גיאולוגים היכונו!

guyjo

New member
גיאולוגים היכונו!

שלום! למישהו יש מושג איך מתרגמים את המונח floodplain? על פי ה"אמריקן הריטג'", פירושו באנגלית הוא: "A plain bordering a river and subject to flooding". לצורך ההבהרה הוסיף כי אני מתרגם קטע על שמורות טבע באפריקה, ויש שם הרבה ancient floodplains. מישהו? משהו? תודה!

guyjo

New member
איזה קטע

האמת שחיפשתי את זה באתרים ישראלים בגוגל, אבל לא מצאתי פשוט בגלל שלא העליתי אפילו על דעתי להפריד את שני חלקי המילה, כמו שאתה עשית... כנראה שאני לא מבריק כמו שחשבתי... תודה!

guyjo

New member
אנקדוטה משעשעת

הידעתם שכינויו באנגלית של נהר הזמבזי הוא "The Mighty Z"? למזלי, מצאתי דרך לעקוף את הדבר הזה ולא לספק כינוי חלופי בעברית... אבל תודו שהאפשרויות בעברית נשמעות מאוד מבטיחות (-: גיא

hazelnut

New member
ולי היה משהו מה-זה "מרנין" אתמול:

צלצלו אליי שאתרגם תעודת לידה מעברית לאנגלית, ושאביא את התרגום יחד עם "המקור" (תיכף תבינו למה הכנסתי "המקור" בין מרכאות
) לנוטריון שיכין אישור נוטריוני. הסתכלתי על תעודת הלידה, שעליה חותמת מקורית כדת וכדין, ונדהמתי! - היא הייתה מלאה בהערות בכתב יד. הנה השיחה שהתפתחה בינינו, אז: "מה זה כל ההערות האלה בכתב יד?" "זה כדי שתביני מה אני רוצה שתתרגמי ואיזה שינויים אני רוצה שתכניסי." (אני נשבעת לכם שאלה היו מילותיו, מילה במילה!) "אבל, אסור להכניס שינויים במסמך מקור." "בטח שמותר". "אסור. הנוטריון לא יסכים לחתום על התרגום שלי ולהעיד שהוא נאמן למקור. כי, הרי הכנסתי שינויים במקור, ואסור לנגוע במסמך מקור." "למה לא אמרת לי קודם? זה העותק היחיד שיש לי! איך יכולת לעשות לי דבר כזה? היית חייבת להגיד לי קודם!" והוא הפנה לי גב, והסתלק בלי אפילו להגיד שלום או להודות לי על זמני המבוזבז...

guyjo

New member
עוד שאלת אגתה כריסטי

מישהו יודע איך קוראים בעברית (אם קוראים לו, אם!) לספרה של אגאתה כריסטי על המזרח התיכון שבאנגלית נקרא "come, tell me how you live" ??

Noa L

New member
../images/Emo32.gif זה במקרה על Mana Pools?

איזה מקום יפה...

guyjo

New member
ואללה,

האמת שלא, זה על פלמירה בסוריה... מאנה פולס היתה לפני כשלושים עמודים, אבל שם לא הוזכר הספר...

למעלה