גיבויים Ntbackup

masta18

New member
גיבויים Ntbackup

יש לי שרת קבצים ואני רוצה לגבות אותו מידי יום גיבוי דפרנציאלי וביום ראשון גיבוי normal. יש לי טייפ גיבוי DLT. אני לא מצליח לגבות ב schedual job בתוכנה Ntbackup כל פעם זה רושם לי בLog שלא הוכנסה קלטת שלא השתמשו בה(Unused media). עכשיו אני חייב שתעזרו לי בזה. ואני לא מעוניין להחליף תוכנה. ועוד דבר, נניח ואני עושה את זה דרך סקריפט(bath) איפה אני אמור להשים את הסקריפט בשביל שהשרת ידע להריץ אותו בשעה מסויימת בימים מסויימים וגם כאשר אין משתמש שנמצא כרגע ב Login אני מקווה שתעזרו לי, תודה רבה.

קTמ640

New member
נו מתקדם אהה

עובר מהתקנה של DC לגיבוי נו כמו שצריך.. אתה בסדר אז ככה אני (יותר נכון אחראי הגיבויים) אצלנו משתמש ב Ligato יקרה מסובכת מזל שלא אני אחראי גיבויים :) אם יהיה לי קצת זמן מחר אשחק קצת אם ntbackup ואיזה טייפ. לגבי תיזמון סקריפט, קודם כל דרך ntabckup אפשר לנהל זמנים של גיבוי, מנוהל משם ונרשם ב scheduled tasks. start\settings\control panel\scheduled tasks יש גם תוכנות תיזמון חינם קצת יותר טובות ברח לי השם מחר אני יבדוק. עוד טיפ, נסה את זה אין לי טייפ כרגע בשרותים נו משעמם לי פצצות לא לצחוק.. בתוך ntbackup לך ל tools\options בטאב הראשון general נסה לסמן את האופציה האחרונה Always allow use of recognizable media without prompting על פנין נראה לי שזה יעזור לך.. רק אל תשכח מדי פעם להחליף קלטות, וגם בכלל לבדוק שהגיבוי עובד אבל האם אתה יודע.מצליח גם לשחזר? ביי

masta18

New member
חלק מהמשפטים שלך קשים להבנה.

כנראה חשבת הרבה כשכתבת את התגובה(מחקת משפטים ושינית דברים שרשמת למען ניסוח אחר) בכל מקרה ידידי, תודה על ההתייחסות, אני אנסה את ההצעה שלך, למרות שמה שקורא זה שהוא לא מבקש ממני אישור לשום דבר. הוא לא עושה כלום, ולאחר מכן הוא רושם ב log כמו שאמרתי - שלא הוכנסה קלטת שלא השתמשו בה ולכן הגיבוי לא התחיל.

עדיג78

New member
הסברים ארוכים

אבל אתה לומד לא? :) NTBACKUP הוא חלק בלתי נפרד ממערכת חלונות. מכיון שאין לו מערכת דרייברים או ניהול media pools, הוא תלוי ב removable storage של חלונות (right click on my computer < manage). תפרמט מראש את כל הקלטות שלך, תן להן שם ידוע, תוודא שכל הקלטות שלך "זמינות" בתוך removable storage, תוודא שאתה קורא לקלטות בשם המתאים בתוך ntbackup , תוודא שאתה עושה overwrite וכו'. scheduling מתוך NTBACKUP עושה אוטומציה לא רעה, אתה שומר את הבחירות שלך, ומתזמן מתוך NTBACKUP . אם אתה רוצה יותר מזה: תשמור את הבחירות לקובץ שתכיר, תיצור scheduled task (מתוך start > programs > system tools ותכניס שם את כל הפרטים שאתה רוצה. start > run : ntbackup /? יביא לך רשימה עם כל האפשרויות של קומנד ליין, כך תוכל לבנות את הסקריפט המתאים. ב scheduled task אתה יכול לתת שם וסיסמה למשימה המתוזמנת, וכך לאפשר לה לרוץ גם כשהמשתמש לא מחובר. יותר מזה, NTBACKUP צריך להיות סגור בשביל שירוץ מתוך תזמון. בהצלחה.

masta18

New member
לפי דעתי יש פה משהו ששנינו מפספסים

כי אני עושה הכל ממש כמו שצריך. רק לא הבנתי משהו, למה אמרת שצריך לפרמט את הקלטות או לתת להם שם ? איך מוודים שהקלטות זמינות ? תראה מה אני עושה, בהכי פשטות שבעולם - אני מפעיל את NTBACKUP ושם מריץ את ה BACKUP WIZARD, אחרי שאני מבצע את זה הגיבוי אמור להתחיל ללא כל בעיה כמשימה מזתומנת. אני לא מבין למה זה לא מתחיל את הגיבוי, ואח"כ כשאני מסתכל על הLOG זה רושם לי שלא הוכנסה קלטת שלא השתמשו בה. אז מה הוא מצפה ? שאני אכניס לו תמיד קלטות חדשות ? הגדרתי שיהיו 2 דורות של גיבויים אז זה בלתי אפשרי. וזה לא בעיה בטייפ גיבוי או משהו כזה, כי כשאני מריץ גיבוי באופן ידני הכל עובד כמו שצריך. בגלל זה רציתי איכשהו להכין סקריפט שאני אפעיל אותו דרך GPO או משהו כזה, שככה בטוח הגיבוי יחל. מה אתה אומר ? אם אני עושה סקריפט(יש לך משהו להביא לי?) איפה אני אמור להשים אותו בשביל שהשרת יפעיל אותו כל פעם בשעה מסוימת גם מבלי שיש משתמש מחובר על המחשב !? NTBACKUP זו תוכנה כה פשוטה אני לא מבין איך רק לי יש תקלות איתה ?

TheJoCKeR

New member
יש משהו שאתה לא קולט - כנס

הבן-אדם מסביר לך שבגיבוי אוטומטי, רוב תוכנות הגיבוי הנפוצות בשוק, כולל NTBACKUP, מצפות לקלטת חדשה או לחילופין להגדרה שניתן לגבות על קלטת קיימת. זה מנגנון הגנה לגיבויים הקודמים שביצעת... ע"מ לומר לתוכנה שאתה רוצה לכתוב על קלטת שכבר מכילה גיבוי (הבנת?) תבצע מה שאמר עדיג78... צריך להכין מראש את כל הקלטות כדי שיזוהו ע"י התוכנה (אחרת היא לא תגבה - כמו שקורה לך)

masta18

New member
הבנתי

למרות שאני עושה כל מה שהוא אמר, חוץ מפירמוט הקלטות ולתת להם שם מוכר. זה הכרחי ?

למעלה