל זה בסדר!
תכף שאר חברי הפורום יקפצו לפה ויסבירו לך למה אתה לא בן אדם בגלל שאתה רוצה לעשות דבר כ"כ נבזי ומטופש כמו לשמור אנשי קשר ב-SIM, שכן היום כל העולם מסנכרן אנשי קשר למחשב או שירותי ענן, גם מי שצריך אותם זמינים בפושטיפונים שלא מחוברים לשום דבר...

<למקרה שזה לא מובן הפסקה הקודמת היא סרקזם טהור שנכתב עקב ריבוי תשובות "אתה לא בסדר" לשאלות תפעול אייפון שאין להן מענה אמתי ואין בכוונתי להעליב את אותך - תנחומי שנתקעת עם מכשיר מוגבל>

noa_f

New member
נכון. עדיף יותר אם היה אפשר להחזיר לסים

ואז היו מגיעות התלונות: איפה כל אנשי הקשר שלי? לאן נעלמו חצי מהמספרים שלהם? למה השם שלהם חתוך? לאן נעלמו חצי מהפרטים שלהם?

BravoMan

Active member
עם כל הכבוד את ו-Apple צריכים להבין דבר אחד

חשוב:
מרבית האנשים בעולם לא מטומטמים!
למעשה, מי שיש לו מספיק שכל להפיק תועלת מתוכנה מסובכת להפליא כמו iTunes, רוב הסיכויים שיש לו מספיק שכל להחליט מתי הוא כן צריך את יכולת האחסון המוגבלת של ה-SIM, ויש מספיק מקרים לגיטימיים כאלה.

ולא - אני לא אומר ש-Apple היית חייבת לכלול אפשרות לשמור ל-SIM ביישום המובנה.
גם ב-Android זה לא בא כלול, אבל הם יכלו להשאיר אפשרות ליישומי "ניהול SIM" ב-Appstore.

אבל הרי זה דבר רע לתת למשתמשים להחליט, כי כולם אהבלים שלא מבינים בטכנולוגיה, נכון?

noa_f

New member
אני מאלו שקצת מבינים בטכנולוגיה ואפילו אני

חטאתי בדברים שרוב האוכלוסיה נופלת בהם:
- מחשב עם גיבוי (ידני, לדיסק) שנשאר בתוכו ונגנב - ואין יותר גיבוי.
- נסיון להעביר אנשי קשר בין פלאפונים דרך הסים: קיבלתי רק חצי מהם ובצורה חצי מחוקה ומחורבשת (וזה היה כבר לפני כמעט 7 שנים... תאר לך היום).

יש אפשרות של ניהול סים. יש לי משהו כזה ש״גולן״ משתמשים בו. אבל אני לא חושבת שהוא פתוח לכל מתכנת (או האקר), אלא רק לספקיות הסלולר.
לעומת זאת, יש אפשרות ליצוא של אנשי הקשר לפורמטים אוניברסליים, תקניים, פתוחים ומוכרים גם ע״י מכשירים פשוטים וישנים. עם באמצעות אחת ממיליון אפליקציות צד ג׳ או מאתר אייקלאוד.
פורמטים ששומרים (כמעט) על כל הפרטים ולא מוגבלים כמו הסים או דורשים תשלום גבוה ותלות, כמו ספקיות הסלולר.

BravoMan

Active member
אז מה שאת אומר, זה שעדיף לחסום לחלוטין אופציה

של גיבוי ידני לדיסק חיצוני בכל המחשבים, רק כדי שאנשים לא יעשו טעויות כמו שלך?

זה באמת נשמע לך הגיוני?

וספרי לי בבקשה איזה פורמט פתוח ומוכר פשוטיפון שעולה 100 ש"ח יודע לייבא?
אשמח מאוד לשמוע, כי זו בדיוק אחת הדוגמאות הנפוצות לשמירה על SIM היום - הצורך לנטוש לפעמים טלפון חכם (או אפילו פיצ'רפון) ולעבור למשהו פרימיטיבי לחלוטין בין אם בגלל שהוא מוקשח ויכול לשרוד בסביבות שונות או בין אם מסיבות אחרות.

noa_f

New member
לא, אני אומרת שביום שהיתה לי אפשרות אוטומטית

לגיבוי - תפסתי אותה בשתי הידיים, למרות שהאופציות הידניות היו יותר מתוחכמות/ניתנות לשינוי וכו׳.

פורמט שגם נוקיה וגם סוני פשוטים ולא סמאטרפוניים הכירו אצלי כבר בעשור הקודם היה vCard. וכידוע, אני עברתי חזרה מאייפון לפושטיים לאנדרואיד לפושטי אחר ולאייפון.
האמת היא שאת רובם סינכרנתי ישירות למחשב (בין אם בבלוטות׳ או באמצעות wi-fi) אבל הם גם קיבלו vCard. העדפתי סנכרון ישיר למחשב, כי לא הצלחתי להעביר את התמונות של אנשי הקשר עם vCard וגם כי זה היה פחות עבודה בשבילי.

התחלתי לסנכרן למחשב את אנשי הקשר שלי עם המכשיר הזה: http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_t630-559.php
כמו שאתה רואה על שנת הייצור שלו (למרות שהוא לא היה הכי חדיש כשאני קניתי), זה היה מזמן...
יש לא מעט פושטיפונים שיכולים להתחבר למחשב בצורה כזו או אחרת ולקבל ממנו/לשלוח אליו את הקבצים. וממחשב הרבה יותר קל לשמור בכל מיני צורות גיבוי.

