ג'יארדה למבליה

LiRLuR

New member
ג'יארדה למבליה

שלום, אני מטיילת כרגע בבוליביה, הגעתי לכאן לפני שבוע מפרו. במשך שבוע סבלתי משלשולים. ביום שבת הלכתי לרופא מקומי, נעשתה לי בדיקת דם שיצאה תקינה ובדיקת צואה שהצביעה על הידבקות בטפיל ג'יארדה למבליה. הרופא רשם לי מטרוניזדול 3 פעמים ביום למשך 10 ימים ואמר לא לאכול פירות ויקרות למשך 5 ימים. רציתי לדעת- האם ישנן תופעות לוואי הכרוכות בלקיחת כדור זה (מכיוון שאין לי מידע על הכדור כאן), האן ייתכן שהוא גורם לעצירות? האם זה נכון לקחת אותו באמת 10 ימים, והאם כשאסיים לקחת אותו עליי לחזור להיבדק שוב כדי לוודא שהחיידק כבר לא קיים או שזה מיותר. ובכלל- האם יש משהו חשוב נוסף שעליי לדעת לגבי המצב? המון תודה על ההתייחסות המהירה לירי

SHIRY SPINNING

New member
מכירה את התרופה

(לימודי פרמקולוגיה) זו תרופה שבדרך כלל ניתנת במדינות העולם השלשי. זו למעשה אנטיביוטיקה שניתנת כקו ראשון נגד טפילים (קו ראשון זה אומר האופציה הראשונה). החיידק שתיארת עושה באלגן בבבטן, שילשול שומני מסריח, כאבי בטן קשים וכד'.. את חייבת לקחת את האנטיביוטיקה לכל עשרת הימים. זהו טפיל שרואים במדינות העולם השילשי ואת חייבת לטפל בו. כמו כן, היזהרי ממגע מיני כי הוא מדבק. תופעות לאווי: בחילות וכאבי בטן (אבל לא מחייב שיהיה לך..) סחרחורות וכאבי ראש(אבל לא מחייב שיהיה לך..) יובש בפה וכיבים בפה ודלקת בלשון (אבל לא מחייב שיהיה לך..) אסור לשתות אלכוהול כי זו תרופה שעוברת דרך הכבד (אפשר לגרום להרעלה) אסור בשליש האחרון להריון במקרה שאת בהריון זה עלול לפגוע בעובר. תרגישי טוב ושימרי על עצמך שירי

למעלה