תגובות לכולם
בעניין המקוריות והדמיון לדוד הכי טוב- כאמור כתבנו את הפרסומת הזו לפני יותר מחצי שנה, הרבה לפני שהסרט של דוד הכי טוב עלה לאוויר. אני יכול לראות את הדמיון בסיטואציה של בן אדם יושב מול הסוכן ביטוח והפלאשבקים לסיטואציות המופרכות, אבל האמת היא ששני הסרטים יושבים על קונספטים שונים לגמרי. הסרט של דוד הכי טוב מדבר על הבלבול שיוצר סוכן הביטוח ואילו הסרט של מקפת מדבר בכלל על תחושת השיעמום וחוסר העניין שמלווה את הפגישה עם סוכן הביטוח. בקשר לבחירת הסיטואציות, אכן בשלב התסריט המקורי הלכנו קצת יותר רחוק ונתנו לעצמנו להשתולל עם מצבים קיצוניים יותר. אני חייב להגיד שבשלב שבו אני הייתי מעורב, גיא דווקא זרם על הכיפק אבל אני מאמין שכשהעסק נהיה מעשי, נכנסו "שיקולי לקוח", עלויות הפקה ואולי גם יכולות המשחק המוגבלות של גיא שבלטו בסרט הקודם היוו שיקול. אני לא יודע כי בשלבים האלה לא הייתי מעורב. לגבי הטענה שהפרסומת מרדימה את הלקוחות, אני חושב שאפשר לראות את זה גם אחרת. קודם כל המסר העיקרי בסרט הקודם היה שחשוב לדאוג לפנסיה. הסרט הזה ממשיך את הסרט הקודם והפעם הוא פונה בעיקר לקהל צעיר, זה שבשלב הזה של חייו מבין שהוא צריך לדאוג לעתיד שלו אבל אין לו כוח להיכנס להבדלים שבין פתרונות הפנסיה השונים. הרעיון הוא פשוט להיות בטופ אוף מיינד שלהם כדי שאם יועץ הפנסיה שלהם ייתן להם כמה אפשרויות לבחירה ובינהם את קרן מקפת, הם יזכרו שמקפת הם הכי מקצועיים.