גיאו'

גיאו'

AB מקביל לDC וזהה באורכו לרדיוסי כל אחד משני המעגלים. מהו גודל השטח המקווקו? 1) R^2 כפול [ 3שורש3\4 מינוס 3\פאי ] 2) PR^2\6 3) שורש3 כפול PR^2\3 4) לא ניתן לדעת P= פאי

../images/Emo45.gif

אבל חשוב לי ההסבר, כי אפשר לפתור אותו בשלל דרכים אבל כולן נובעות מתוך נק' הנחה מסוימת שאני לא סגור עד כמה נכון להניח אותה במקרה הזה.

Gabi89

New member
מה שאני יודע

זה שאת 4 אפשר לפסול כי אפשר לפתור את התרגיל בטריגו אני חושב...

SHARON 103

New member
והנה הדרך

תן לי לנחש...זה מקידום ....לא? (איזה הנפצות יש להם...)

יפה מאד../images/Emo45.gif

עכשיו הבנתי למה אפשר לחבר את B או A עם E ולהגיד שזה שווה לR. וועוד דרך לפתרון: לחבר את B וA עם E. מכאן נוצרים לך 3 משולשים שווצי צלעות שצלעם R. ומשטחם של שלשת המשולשים אתה מחסיר את שתי הגזרות.

אה, וכן, זה כמובן מקידום

וזה עוד תרגיל סביר פחות או יותר, לפעמים יש להם תרגילים שרק ה' יודע איך ניתן לפתור אותם בדקה (לא בהכרח קשים פשוט דורשים הרבה חישובים).

שאלה הזויה (אפילו בסטנדרט של קידום)

כוס גלילית שקוטרה 5 ס"מ וגובהה 9 ס"מ, מלאה עד כדי פאי\1 מנפחה בנוזל. כמה קוביות שצלען 4 ס"מ, ניתן לכניס לכוס בלי שישפך ממנה נוזל? 1) 0 2)1 3) 2 4)3

דווקא חמודה

4 -3 מלאה עד פאי/1 משמע שמלאה קצת פחות משליש. סה"כ נפח הגליל הוא 2.5^2*פאי*9. נפח המים הוא קצת פחות מ2.5^2*פאי* 3 כלומר יש לנו עוד קצת יותר מ6*פאי*2.5*2.5 -- [1] נפח כל קוביה הוא 16 --> נפח שלוש קוביות הוא 16*3 ------- [2] כיוון המקום [1] שנשאר לנו הוא גדול מנפח הקוביות [2] - נכנסות שלוש קוביות.

SHARON 103

New member
התשובה היא ....

2 קוביות שניתן להכניס ? אם זה רלוונטי בכלל........

נ ט ע 18

New member
נראה לי

שאפשר להכניס קובייה אחת.. כי אם הכוס מלאה קצת פחות משליש אז נשאר גובה של 6 וקצת ורוחב 5 (קוטר העיגול).. ולכן אפשר להכניס שם רק קובייה אחת... נכון?

נ ט ע 18

New member
אז

זה 0 קוביות? איך? צריך להניח שהקובייה תשקע במים ואז המים יעלו וישפכו מהכוס? זה כבר היגיון חולה..

גם לא.. להלן ההסבר

(אני מניאק אם יש לעוד מכון תרגיל ברמת פיגור דומה): אלכסון בסיס הקוביה שצלעה 4, הוא 4 כפול שורש2. אי לכך הוא גדול מ5, שזה קוטר בסיס הגליל. לכן אף קוביה לא תכנס לגליל. הנתון עם המים זה סתם חרטא כדי לבלבל אותך......

למעלה