גיאואינפורמציה

גיאואינפורמציה

היי
אני מתעניינת בלימודי תואר בגיאוגרפיה עם התמחות במערכות מידע גיאוגרפיות. מהי העבודה בתחום? מהו השכר לרוב? האם יש הבדל בתפקידים המוצעים לבוגרי גיאוגרפיה עם התמחות בגיאואינפורמציה, לבין מהנדסי גיאואינפורמציה?

תודה

TotalCommnader

New member
מה זה התמחות בגיאואינפורמציה.מהנדס גיאואינפורמציה? מעולם לא

שמעתי על זה אפילו כבאזוורד. מה לומדים? מה יודעים לעשות עם זה?

אפילו לא ידעתי שיש מה לעשות עם ג"ג מחוץ לאקדמיה.

יש כמה הנחות סמויות בשאלות שלך
"מהי העבודה בתחום?"
"מהו השכר לרוב?"
"האם יש הבדל בתפקידים המוצעים לבוגרי גיאוגרפיה..."
&nbsp
בשאלות אלו יש הנחה שיש עבודה בתחום, שמציעים בו שכר, ושיש תפקידים המוצעים לבוגריו. אני לא בטוח שההנחות האלו מתקיימות במציאות.
&nbsp
הייתי בודק היטב במוסד הלימודים ומבקש לדבר עם בוגרים של המסלולים האלו. אם הייתי צריך לנחש, הייתי מנחש שהעבודות שמוצעות לבוגרי מסלולים אלו הן או למלצר או לעשות הסבה לתחום אחר.

שתפי אותנו בתוצאות הבדיקה שלך
איפה בדיוק בדקת, מי מסר לך אינפורמציה, ומה היתה האינפורמציה הזו?

user32

Well-known member
מנהל
אשתי בוגרת גיאוגרפיה מאונ' ת"א

ועבדה במערכות מידע לגמרי בלי קשר (עבדה בזה לפני שהתחילה את התואר). הידע, ההכשרה והלימודים בתואר נתנו לה בדיוק אפס יתרון בשוק. היה קורס אחד בGIS שגם הוא היה תיאורטי מאוד. אף אחד בוייז/גוגל לא יחפש אותך בסיום התואר. לא מכיר לימודי גיאואינפורמציה אבל אני מנחש שזה דומה לשאר התארים שמערבבים כמה דיסיפלינות ומדביקים לזה "מערכות מידע" ובדרך כלל הערך שלהם בשוק העבודה הוא נמוך עד אפסי.
מבחינת עניין אקדמי שמעתי שבחיפה דווקא החוג לגיאוגרפיה נחשב טוב. בת"א הוא אחד החוגים המוזנחים ולא הייתי ממליץ עליו.

user32

Well-known member
מנהל
מעולם לא פגשתי בוגר ג"ג בתעשיה

בקיצור: שכח מזה. עבודה לא ייצא לך מהתואר עצמו. ידע אולי כן (לא מכיר את החוג בב"ג), אולי תכיר מישהו שיעזור לך להגיע לאנשהו, אינני יודע אבל התעודה עצמה לא תכניס אותך לעבודה בשום דבר שקשור להי-טק. מצטער.

user32

Well-known member
מנהל
תיקון: פגשתי אחד

בסטארטאפ גדול ומוכר שעוסק בתחום הניווט. הוא הגיע כמפתח והיה דוקטורנט בטכניון, ראיתי עכשיו בלינקדאין שהוא קודם לר"צ.

selalerer

New member
לא שמעתי על זה. ניחוש שלי: המצאה של איש מכירות של מכללה

TotalCommnader

New member
זה שאף אחד לא שמע על זה אמור להדליק זרקור אדום לגבי כמה אפשר

לעבוד עם זה

אני חושב שטעית בפורום, זה פורום של תכנות\מחשבים...

הרוב לא יודעים מה זה גאואינפורמציה ומה הסיכוי למצוא עבודה טובה בתחום.

למעלה