אני פשוט לא מסוגלת להבין אנשים ששמים את רשימת אנשי הקשר שלהם על המכשיר הסלולרי בלבד. ועוד בוכים אח״כ כשהיא נעלמת!
מילא אם זה כמו אצל חמותי: 6 מספרים שכתובים לה גם בפנקס (כלומר, אפילו אשה בת 90 שמעולם לא נהגה במכונית, מבינה שצריך עוד רשימה).

אם רשימת אנשי הקשר היא ״כל חייך״ - איך אתה שומר אותה רק על מכשיר שיכול להעלם/להתקלקל בעשרות דרכים?

BravoMan

Active member
את כנראה לא מבינה מה הוא "פושטיפון" או

מה הם הצרכים של אנשים שהם לא את, אבל ברגע ש-iPhone לא עונה עליהם, סימן שאותם אנשים לא בסדר!

אז הרשי לי להסביר לך משהו:
גם היום, קיימים ונמצאים בשימוש, הרבה יותר רחב ממה שאת חושבת, מכשירים שלא מתחברים למחשב, שאין להם WiFi ואפילו לא BT.

כל מה שהם יודעים זה לשמור אנשי קשר על ה-SIM ולקרוא ממנו, וכמובן לעשות שיחות ולשלוח SMS.
אולי עוד יש איזה משחק סנייק במקרה הטוב.

נראה אותך מכניסה אנשי קשר למכשיר הזה למשל:
http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=4965

ולגבי הטעות השנייה שלך:
היכן כתבתי שאנשי קשר הם "כל חיי", או שאני רוצה לשמור אותם "רק" ב-SIM, או שאני אפילו רוצה לשמור את כולם שם?
והיכן ראית משהו כזה בהודעה של השואל המקורי?

אני למשל, שומר כמה אנשי קשר קריטיים גם על ה-SIM.
זה לא המקום היחיד שאני שומר אותם, ואני בכוונה נותן להם שמות קצרים באנגלית כדי לא להסתבך אחר כך, אבל ככה אני יודע שהם ילכו איתי תמיד.

אם המכשיר הראשי שלי יתקלקל, אם אצטרך לקחת מכשיר פשוט באופן זמני בגלל שאני הולך למקום בו אלקטרוניקה עדינה ו\או גניבה לא שורדת, בגלל 1001 סיבות, אני רוצה וצריך יכולת להעביר מספר טלפונים ממכשיר למכשיר בצורה הכי פשוטה, גינרית ומיידית שאפשר.

ב-Android זה אפשרי, ב-Nokia עם מסך שחור לבן שעולה 100 ש"ח זה אפשרי, ב-Windows Mobile ז"ל זה היה אפשרי, אבל ב-iPhone זה לא אפשרי.

עכשיו תסבירי לי שוב למה אני והשואל המקורי לא בסדר?

noa_f

New member
או, אתה לא רק בסדר. אתה נפלא.

בוא תעביר לסים שלך את איש הקשר הבא:
- שם בעברית
- לעתים שם חיבה
- תמונה
- 5 מספרי טלפון (לכל אחד תגית שונה, כולל תגיות שהומצאו לצורך הקבוצה בה הוא נמצא. למשל: ״נייד אמא״)
- כתובת בית
- 3 כתובות אימייל
- יום הולדת
- תיוג (tags, כמו #כיתהג3)
- Note (הערות, כמו: ״הרופא של...״ או ״הומלץ ע״י...״, או ״שעות פתיחת המרפאה״, או ״שם האמא: שולה, שם האבא: מיכאל״)

יש לי לא מעט כאלו כבר שנים. למה? כי ככה אני מכניסה את השמות של כל חברי הילדים שלי לכיתה ולגנים. והם חשובים וקריטיים וצריכים ללכת איתי לכל מקום, כי הילדים שלי הולכים לבקר אצלם ואני צריכה אפשרות להתקשר לאמא/לאבא/לנייד שלהם ו/או להגיע לאסוף מהכתובת שלהם.
ואני לא אכתוב את השמות באנגלית, מוגבלים ל-16 תווים, כי אז אני לא אמצא אותם.

יאללה, שים כזה על הסים. נראה אותך.

haim9798

New member
אי אפשר לשים כזה בסים

אז זה אומר שצריך שיהיה אסור לשים מספרים בסים באופן כללי ?
למה אמא שלי , שכל המספרים שלה הם בעברית עם עד 10 תווים לא יכולה לשמור את המספרים על הסים כמו שהיא רגילה ולעבור איתם ממכשיר למכשיר כמו שהיא עושה כבר כמה שנים.
נ.ב.
לאימי היקרה יש מכשיר אנדרואיד בו זה לא נתמך מהקופסא אז חיפשנו ומצאנו לנו תוכנה שמאפשרת אז זה ועכשיו שהיא נוסעת לעבודה של חבר שלה (בה אסור להכניס מכשירים עם מצלמה) היא עדיין עם כל אנשי הקשר שלה בטלפון הפשוט שיש לה לשם זה.
אהה , והיא גם מגובה בגוגל כדי שיהיה לה נוח למקרה שהסים יאבד.

למעלה